A Ninjutsu+wing tsun mennyire lenne brutális kombó?
Magyarországon a ninjutsu egy falra felhugyozott hamuba-sült fa.szság. A capoeira-s táncoslányok nagyobb biztonságban vannak az utcán, mint a ninjutsu edzésre járó guminindzsák.
Amit ma itthon oktatnak ninjutsu-t, az valami elcseszett judo, valami kis karate, minimális aikido és 1-2 kung-fu technika keveréke, némi fegyveres formagyakorlattal. Kicsit ugrálnak és bukfenceznek a tatamin fekete formaruhában, mindezt havi több ezer forintért. Hát akinek van fölöslegesen ennyi lóvéja, és szeret mozogni, hát nem mondom csinálja, egészségére. Japánban nem oktatnak ma már komoly ninjutsu-t, persze az ottani komolyabb, mint az itthoni.
Aki ninjutsu edzésre akar járni, annak szólok előre, hogy olyan önvédelmet nem fog tanulni, ami hatékony akár utcán is, vagy csak egy sima verekedésre a diszkóban.
Komolyan mondom aki 1 éve foglalkozik ökölvívással, az lazán laposra ver egy olyat, mint aki ninjutsu-zik 4 éve.
A ninjutsu az ma már egy hobby olyanoknak, akik szeretik az extrémebb és különlegesebb dolgokat, na meg nagy Naruto rajongók.
A wing tsun az pedig NO COMMENT, aki ezt a stílust tanulja az egy b*zi.
Ezt az utolsó hozzászólást viszont olvastam már valahol (és még mindig gyűlölöm az általánosítást). :P
De én nem is a védőfelszereléseket mondtam, hanem azt, hogy nincsenek szabályok. Mert a ketrecharcban vannak szabályok, illetve a kesztyű is védi valamennyire a kezedet pl. az ujj csavarásoktól (vagy jujitsusoknál milyen szabályok közt van sparring?). Mondom, láttam edzőmet csinálni olyan dolgokat, hogy tudom, hogy tud valamit (a tatami széléről nézve nekem fájt), és nem csak csigalassúsággal. Csak ha 1 másodperc alatt megcsinálná a technikákat, abból senki nem tanulna semmit. De az edzésen az elveket tanulod meg a gyakorlatokon át, amit még 8 hónap után mocskosul nem tudok, de a mesterszinten lévőkkel amikor gyakorolsz, elég sokat lehet tanulni. De én személy szerint el akarok majd járni még valamilyen kűzdősportra, csak már a sparring miatt is. De haverommal egyszer "bunyóztunk" úgy, hogy semmi szabály, és akkor én őt majdnem megfojtottam őt, ő pedig majdnem eltörte a könyökömet (mindketten leálltunk azoknál a részeknél). De van boxoló ismerősöm, tehát majd kipróbálom ellene is magamat, majd ha már értek is valamit abból amit tanulok. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!