Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » A Ninjutsu+wing tsun mennyire...

A Ninjutsu+wing tsun mennyire lenne brutális kombó?

Figyelt kérdés
Le tudnék vele verni egy thai boxolót vagy taekwondóst?

2014. ápr. 26. 12:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/81 anonim ***** válasza:
63%
sparring nélkül semmit sem ér, harcban (élesben) kell tapasztalatot szerezni...ez meg tipikus műmájer wing tsun duma, hogy "azért nincs kumite, mert ez ölésre lett kifejlesztve, meg könnyű vele csontot törni meg hasonlók"...szerinted nekünk ketrecharcon van védőfelszerelés a kis MMA kesztyűn és pici fogvédőn kívűl?
2014. ápr. 28. 19:02
 22/81 anonim ***** válasza:
76%

Magyarországon a ninjutsu egy falra felhugyozott hamuba-sült fa.szság. A capoeira-s táncoslányok nagyobb biztonságban vannak az utcán, mint a ninjutsu edzésre járó guminindzsák.

Amit ma itthon oktatnak ninjutsu-t, az valami elcseszett judo, valami kis karate, minimális aikido és 1-2 kung-fu technika keveréke, némi fegyveres formagyakorlattal. Kicsit ugrálnak és bukfenceznek a tatamin fekete formaruhában, mindezt havi több ezer forintért. Hát akinek van fölöslegesen ennyi lóvéja, és szeret mozogni, hát nem mondom csinálja, egészségére. Japánban nem oktatnak ma már komoly ninjutsu-t, persze az ottani komolyabb, mint az itthoni.

Aki ninjutsu edzésre akar járni, annak szólok előre, hogy olyan önvédelmet nem fog tanulni, ami hatékony akár utcán is, vagy csak egy sima verekedésre a diszkóban.

Komolyan mondom aki 1 éve foglalkozik ökölvívással, az lazán laposra ver egy olyat, mint aki ninjutsu-zik 4 éve.

A ninjutsu az ma már egy hobby olyanoknak, akik szeretik az extrémebb és különlegesebb dolgokat, na meg nagy Naruto rajongók.

A wing tsun az pedig NO COMMENT, aki ezt a stílust tanulja az egy b*zi.

2014. ápr. 28. 21:22
 23/81 anonim ***** válasza:

Ezt az utolsó hozzászólást viszont olvastam már valahol (és még mindig gyűlölöm az általánosítást). :P

De én nem is a védőfelszereléseket mondtam, hanem azt, hogy nincsenek szabályok. Mert a ketrecharcban vannak szabályok, illetve a kesztyű is védi valamennyire a kezedet pl. az ujj csavarásoktól (vagy jujitsusoknál milyen szabályok közt van sparring?). Mondom, láttam edzőmet csinálni olyan dolgokat, hogy tudom, hogy tud valamit (a tatami széléről nézve nekem fájt), és nem csak csigalassúsággal. Csak ha 1 másodperc alatt megcsinálná a technikákat, abból senki nem tanulna semmit. De az edzésen az elveket tanulod meg a gyakorlatokon át, amit még 8 hónap után mocskosul nem tudok, de a mesterszinten lévőkkel amikor gyakorolsz, elég sokat lehet tanulni. De én személy szerint el akarok majd járni még valamilyen kűzdősportra, csak már a sparring miatt is. De haverommal egyszer "bunyóztunk" úgy, hogy semmi szabály, és akkor én őt majdnem megfojtottam őt, ő pedig majdnem eltörte a könyökömet (mindketten leálltunk azoknál a részeknél). De van boxoló ismerősöm, tehát majd kipróbálom ellene is magamat, majd ha már értek is valamit abból amit tanulok. :D

2014. ápr. 28. 22:41
 24/81 anonim ***** válasza:
100%
helyes, mérd össze a tudasod más stílusokkal! Sparring nélkül pedig tényleg nincs értelme és mivel ezt edzésen nem kapod, ezért célszerű lenne legalább hetente egyszer bunyózni mondjuk egy boxolóval vagy judossal...egyébként keteecharcban a folytások, feszítések, fejrúgások, könyökösök vagy térdesek legalább annyira "veszélyesek",mint a Ninjutsu technikák, mégis kibírjuk védőszerelés nélkül!
2014. ápr. 28. 22:51
 25/81 anonim ***** válasza:
Nem is azt mondom, hogy nem lehet kibírni (nekem sem lett még maradandó sérülésem), csak, hogy milyen szabályok szerint van a küzdelem. Egyébként ti hogy fojtogattok? Én 3 félét tudok: 1: benyomod hüvelyujjakkal a gégét(halál), 2: 3szög folytás (ájulás) és 3: teljes alkarral, ami szintén a légcsövet nyomja (halál). Ezek közül csak a 3-at gyakoroltam edzésen + haverommal, de meg lehet szokni az érzést, bár nem lehet sokáig bírni.
2014. ápr. 28. 23:03
 26/81 anonim ***** válasza:
mind a hármat ismerem...igen, igazad van, ilyen nincs nálunk,mert a mi szabályrendszerünkben ez tiltott technika...viszont te meg azt értsd meg, hogy nálatok semmi sparring nincs, tehát valódi harcban te még annyit sem gyakorolsz, mint például: bal egyenes, jobb horog, bal láb taposó, stb.! én elhiszem hogy te például tudsz jól ütni könyökkel, de ha nincs randori (márpedig nálatok egyáltalán nincs), így nincs reális tudásod! Sajnálom, de ez van...
2014. ápr. 29. 00:07
 27/81 anonim ***** válasza:
Persze, megértelek, de a bunyót gyakorolni tudok edzés mellett is, tehát edzésen gyakorlom a dolgokat, mellette meg gyakorlom "élesben" is használni őket.
2014. ápr. 29. 16:02
 28/81 anonim ***** válasza:
az edzésen kéne sparringelni...egy hatékony és valódi harcművészetnek/küzdősportnak szerves része a bunyó, ezt ne felejtsd...de ha te hetente legalább egyszer kumitéznél valakivel, edzésen kívű, akkor már jó...ha rám hallgatsz és szeretnél reális harci tudásra szert tenni, akkor egyik hétvégén randorizz egy edzőtársaddal, aki nagyjából egy szinten van veled (az se baj, ha egy csöppet jobb is, mert úgy fejlődsz igazán, ha nálad "erősebbekkel" küzdessz), az azt követő héten pedig egy másik stílust képviselő emberrel harcolsz, például thai box, judo, stb.!
2014. ápr. 29. 16:21
 29/81 anonim ***** válasza:
A jobbat nem nehéz megoldani, mert még alacsony szinten vagyok. :P Meg kb. mindenki ellen van egy 10 (vagy 20, akik már mesteri szinten vannak) év előnyöm (annyival később fogok meghalni) és legalább annyi kiló mínuszom (ez utóbbi nem számít, ha jó vagy). xD
2014. ápr. 29. 16:38
 30/81 anonim ***** válasza:
azért ne mesterekkel küzdj pár hónap ninjutsu után, de értem mire gondolsz...persze, nem az izomtömeg számít, hanem a tudás, a tapasztalat és az elszántság, na meg persze a fellépés...de azért ha te egy ötven kilós kisfiú vagy, akkor ne kezdj el ninjutsuzni egy 110 kilós agresszív sittes cigány ellen...muszáj, hogy legyen egy normál, kemény izomzatod és termeted! legyél masszív és jó kötésű...ha ez meg van és mellette még küzdőtapasztalat is van, az a veszélyes!
2014. ápr. 29. 17:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!