Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Harcművészet és nyújtás: mit...

Harcművészet és nyújtás: mit és meddig kell csinálnom, hogy a közeljövőben lemehessek spárgába?

Figyelt kérdés

Kábé 48 kiló vagyok és 160 centi (L/22), szeretnék belekezdeni valami harcművészetbe, viszont nincs semmi alapom (izmom sincs sok), így szeretnék adni magamnak pár hónap felkészülési időt, hogy ne kelljen sokat bénáznom az első valahány órán. Ugye a harcművészetekhez fontos a hajlékonyság, amit gondolom, nyújtással lehet elérni. Milyen gyakorlatokat csináljak kezdésként? Mennyi idő után lehet megcsinálni a terpeszt? (És kell valami puha szőnyeg, vagy csinálhatom simán a parkettán is?) Én most itthon vagyok nagyon sokat, úgyhogy van sok szabadidőm - naponta mennyi időt kell erre fordítanom?

És még egy olyan kérdésem lenne, hogyan tudnék hízni egy kicsit, mert ugyan nagyon szeretek enni, a napi 3 étkezés elég luxus nálunk, ha meg is van ennyi, akkor abból az egyik csak müzli vagy valami ilyen szintű dolog, ami max arra jó, hogy ne legyek éhes.

Ja és ha harcművészetről van szó, mennyi idősen ideális elkezdeni? A 22 nem késő még, ugye? Szeretnék azért elérni egy bizonyos szintet, nem csak azért szeretném csinálni, hogy szépen mutassak közben..

Köszönöm előre is a tanácsokat.

2012. nov. 27. 15:07
1 2 3 4 5 6
 1/52 anonim ***** válasza:
ne vacakolj ilyenekkel, menj el edzésre, és kész.
2012. nov. 27. 15:21
 2/52 anonim ***** válasza:
Harcművészethez nem fontos a hajlékonyság. Az erő sokkal fontosabb, inkább arra edzél otthon. (Magas rúgások inkább csak küzdősportokban vannak) Meg esetleg a rövidtávú állóképességet is fejlesztheteed, ez gyakorlásnál is jól jön. Hamar ki lehet fáradni egyébként. És egyél rendesen, itt a gyakorin is millió étrendes választ találsz, nem jó úgy edzeni, hogy nincs eneriga.
2012. nov. 27. 15:44
 3/52 A kérdező kommentje:
Dehogynem fontos a hajlékonyság. A harcművészetnek része a küzdelem, ugyebár benne is van a szóban. Nem tudod tegyük fel, lerúgni valaki fejét, ha nem tudod odáig emelni a lábad, persze nem ez a célom, de nyilván hozzátartozik a harcművészethez, hogy hajlékony legyél.
2012. nov. 27. 16:39
 4/52 anonim ***** válasza:

Hát kezdjük ott, hogy egy farmerban nem tudsz, bemelegítés nélkül meg, csúszós talajon önveszélyes magasra rúgni, de ez azért sem számít, mert ha tényleg megtámadnak úgysem lesz helyed rúgni, nemhogy fejmagassába, de még alá se gyakran, mert örülsz ha nem borítanak a földre. A másik pedig, hogy térdre/ágyékra hatásosabb, gyorsabb, egyszerűbb rúgni.

Persze van olyan helyzet hogy jól jöhet, de elenyésző, az ökölharc szerintem fontosabb.

2012. nov. 27. 17:00
 5/52 A kérdező kommentje:
Értem, szóval neked más a fontosabb, mint nekem, ettől függetlenül még várom a válaszokat a kérdéseimre. Köszönöm.
2012. nov. 27. 17:05
 6/52 anonim ***** válasza:

Valójában a HARCMŰVÉSZEThez sok minden hozzá tartozik. Gyakorlatban nagyon kevés harcművész van, aki fejeket akar lerúgni. Nagyon nehéz ilyen szintre fejleszteni a lábat, aki jó lábbal annak is biztonságosabbak és hatékonyak az alacsony rúgások, illetve az általános utcai viselet mellett is kivitelezhetőbbek.

DE a harcművészet a test átformálásáról is szól. Attól még, hogy én semmilyen helyzetben nem rúgnék fejre, edzés alkalmával még gyakorlom a fej rúgást mivel komoly fejlesztő gyakorlat. Mozgás koordinációt, ideg-izom kapcsolatot erősít.

A nyújtás, lazítás fontos. A nagy terpeszes nyújtásokat ismerjük kisiskola óta.. de ezeknek nincs nagy jelentőségük. Az a lazaság, amit nyújtott lábakkal, egyenes háttal tudsz kivitelezni (mondjuk láblendítéskor) illetve az az izomerő és lazaság, amely egyenes háttal, lábakkal, fal mellett lehetővé teszi hogy lendület nélkül felemeld a lábad, az az igazi dolog. A balettosok valójában sokkal értelmesebb lábedzést csinálnak mint mondjuk a versenykaratésok. Ezért van az, hogy a versenyzők legtöbbször ha fejbe rúgják egymást, abban semmi erő nincs.. holott a rúgások akár halálos és megállító technikák, elvileg.

A Wudang Shan Egyesületnél a Taoista kínai belső harcművészetek nyújtó, lazító gyakorlatait is oktatják, meridián nyújtás, sárkánypalota qigong, ín izom velőtorna néven. Érdemes lenézni ezekre.

2012. nov. 27. 17:06
 7/52 anonim ***** válasza:

tökjó, kedves kérdező, hogy megmondod a tutit, amikor még egy kib4szott edzésen sem voltál, de már tudod, mi az ami "kell" egy rúgáshoz.

szánalom.

2012. nov. 27. 18:11
 8/52 A kérdező kommentje:

Harcműves: köszönöm a választ, utánanézek.

Utolsó: ma már elég sok videó van fent a neten, néhány iskola feltölt a honlapjára videókat arról, miket szoktak művelni. Ezek az oldalak azt is kifejtik, mi szükséges, köztük a hajlékonyság az egyik legfontosabb, tehát igen, tudom, hogy kell, Te vagy szánalmas, hogy normális választ nem tudsz adni, de képes vagy azért kommentelni, hogy írjál valami rosszindulatú f*szságot.

2012. nov. 28. 00:04
 9/52 anonim ***** válasza:

Most elég részeg vagyok hozzá, hogy elolvassam az apró betűket is.

Szóval nő vagy. Ez tök jó.

Mondhatni őszintén leírom, a WudangShan egyesületnél van harcművészet edzés, máshol csak valami hasonló.

Hát, normális ember nem eszik müzlit, de tejjel és müzlivel zsírosodhatsz (hízhatsz), mert ezek annyira megbetegítő ételek, hogy nagyon könnyű elhízni velük. A müzli (gabona) gluténja olyan káros, hogy bármilyen hormon hatást kiválthat. Autoimmun pajzsmirigy gyulladás? Attól lehet hízás fogyás (kórós soványság) bármi! :D Jó dolgokat tudok mi? :)

Amúgy meg izmot kéne felszedned, hús és zöldség táplálkozással kellene izmot fejlesztened, egészségesnek maradnod.. majd ha jobb formában leszek írok mindenféle varázslást ami érdekel téged a témában!

2012. nov. 28. 00:14
 10/52 A kérdező kommentje:

25%-ban hasznos válaszokat adsz? Ez bizalomgerjesztő. :)

Hát, szépeket írtál a müzliről. Érzem, hogy nem kellene minden nap enni, csak hát na. Néha nem bírom ki.

Tudom, hogy izomzat kéne, de ahhoz meg nem ártana egy kis súlyfelesleges is, amiből izmot varázsolhatok. Egyébként a kung fuval szemezgetek, valami lágyabb formájával, ami azért még sem ,,csak" a tai chi, mert az nem elégítene ki engem, de nem is a szuper fejlerúgó, levegőben pörgős fajtáját szeretném majd csinálni, mert akkor hamar leszívódna az önbizalmam...

2012. nov. 28. 00:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!