Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Ninjutsu+wing tsun mennyire...

A Ninjutsu+wing tsun mennyire lenne brutális kombó?

Figyelt kérdés
Le tudnék vele verni egy thai boxolót vagy taekwondóst?

2014. ápr. 26. 12:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 anonim ***** válasza:
88%
Aha, ha egy ninjavarázslattal láthatatlanná válsz és hátulról lemókusboxolod...
2014. ápr. 26. 14:51
 2/81 anonim ***** válasza:
48%
Bárkit meg tudnál verni, aki csak wing tsun-t vagy csak ninjutsu-t tanul.
2014. ápr. 26. 14:53
 3/81 anonim ***** válasza:
69%

Nem a stíluson múlik a legtöbb szerintem hanem az edzőn/mesteren és tanítványon. Mennyire adnak át hasznos tudást, fel tudod-e mérni milyen szinten vagy, van-e egyáltalán értelme annak ami tanultok. Adott harcművészeten belül már voltam olyan helyen ahol konkrétan SEMMI értelme nem volt az edzésnek van ahol meg nagyon jó edzéseket tartottak. Én személy szerint jobban szeretem a 2 és 3 órás edzéseket, másfél órásnál valószínűleg rendes nyújtás sincs, a húzódásokból meg már elegem van.

Azt mondom menj el több helyre is párszor, általában a pénz ügyben nem esnek egyből neked (ahol azt hangsúlyozzák ki hogy jaj itt nagyon jó mert az első edzés ingyenes az valószínűleg inkább a pénzre megy rá :) na és fel tudod mérni, hogy hova járnak olyanok akik tudnak is valamit, van felszerelés, normális edző stb.

Ha ki akarod magad próbálni vannak nyílt versenyek különböző szabályrendszerekben, mentem már én is mackónadrágban kickboxolni :D

2014. ápr. 26. 16:17
 4/81 anonim ***** válasza:
0%

"Ninjutsu" alatt a Bujinkan-t érted ?

[link]

Ez ugyanúgy taktikai küzdelmet tanít, mint a krav maga, vagy a Zölley féle kézitusa, nincs szükség "kombózni" másik harcművészettel, mert eleve más harcművészetekből rakták össze.

Ha nem erre gondoltál, akkor : csak a mestereden és rajtad múlik, hiszen egyrészt hogy mit oktat, másrészt te hogyan alkalmazod azt valós harci helyzetben.

A megfogalmazás viszont kicsit zavaró, "le tudsz-e verni" valakit ? Ha csak agresszív állat vagy, és balhézni akarsz, inkább ne menj el semmilyen edzésre, és ha ok nélkül megtámadsz embereket, azoknak lesz esélyük megvédeni magukat...

2014. ápr. 26. 18:44
 5/81 anonim ***** válasza:
83%

Ez elég sok mindentől függ. Hogy ahova jársz, ott jó-e az edzés, te keményen gyakorolsz-e, az ellenfeled milyen minőségű edzésre jár, és hogy ő is mennyire veszi komolyan, illetve még függhet a fizikai és mentális állapotoktól (másnaposan, izomlázzal a végtagjaidban kicsit nehezebb). Egyébként a ninjutsu az mit foglal magában? Mert én a Bujinkanról tudom, hogy mi az, mert azt csinálom (Bujinkan Budo Taijutsu), és 2 dolgot hoznék fel ellene: 1: nem változatosak az ütések (szinte csak egyenes ütés van, bár azzal éred el a leggyorsabban és legjobban az ellenfelet) + elég sok technika van aminek az elvét nehéz megértened, és amíg nem tudod rendesen, addig csak erőlködés inkább. De hosszú távon jó edzővel simán földre tudod vinni a kigyúrt boxolókat is (ha nem jobbak, mint te). A Wing Tsun-ról meg annyit tudok, hogy (videók alapján vannak átfedések a technikákat nézve) qrva drága, és ahogy hallom, tényleg, főleg csak a pénzre megy.

Konkrétan válaszolva a kérdésedre, egy versenyzős taekwondo-st szerintem simán, csak nem kell hagyni, hogy megrúgjon, és utána sima ügy (még az olimpián sem védik a fejüket pl.), de "ninjutsu"-n ezt úgy is megtanulod, hogy olyan mintha ott lennél, de nem vagy ott. Átcseszed az ellenfeled, mert azt hiszi, hogy most jól hasba/fejbe ver, de az utolsó pillanatban kimozdulsz (csak egy kicsit), és éppen nem talál el (persze, ez is évek folyamán fog kialakulni, de a nagy shinanok nagyon jól mozognak).

2014. ápr. 28. 16:42
 6/81 anonim ***** válasza:
50%
dehogy lenne brutális kombó,max brutális drága! Egy kezdő thai boxolót se tudnál leverni velük, ne is szórakozz ilyenekkel! A TKD más tészta, ha kitanulod azt a stílust rendesen, akkor elég komoly tudásra tehetsz szert, de ha nem, akkor értelmetlen...viszont ninjutsuval vagy wing tsunnal csak egy óvodást tudsz majd kiütni...ha nekem nem hiszel, akkor kicsit olvasgass ezen az oldalon és ha van egy csöppnyi eszed, akkor belátod, hogy az ilyen kamu marketing baromságoknak nincs köze a valósághoz és inkább keresel valami precíz harcművészetet/küzdősportot!
2014. ápr. 28. 17:14
 7/81 anonim ***** válasza:
Már nem azért, de 1: hányan voltak már az oldalon rendes "ninjutsu" edzésen, illetve, hányan csinálják ezt a harcművészetet? Én elhiszem neked, hogy esetleg, sok helyen rossz az oktatás, de egy egész stílust ne fikázz már le emiatt. Attól, hogy te láttál egyet, nem biztos, hogy mindenhol ugyan olyan (hozzászólásodból ítélve egyet sem láttál). Ha elmész japánba és megvered a nagymestert/az ottani shinanokat, vagy egy boxolóval megvereted, és ezzel bebizonyítod, hogy tényleg szar, akkor én leszek az első aki átiratkozik boxolni, vagy muay thai-olni, de addig inkább hagyjuk ezeket a dolgokat.
2014. ápr. 28. 17:29
 8/81 Ambur T. Attila ***** válasza:

Nem igaz, hogy a ninjutsuban 1-féle ütés van. A Reális iskolákban mire az első 3 fokozaton túl leszel, 16-féle ütést kell megtanulnod, és majdnem ennyi rúgást is.

Az, hogy olyan helyre jársz, ahol nem a realitás oldalát emelik ki, hanem a művészetit, és nem harc-orientáltan, hanem majdnem mint társas táncként tanítják, az nem biztos, hogy máshol is úgy van.

Ahova én járok, ott rengeteg ütés, rengeteg féle fegyver és egy nagyon önvédelem orientált tapasztalt oktató tanítja a Ninjutsut.

A Wing Tsun Ninjutsu kombó pedig badarság. Majdnem ellentétes teljesen a filozófiájuk és a mozgás kultúrájuk is. A ninjutsu ráadásul több ezer éves, míg a Wintsunt egy hölgy fejlesztette kis. Ettől persze még lehet brutális, csak fontos, hogy kitől fogod tanulni. :)

2014. ápr. 28. 17:51
 9/81 anonim ***** válasza:
5%
jaja, csak hogy itt senkit nem érdekel a Japán Ninjutsu...azzal semmi baj nincs, az valódi és etedeti, mi itt Magyarországról beszélünk, ahol a Ninjutsu vagy nevezd akármilyen néven egy hamisítvány, szóval hagyjuk ezt a "melyik stílus a királyabb" dumát...senkit nem érdekel, hogy egy Japcsi mester kiüti akármelyik világbajnok boxolót vagy profi ketrecharcost (egyébként ezt te sem gondoltad szerintem komolyan)! Itthoni viszonylatokról beszélünk! Ha Japánban lennénk, lehet hogy én is a Ninjutsut ajánlanám a kérdezőnek, de ez még mindig a Kárpát-medence, ahol a ninjutsu egy baromság!
2014. ápr. 28. 17:56
 10/81 anonim ***** válasza:

#8-as: Ha úgy vesszük én is többféle "ken-t" ismerek és tudok, de mindegyik (1et kivéve) szemből jövő, egyenes támadás, még a suto ken is nagyjából az. De edzőmnél erre konkrétan rákérdeztem és azt mondta, hogy a szamurájok nem tartották jobbak az ilyen köríves ütéseket, emiatt nem is igazán használták azokat + könnyebb észrevenni egy íves támadást,mint egy szemből érkezőt, és utóbbi a leggyorsabb, mert az egyenes pályán megy. Egyébként Debrecenben járok edzésre, ha ez mond valamit.

#9-es: Egyébként Magyarországon is vannak jó mesterek (én 1et ismerek), de a környező országokból pl. a csehek nagyon jók a bujinkanban (több mesteremnek is cseh mestere van). Egyébként azért mondtam japánt, mert a stílus onnan származik, és az adott stílus nagymestere "jelképezi" végül is, hogy milyen minőségű az adott stílus, nem?

2014. ápr. 28. 18:08
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!