Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Karate, Aikido vagy Thai Box?...

Karate, Aikido vagy Thai Box? Melyiket válasszam?

Figyelt kérdés
Nos a városban ahol élek mind3 edzést tartják, de nem tudom, hogy melyik a leghatékonyabb...
2011. máj. 22. 18:52
 1/10 anonim ***** válasza:
karatét ne. az nem olyan hatásos. ott sok ilyen alap 'hülyeséget' tanítanak. én személyszerint a thai boxot mondanám, de az aikido is mehet.
2011. máj. 22. 19:00
 2/10 anonim ***** válasza:
Mivel egyikben sem vagyok jártas, és hülyeségeket meg nem akarok beszélni másokkal ellentétben így azt mondom biciklizz!!
2011. máj. 22. 19:02
 3/10 anonim ***** válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=AXCPEl9rtS8

Thai box! Szerintem,nekem végül is ez a kedvenc sportom=)

2011. máj. 22. 19:03
 4/10 Dymo ***** válasza:
Mondd már el nekem,hogy a karate miért is nem hatásos? Teljesen mindegy milyen stílust választasz, csak rajtad áll hogy mennyire lesz hatásos!
2011. máj. 22. 19:06
 5/10 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolónak teljesen igaza van!És hidd el,ha elég sokáig űzöl bármilyen védekezésre alkalmas sportot,egy idő után elég jó leszel benne,ahhoz,hogy megvédd magad!Ez igaz a karatéra is!
2011. máj. 22. 19:37
 6/10 anonim ***** válasza:

megnézed mindegyik edzését, elbeszélgetsz az edzővel, és az alapján ledöntöd, hogy melyik győzött meg.

Hogy milyen küzdősport/harcművészet, az nem számít annyit. Minden azon múlik, hogy hogyan oktatják, és hogy te mennyire teszed oda magad.

MI egyiket se tudhatjuk.

2011. máj. 22. 19:57
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha ezeket tartják,akkor biztosan van ökölvívó edzés is.

Arra menj inkább.

2011. máj. 22. 20:20
 8/10 anonim ***** válasza:

Kérdező, felteszek neked egy kérdést, a, b, c válaszlehetőségekkel. Írd be a válaszod, és megmondom, melyik küzdőág passzolhozzád a legjobban!

Ha le akarsz menni a Balatonra, hogy mennél?

A: Kerékpárral. Lehet nem érnék le gyorsan, de nem is ez számít, kellemesen letekernék, gyönyörködnék a tájban, megismerném Magyarországot kicsit jobban.

B: Vonattal, viszonylag olcsó, és egy fél nap alatt ott vagyok. a vonatút alatt is sokat lehet nézegetni a tájat, lehet enni, olvasgatni.

C: Kocsival, mégjóhogy. Beülök, letépek a balcsira kettőhússzal. nem érdekel semmi, csak legyek már ott. strandolni akarok, és kész.

2011. máj. 22. 21:49
 9/10 anonim ***** válasza:

őmm .. :)

de kár hogy se kocsim se biciklim :DD

Kérdező: aikidoban ritkán fogsz olyan dolgot tanulni, amit egy egy támadón megcsinálsz. ettől függetlenül ha valaki nem akar megütni, viszont odaadja a karját, akkor biztosan megtanulod leszakítani.. azzal nincs is baj, csak alkalmazni necces. de gyönyörű mozgáskultúra, és harctechnikákra alapszik.

box az sport. mennyire hatékony.. ? hát ott egy kesztyű, néhány szabály, és (most én harcművészetekhez viszonyítva nézem) durrbelemód ütnek, nem kimondottan mu.rva halálosan hanem inkább olyan üssük a másikat és jó módon. ami azért erős. a tb lábtechnikája, könyökhasználata mondjuk nem rossz.. de ki szoktam fejteni, hogy ha valamit ringbe tanulsz, az utcán nem úgy működik. ott kés van meg hasonlók, de ha a tb-ből kiveszel minden szabályt, és mondjuk visszatérsz az eredetéhez, akkor komoly dolgot kapsz, természetesen hatékony is, nagyon.

karatéból.. én karatéztam. és most visszagondolva.. hát nagyon megerősödtem alatta. mert komolyan csináltam. mondjuk nem tanítottak meg ölni, de igazából olyan alapokat fektetett le a sok év karateedzés, ami visszatekintve igen jó :)

aztán ott a kézitusa alapjaival találkoztam, csúnya támadásokkal is, gyors mozdulatokkal.. nagyon pörögtünk. ha jó edződ van akkor nagyon hatékony dolgokat ki lehet hozni a karatéból! ha hozzászoksz a különböző ütésekhez, jól variálod, megtanulsz szúrni az ujjaddal, különböző idegpontokat megtanulsz megütni, képzett harcos lehetsz.

2011. máj. 23. 17:55
 10/10 A kérdező kommentje:
Hát igazából a Balaton mellett lakon:) , szal inkább az A és a C a válaszom. Köszi mindenkitől a válaszokat
2011. máj. 23. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!