Melyik kung fu stilust válasszam?
NE TANULJ WING TSUN AZ CSAK ARRA VAN ,HOGY KERESSENEK RAJTAD!
SHAOLIN-RA MENJ!Sáska stílus is jó, a hung gar is ,
choy lee fut is csak ritka!
A Wing-Chun csak akkor jó, ha olyan az ellenfeled aki a kezét használja. Mondjuk hatalmas erejű ököl ellen nem lesz jó a megfogod a kezét és elkezded tapizni dolog.
De egy Muay Thai ellen cseszheted a Wing Chun-t.
Mert egy teljes erőből megindított rúgást nem fogsz megállítani egy kinyújtom a lábam blokkal.
Régebben volt egy meccs a Muay Thai VS Wing Chun között. A Wing Chun-osok az első combosnál feladták. Tehát nem valami jó, hacsak a tested nincs kur*vára felkeményítve.
De a legjobb testfelkeményítés sajnos csak a Hung Gar Kuen Kung-Fu-ban van. Tehát érdemesebb lenne ha már Kung-Fu azt tanulni.
Én azt mondom ha a taktika pártján vagy akkor a Kígyó Stílus a jó, ami a gyenge pontokat célozza. Illetve a Hung Gar (amit vasdrót Kung-Fu-nak is hívnak... én úgy hívom, hogy Tigris és Daru mivel e kettő technikáit alkalmazza meglepően hatékonyan).
Én amúgy azt mondom:
Hung Gar + Muay Thai
Az egyik Kína legkeményebb harcművészete a másik meg Thaiföldé. A Hung Gar-ban nagyon jó a kéztechnika, de nincs sok rúgás benne. A Muay Thai-ban viszont főleg rúgás van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!