Aikido vagy Thai Box?
Figyelt kérdés
Ki melyiket csinálja? Melyik jobb?2011. jún. 26. 16:49
32/42 anonim válasza:
De azt hajtogatom már több mint 5 hozzászólás óta, hogy a thai box csak addig hatásos, amíg ugyanaz a súly, magasság. Emberek, mondjatok EGY érvet a thai box mellett egy egyenlőtlen mérkőzésnél. Egyszer TV-be volt egy gála, ahol nem híres, de jó harcművészek/kűzdősportolók csaptak össze a ringben(box). A nyolcad döntőben összekerült egy lengyel ökölvívó egy orosz bírkózóval. Az orosz manus 193cm és 112 kg, míg a boxoló 184cm és 92kg volt. Nah az orosz elvtárs úgy szétverte a szerencsétlen lengyelt, hogy az kiesett a ringből. Persze akik nagyon jól ismerik a harcművészetüket/sportjukat, annak tök mind1 hogy ki jön ellene, lezúzza, de ahoz nem egy-két hét kell.
33/42 anonim válasza:
Én csak azért is a thai box mellett állok.
Aikidozni itt m.o.-n szinte nem is lehet megtanulni.
+ a thai box egy valógásos küzdelemben sokkal hatásosabb, mint az aikido. (thai box-ban ott vannak ám még a könyök technikák, amik még az igazán erős, magas emberek ellen is hatásos.)
34/42 anonim válasza:
Persze, thai box-ban azért a térdel kombinált rúgások is ütősek. Maradjunk annyiban, hogy amíg nem tanulsz meg valamit rendesen, és nem űzöd azzal a szellemmel és tudattal, amivel kéne, addig mindegy mit csinálsz. Ha már évek óta benne vagy valamiben, akkor meg van annyi eszed, hogy nem ölöd meg másikat, noha megtudnád. Ezek a sportok és harcművészetek az önvédelemről szólnak. A jó sportoló/harcművész megtudja magát úgy védeni, hogy se neki, se az ellenfélnek ne legyen komolyabb baja. Aki meg az edzéseken való "tapasztalatait" támadásra használja, annak akkor akkor rúgod szét a seggét amikor akarod, mert szellemileg semmit nem tud a harcászatról, az pedig nem mindegy, hogy csak kiállsz és Street Fight-olsz, vagy hogy szellemben és tetsben egyaránt ott vagy és úgy küzdesz.
35/42 anonim válasza:
a maggaság,súly nemszámit,ha kitanultad pl:eurosporton néztem már elég régen,de egy magyar 70-78kg-s fickó kiütéssel nyert egy 2méteres 140-150kg-s ellen ugyhogy....
36/42 anonim válasza:
Szerintem mindkettőt próbáld ki és keverd össze a kettő stílusát/ mozdulatokat és az jól fog jönni. :)
37/42 destiner13 válasza:
thai box az tényleg hatékonyabb, mint az aikido,utcán több hasznát veheted
38/42 A kérdező kommentje:
Ehh most látom csak mennyi új komment jött.:)
Azt hozzáteszem 15/f vagyok és elég kicsi.:s 167cm 50kg... Annyit eszek mint egy trollxd de mégsem hízok, sajnos vagy nem sajnos... Majd tavasszal tudok csak menni még nemtudom hogy mire... Mert aikidóra járnak 8an szval nem biztos hogy olyan jó a mester. A thai box-ot még nemtudom. De úgy tervezem hogy először megnézem az edzéseket. Kung-fu vagy Thai-box mert az aikidoról már lemondtam...
2011. okt. 30. 17:41
39/42 A kérdező kommentje:
ja és nagyon szépen köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
2011. okt. 30. 17:41
40/42 anonim válasza:
Mivel azt mondtad, hogy csak az aikido és thai box edzések közül lehet választani a környéketeken, érdekesnek találom a ,hogy hogy lett ilyen gyorsan ott egy Kung Fu-val foglalkozó dojo. Nah mindegy. Ha mégis csak több harcművészet van a közeletekben, akkor írd le ide mindet :) Személy szerint pedig sajnálom, hogy már nem szeretnél semennyire az aikidoval foglalkozni, de a te döntésed :) http://www.youtube.com/watch?v=Jca0hcNvlHI ha már nem is fogsz aikidozni, leaglább nézd meg ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!