Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik kung fu stilust válasszam?

Melyik kung fu stilust válasszam?

Figyelt kérdés
Tudom sok kérdés született már ebben a témában. Én most kezdenék a nyáron kung fu-t tanulni. De nem tudom eldönteni melyik stilus lenne nekem a jó. Nagyon sok van a döntés pedig nehéz.
2011. jún. 28. 19:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/81 anonim ***** válasza:
75%
Hat amator szinten elkezdheted siman.Ugyebar az van vedofelszerelessel de profi szinten csak kesztyuben verekedtek.
2011. szept. 11. 14:39
 62/81 A kérdező kommentje:
Nekem nem aversenyzés a célom, csak meg szeretnék tanulni bunyózni...
2011. szept. 11. 15:50
 63/81 anonim ***** válasza:
a Sanda versenyre valo de hasznal az utcan is...de inkabb akkor sandazz ha versenyezni akarsz...
2011. szept. 16. 00:03
 64/81 anonim ***** válasza:

NE TANULJ WING TSUN AZ CSAK ARRA VAN ,HOGY KERESSENEK RAJTAD!

SHAOLIN-RA MENJ!Sáska stílus is jó, a hung gar is ,

choy lee fut is csak ritka!

2012. nov. 20. 21:51
 65/81 anonim ***** válasza:

oké búnyózni hosszú idő mire megtanulsz de azért ittvan pár link:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link] ezek állítólag jók már ha Bp-n laksz

2012. dec. 15. 18:58
 66/81 anonim ***** válasza:
wing tsun mese habbal
2012. dec. 17. 14:25
 67/81 anonim válasza:
Wing Tsun-ra ne járj, Wing Chun-ra jár az hatékonyabb és nincs hozzá nyúlva... Wing Tzun-ra se járj az Emin Boztepe féle tehát Leung Ting ága... Wing Tjunra se járj mert ahoz is hozzá tettek, el vettek, Ving Tsun meg Wong Shung Leung ága még nem próbáltam... én a Yames Yimm Lee ágát tanulom a Wing Chunnak de nagyon meg vagyok elégedve vele... még a Lo Man Kam ágát is ajánlom
2015. ápr. 15. 12:36
 68/81 kaplonyi kristóf válasza:
0%
Ja amelyk azt irta hogy a saulin egy utanzat az jojon el nalam ja es bebrecenbe van saulin kozpont igazi kinai kung fu mesterekel es ot tanulhatsz Wusidot Wutangot Taj-Chit es Saulint is es nem is olyan draga en egy masik helyen jarok biztos nem ismered ezt a helyety de it nagyon olcso
2015. júl. 24. 09:32
 69/81 kaplonyi kristóf válasza:
0%
Ja es it nem a bunyo a lenyeg hanem az onvedelem
2015. júl. 24. 09:33
 70/81 anonim ***** válasza:

A Wing-Chun csak akkor jó, ha olyan az ellenfeled aki a kezét használja. Mondjuk hatalmas erejű ököl ellen nem lesz jó a megfogod a kezét és elkezded tapizni dolog.

De egy Muay Thai ellen cseszheted a Wing Chun-t.

Mert egy teljes erőből megindított rúgást nem fogsz megállítani egy kinyújtom a lábam blokkal.

Régebben volt egy meccs a Muay Thai VS Wing Chun között. A Wing Chun-osok az első combosnál feladták. Tehát nem valami jó, hacsak a tested nincs kur*vára felkeményítve.

De a legjobb testfelkeményítés sajnos csak a Hung Gar Kuen Kung-Fu-ban van. Tehát érdemesebb lenne ha már Kung-Fu azt tanulni.

Én azt mondom ha a taktika pártján vagy akkor a Kígyó Stílus a jó, ami a gyenge pontokat célozza. Illetve a Hung Gar (amit vasdrót Kung-Fu-nak is hívnak... én úgy hívom, hogy Tigris és Daru mivel e kettő technikáit alkalmazza meglepően hatékonyan).

Én amúgy azt mondom:

Hung Gar + Muay Thai

Az egyik Kína legkeményebb harcművészete a másik meg Thaiföldé. A Hung Gar-ban nagyon jó a kéztechnika, de nincs sok rúgás benne. A Muay Thai-ban viszont főleg rúgás van.

2015. szept. 6. 13:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!