Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Aikido vagy Thai Box?

Aikido vagy Thai Box?

Figyelt kérdés
Ki melyiket csinálja? Melyik jobb?
2011. jún. 26. 16:49
1 2 3 4 5
 21/42 anonim válasza:
Te ugye kommandós szeretnél lenni, és nem bűnöző.Az aikidoval többre mennél,hisz egy bevetésen neked nem agyon kéne verned/veretned az ellenfeled/magadat.Az aikido megtanít arra, hogy minél gyorsabban kitérj és az ellenfeled mögé kerülj.Ha mögötte vagy akkor azt csinálsz vele amit akarsz.Ha egy erős ütés jön,akkor annak van akkora lendülete, hogy ha időben kitérsz és mögé kerülsz akkor egy gyenge mozdulattal a földre ránthatod és ártalmatlanítod(Nem kell megölni,csak eltörni pár csontját :)).A thaibox addig jó,amíg nem egy kétszer akkora hapsival kerülsz szembe.Ott hiába blokkolgatsz, kapsz egy paraszt lengőt és akkor sz.art sem ér a két kezed a pofikád előtt.Ráadásul az aikido egy harcművészet,ami a léleknek is jót tesz,valamint fegyverrel is foglalkozik.A thai box viszont jóformán sport, így sokat nem ér.
2011. okt. 5. 20:00
 22/42 szerzetes válasza:
71%

Az aikido látványcirkusz. Önvédelmi hatékonysága a nullához konvergál. Egy (csak) aikidós gyakorlatilag egy parasztlengőt sem tud kivédeni, mivel semmilyen harci tapasztalata nincs. Viszont filmekbe akcióhősnek elsőrendű.

A thai box az egyik leghatásosabb (és legkeményebb) küzdőrendszer. Jobb sportnak, jobb önvédelemnek.

Mindezt egy évtizedes aikido és közel ennyi karate és box tapasztalattal mondom.

2011. okt. 6. 00:03
 23/42 anonim válasza:

Nem értem mért gondolod, hogy nulla.Ha te mondjuk vagy 80 kg és 185 cm,akkor hiába thai boxolsz, ha neked megy egy 130kg-s 210cm-s emberke,hiába blokkolgatsz, átütik a "védelmedet".

Ha ehelyett kitérnél, és az ellenfeledhez közel kerülnél,akkor esélye sincs. Saját maga mögé sem rúgni,sem ütni nem tud, mire viszont megpróbálna megfordulni, már vagy agyonverted, vagy elfutottál.

2011. okt. 6. 16:14
 24/42 anonim ***** válasza:
A thai box az ugyanúgy sz@r, mint az aikidó. Egy 1 éve ökölvívó edzésre lejáró romagyerek úgy széttép utcán egy 4 éve thai boxoló gyereket, mint foxi a lábtörlőt. Nem egy ilyen esetet láttam már. Szóval hagyjuk már, hogy a thai box a kemény sport.
2011. okt. 6. 18:29
 25/42 anonim válasza:
Nem értem az ökölvívókért mért vagytok oda. Egyszer meg rúgom a térdhajlatánál és a nyaka is beletörik. Na ha egyszer megtámadna egy boxoló az utcán, hasba rugnám és ott esne széjjel. Ezek az ütésen kívűl semmi más nem tudnak, és ha érkezik egy paraszt lengő majd csak néznek mint rozi a moziban. Ilyenkor persze mindenki azt mondaná: Hát de kivédik,meg izé meg oda teszik meg minden. Igen, és akkor? Ha esetleg sikerül Lakatos Pokémon ütését védeni, utána mint mindeki hasba rugna.Nah ez ellen hogy védekezik az ökölvívó? Ráadásul ha a csipás varjú neked esik BICSKÁVAL, mit csinálsz? Felteszed a kezedet? Hát akkor gratula hozzá. Az aikido mind szellemben,mind testben minden fölött áll,de mindekinek szíve joga eldönteni.
2011. okt. 6. 20:41
 26/42 szerzetes válasza:
Azért vagyunk oda a boxért, mert működik. Hogy az aikido jó lenne bármilyen súlyú ellenfél ellen, csak legenda. Azonban az igaz, hogy jó a léleknek. Meg nagyon szép is.
2011. okt. 7. 00:10
 27/42 anonim válasza:
Nem mondom,ringben nagyobb valószínűséggel nyer egy sport-ot(thai box, kick-box, ökölvívás stb) űző személy, mivel az ütései és rúgásai erősebbek. Én csak azt mondom, hogy ez addig szép és jó, amíg nem egy nagyobb ellenféllel kerülsz szembe. Viszont én nem meg akarok győzni mindekit( na jó lehet :D) mindekit, hogy az aikido hatékonyabb az utcán, hanem szivesen várok érveléseket is a másik küzdősport mellet, ill az aikido mellett, mert az hogy annyit mondtok, hogy a box hatásosabb,abból senki nem fog tudni semmit, ráadásul nem tudunk majd helyeselni,ill. cáfolni.
2011. okt. 7. 19:44
 28/42 szerzetes válasza:
Ma délután kimentem a gyerekkel (11 éves lány) egy kicsit öklözni a kertbe (bokszol egyébként 2 éve). Persze szokás szerint hülyéskedésbe is fajult az egymás püfölése, és némi aikidózásba is (mögöttem van 10 év, ő is ismeri egy kicsit). A lényeg, hogy már rajta sem lehet végrehajtani normálisan egy aikido technikát sem, pedig csak 11 éves és 36 kg. Mert azonnal visszahúzza a könyökét, a súlypontját pedig nem adja oda. Viszont közben szétveri a fejedet, baromi nagy ütése van. Persze le lehet birkózni, de az már judo vagy bjj. Az aikido nem működik rajta (sem). Ez nekem egyébként fájdalmas, mármint szembenézni a realitással, mert rengeteg időt és energiát toltam bele az aikidoba, és még azt se mondom, hogy feleslegesen... De ha újra kezdhetném, akkor boksz vagy birkózás vagy judo lenne a befutó. Az aikidónak is van helye, de nem alkalmas önvédelemre. Pro az aikido mellett: nagyon szép, nagyon elegáns, nagyon kidolgozott. Con: álomvilág, fantasy.
2011. okt. 8. 23:48
 29/42 anonim válasza:
Nos igen, bevallom őszintén, hogy a kézfogócskás és hasonló dolgok nem működnek. De az utcán szerintem nincs az a hülye aki ezeket akarja majd alkalmazni.Ütés,kitérés,puff. Ha mondjuk összehasonlítanánk egy aikidos és egy box-os,kick-box-os,shotokan karate-s ütését, akkor eltörpül mellette az aikido. De szerintem nem CSAK az a léyneg hogy erős legyél. Igazából aki rendesen űzi a dolgot, az bármelyik harcászatot tanulhatja, megtudja magát védeni.
2011. okt. 9. 14:46
 30/42 anonim ***** válasza:

Ahogy elnézem, jöttek érdekes válaszok.

Én jártam aikidora és ahogyan szerzetes is megmondta, utcára a harcművészeti nem sokat ér, mivelhogy az aikidoban is rálépéssel lendületből ütnek.

Egy thai box-os meg sokkal valósáshűbben küzd. És ha le esszük a kesztyűt, meg a szabályokat a thai boxról, akkor komoly dolgot kapunk.

Szóval szerintem is inkább válaszd a thai boxot.

2011. okt. 12. 18:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!