Hogyan sajátítsam el a kézenállást, s az előre meg hátra bógnit?
ha olyasmit akarsz megtanulni, amit meg nem tudsz (kezenallas) fontos, hogy nagyon ovatosan es sok turelemmel kezdj neki, mert olyan izmokat/izom csoportokat fogsz hasznalni, amiket eddig meg nem es nemcsak az izmokat kell erositeni, de az izuleteket, inakat szoktatni a mozdulathoz (a seruleseket elkerulve)
pl. en sose tudtam magam felhuzni logasbol a rudon. Csak logtam es probaltam felhuzni magam es keptelen voltam behajlitani a karom es azt hittem ez abszolut lehetetlenseg.
Szepen lassan, hosszu hetek alatt mindig csak azt csinaltam, hogy felugrottam a rudra, es nagyon laaaassssaaan leengedtem magam. Ezzel szoktatva a testem a mozdulatsorhoz. Aztan a munka gyumolcse meglett es egyszercsak fel tudtam magam huzni :)
Szoval eloszor kulon-kulon gyakorold a kezenallast, a hidat es a tobbit.
Kezenallni eloszor falnal, vagy valaki fogja a labad, a karod es a vallad erositsd, kezdetben esetleg csinald 10 masodpercig, fel percig, ameddig birod. Eloszor (ha meg sose csinaltad) ugyis ugy fogod erezni a fejed eldurran :)
Hidat csak alapos bemelegites utan. Azt is ugy, hgy ha sikerul hidat csinalni napokig csak gyakorold magat a hidat, meg ne akarj hirtelen felallni belole, vagy kezenallasbol hidba lemenni, mert meghuzhatod magad. persze te tudod, te erzed mit bir a tested, eletkortol is fugg, minel fiatalabb vagy annal konnyebb, de mindig a biztonsag legyen szemed elott, mert egy meggondolatlan hirtelen mozdulat es napokig nem fogod tudni hasznalni a serult testreszt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!