Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Melyik kung fu stilust válasszam?

Melyik kung fu stilust válasszam?

Figyelt kérdés
Tudom sok kérdés született már ebben a témában. Én most kezdenék a nyáron kung fu-t tanulni. De nem tudom eldönteni melyik stilus lenne nekem a jó. Nagyon sok van a döntés pedig nehéz.
2011. jún. 28. 19:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 1/81 anonim ***** válasza:
33%
Wudang, Wushu vagy Wing Tsun. A többi mese habbal.
2011. jún. 28. 19:59
 2/81 A kérdező kommentje:
Mármint melyik többire gondolsz? És te üződ valamelyiket ezek közül?
2011. jún. 28. 20:11
 3/81 anonim ***** válasza:
57%
A többi kung-fu stílus? Shaolin, imádkozo sáska, tigris, daru, kígyó, majom, Chai Li Fu...stb. Én régebben Wushu-ztam.
2011. jún. 28. 20:56
 4/81 A kérdező kommentje:
És tudnál pár szót mondani nekem, az itteni wushu oktatásról?
2011. jún. 29. 10:10
 5/81 anonim ***** válasza:
100%

a wushu az összes kínai harcművészetek gyűjtőneve, tehát nagyon nem egy stílus - hanem kb. néhány ezer stílus. Van a modern wushu, ami ennek a sportváltozata, aminek van küzdelmi része is, de főleg az akrobatikus bemutatókat szokták érteni alatta.

A wudang megint nem egy stílus, hanem bizonyos stílusok összefoglaló neve, ezeket szokták belső stílusoknak nevezni (tai chi, xing yi, baghuazhan a három legjellemzőbb). Lényegében ez a taoista alapfilozófiára épülő kungfuk gyűjtőneve, ellenben a buddhista gyökerűekkel (a buddhizmus kívülről jött, ezért azokat külső külső stílusoknak nevezik, a taoizmus, ami meg eredeti kínai cucc, innen a belső stílusok elnevezés).

A wing tsun legalább tényleg egy stílus.

----------

A kérdésre: attól is függ, mit szeretnél. Ha látványos mozgásokat megtanulni, akkor shaolin kungfuk között vannak kifejezetten látványosak vagy ugye a modern wushu eleve erről szól.

Ha kimondottan önvédelemre általában a wing tsunt szokták ezerrel reklámozni, bár ott már hallottam olyan elbeszéléseket, hogy tök jó önvédelemre, ha jó ember oktatja (ez amúgy mindenre igaz), csak nagyon sok a kókler oktató, aki még maga sem tudja igazán, de már oktatja.

Ha ilyen elmerengőset, akkor pl. tai chi.

De amúgy mindegyik kungfu stílus tök jó tud lenni, leginkább attól függ, hogy hogy oktatják.

Tehát a stílussal kapcsolatban csak annyira határold be magad, hogy kb. mit vársz tőle, majd aszerint nézegess körbe a különböző helyeken, nézz meg edzéseket (csomó helyen az első edzés ingyenes, hogy kipróbálhasd), beszélj az edzővel, és ahol a legmeggyőzőbb az edzés, az edző, a körülmények, a társaság, azt próbáld ki, ami leginkább úgy néz ki, hogy beleillik az elképzeléseidbe, azt válaszd.

A melyik stílus a jobb kérdést meg hagyd meg a fanatikus kungfu "szakértőknek" - akik mint látjuk, imádnak bölcsességeket osztogatni, és mindenhez marhára értenek - hogy verjék rá a nyálukat, mert értelmetlen a kérdés ilyen formán, csak adott edzéseket, edzőket és kungfusokat lehet összehasonlítani, stílusokat nem.

2011. jún. 29. 11:12
 6/81 A kérdező kommentje:
Én nem is a stilusokat akartam összehasonlitani. Mert már nagyon sok harcművészeti kérdést elolvastam itt és abból értettem meg,hogy nincs jobb stilus maximum jobb harcos. én olyan kung fu stilust szeretnék tanulni amelyben megtalálhatok a látványos akrobatikus elemek is, de ugyanakkor szeretném megtanulni harcolni is. De félre ne érsd teljes mértékben csak önvédelemből. Most a shaolin kung fu felé hajlok, ami, mint irtad nagyon látványos elemeket tartalmaz de nem tudom,hogy mennyi a harci értéke.
2011. jún. 29. 11:28
 7/81 anonim ***** válasza:
Shaolin Kung Fu-t felejtsd el. Shaolin Kung Fu normálisan csak Shaolin templomokban oktatnak. Amik Magyarországon meg még más országokban van az nem Shaolin Kung Fu, csak egy egyszerű utánzat, ami sokszor utánzatnak is csak jó indulatból nevezhető
2011. jún. 29. 19:16
 8/81 A kérdező kommentje:
Félre ne érsd nem piszkálódásból kérdezem. De te már láttál itthon shaolin kung fu-t edzést vagy bármi msát esetleg kipróbáltad?
2011. jún. 29. 22:15
 9/81 anonim ***** válasza:
88%
tanulj wing tsunt :)
2011. júl. 1. 20:25
 10/81 A kérdező kommentje:
Egyébként itt nézelődtem ,hogy talán itt lenne érdemes tanulni. Magyar kung fu egyetem
2011. júl. 1. 20:31
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!