Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik kung fu stilust válasszam?

Melyik kung fu stilust válasszam?

Figyelt kérdés
Tudom sok kérdés született már ebben a témában. Én most kezdenék a nyáron kung fu-t tanulni. De nem tudom eldönteni melyik stilus lenne nekem a jó. Nagyon sok van a döntés pedig nehéz.
2011. jún. 28. 19:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/81 anonim ***** válasza:
29%

Wing Chun a gyengek stilusa! tanulj Kinaban Wing Chunt ne Magyar.o-n Leung Ting valtozatott akirol tudjuk hogy milyen ember...a Wing Chunban pont nincsennek akrobatikus elemek epp azt hangsulyozza hogy hasnal magasabbra ne rugj meg hasonlo...en eleg sok ideog Wing Chunoztam de ez melle Hung Garozok es Choy Lay Futozok meg Shaolin Weng Chunozok amik elegge kemenyek es a utesekre koncentralnak van benne akrobatika de nem sok... az Eszaki CHang Quan (shaolin hosszu okol) ez az akrobatikus stilus ami rugasokra oszpontosit de ezen kivul Sandazok is ami viszont nem egy stilus csak egy kuzdelmi modszer :) a Wushut 3 csoportba szoktak sorolni versenyen Eszaki Stilus (Chung Quan) deli okol (Nan Quan) ebbe tartozik a Hung Gar Choy Lay fut stb... es a belso stilusok a Wudangi stilusok Xingyi,Bagua,Tai Chi De a Magyarorszagi Shaolinrol is meg van a velemenyem elegge bemutato jellegu szoval bemutatora csinaltak nem pedig harcra kezdi elveszteni jelentoseget en most augusztusban megyek Shaolinba Wudangba es Chen Faluba Kung Fut tanulni neked a Hung Gar,Choy Lay Futot ajanlom legjobban :)

Udv!

2011. júl. 2. 05:34
 12/81 anonim ***** válasza:
12%
hát ha neked a wing chun a gyengék stílusa, akkor tesztelhetnél engem! :)
2011. júl. 2. 09:16
 13/81 anonim ***** válasza:
55%

Magyarországon a wing tsun és a wing chun tényleg túl van reklámozva. Pénzlehúzós cucc az egész, főleg a Máday-féle wing tsun. Semmivel sem hatékonyabb egy boksznál. Bár Magyarországon szinte az összes harcművészet (legyen az kung-fu vagy karate vagy aikido) 95%-át sz@rul oktatják. Ez tény!

A karatén is a sok kis rohangáló sikítozó fogócskázó fehéröves ovis hülye gyerek, megkapja egy hónap múlva a narancssárga övet. Mire föl???! De a felnőtteknél is, csak annyi az övvizsga, hogy bemutatnak pár formagyakorlatot aztán csókolom. Edzéseken meg nem ütnek fejre és simogatják egymást a seiken védőben.

A kung-fu is hasonló, az ilyen shaolin, északi imádkozó sáska, tigris, daru, majom, Chai li fu....stb. kung-fuk is nem másak, mint falra felhugyozott marhaságok. A wing tsun is csak csápolás és cséphadarás a legtöbb helyen.

Hozzánk is jöttek le box edzésre wing chun-osok, olyanok akik már 3-4 éve tolják, tehát nem kezdők, aztán olyanok verték keresztbe őket akik csak 1 vagy másfél éve járnak boxolni. A wing chunosok gyorsak ez igaz, de csak mennek előre mint a cséphadaró, kiugrasz oldalra aztán egy szűk horoggal igen csúnyán keresztbe lehet verni őket.

Magyarországon amit jól és régóta oktatnak magas szinten amit hatékonyan is tudsz alkalmazni, az a: birkózás, ökölvívás, ju-jitsu (nem a BJJ!hanem a tradicionális japán ju-jitsu), savate, judo.

A többi az parasztvakítás.

Természetesen van 1-2(!) hely ahol lehet hatékony wing tsun-t, aikidót vagy karatét tanulni, de az igen kevés!

2011. júl. 2. 09:37
 14/81 A kérdező kommentje:
Utolsó hozzászólásán elgondolkodtam. Viszont azért ki szeretném próbálni a kung fu-t magam is. Szóval az utolsók közti kommentelő aki irta, hogy melyik stilust válasszam és ne w wing tsunt. Ezeket hol tudnám tanulni? És te hol tanulsz?
2011. júl. 2. 11:01
 15/81 anonim ***** válasza:
Én ökölvívást tanulok.
2011. júl. 2. 11:28
 16/81 A kérdező kommentje:
Rendben és Bata Zoard?
2011. júl. 2. 12:48
 17/81 anonim ***** válasza:
0%

Irtam en Hung Garozok de okolvivast is csinaltam egy ideig hidd el tesztelnelek teged de nem sok maradna beloled ha wing tsunt tolnad...amugy meg nem mondtam hogy gyenge hanem magyar.o-n gyenge es ez igy is van!tesztelj le engem gyere Szerbiaba es megverekszunk mivel nincs utlevelem de majd megnezem iden Kinaban ott mit tudnak meg benevezek Sadna versenyre de hidd el jobban csinalom mint te (nem hogy a nyalam verjem) csak nekem ez az eletem es sport karrierem es amugy nem 1 wing tsunos kemeny csavoval vereketdem gyorsak voltak de sorozat utessel megtamad aztan tenyer el tamadasokkal ugyanmar kapott par rugast es jol van....amugy mesterem 25 evet wing chunozott szoval tenyleg tudom mirol van szo a maday-leung ting fele wing chun penzlehuzas kinaban egy 80 eves wing chunos tata biztosan velevere a foldbe aki azota csinalja miota jar !

:) :D

2011. júl. 2. 12:55
 18/81 A kérdező kommentje:
Bata Zoard mi a véleményed erről a helyről: magyar kung fu egyetem. szerinted érdemes lenne itt tanulni?
2011. júl. 2. 13:14
 19/81 anonim ***** válasza:
55%
AMugy esetleg ha van vizumod akkor leutazhatsz hozzank egy edzesre eszak Szerbiaba mivel gyakran vannak szeminarok mondjuk iden jon Cesario Di Domenico nyaron Szabadkara (Weng Chunt,MMA,meg BJJ-t Tanitani meg amik bevaltak neki a ringben) de o is Kung Fuzik/Fuzott a Shaolin Weng Chunt (semmi koze az eg egyadta vilagon a Wing Chunhoz) aki ert a Kung Fuhoz annak leirom ez a Voros Barka operabol szarmazik ahol megfordult par Wing Chunos ez igaz :D de tulajdonkeppen ezt a stilust europaban nem reg ota tanitjak mert titkos volt eddig Kinaban is csak par iskola foglalkozott vele ez egy alapvatoen olyan stilus ami elemei nagyon sok mas stilusban megtalalhatoak de nagyon utescentrikus es hatasos mivel tobbi kung stilus ellen lett kifejlesztve mert a vorok barka bergyilkosai voltak az elso mesterek...de meg nagy mesterei:Wai Yen,Chu Chung Man,Tang Yick..stb :) Mostmar Andreas Hoffman a nagymester Europaban aki Bambergben el es ott van a szekhelye :D !
2011. júl. 2. 13:14
 20/81 anonim ***** válasza:
Szerintem elegge jo mivel ez megbizhatobb forras mint par helyen ha birnal szerintem latogasd meg ! :D
2011. júl. 2. 13:15
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!