Az Aikido+Wing Tsun kung-fu kombináció az jó utcai önvédelemre?
Neutronlovag
utcán, önvédelemről van szó. arra a keleti harcművészetet meg a csí megfelelő áramoltatását a hajadra kenheted. a krav nem művészet ez tény. és nem is szép mindig. de a célnak megfelel, azaz ártalmatlaníthatsz egy támadót ha késsel jön neked, és a lehető legnagyobb "kárt" tudod okozni azelőtt hogy a stage 2-re lépnél, azaz futnál mint állat. az utca nem hollywood, a támadások megfékezésére pedig az egyetlen bevált és működő megoldás a szituáció folyamatos gyakorlása, amíg ösztönössé nem válik. erre egy keleti harcművészet se fog megtanítani, és edzésen nem fogtok valóságban előforduló szituációkat gyakorolni orrba szájba.
a keleti harcművészet olyan mint a kresszkönyv. benne van minden, viselkedésformák, nemesség, becsület, előzékenység, szabályok és értékek (tudom hogy ennyire nem magasztos de a példa kedvéért:D) a krav meg a csúszóstréning. ahol éles szituációkba helyezve megtanulod hogyan viselkedik az autó, mit kell tenni, újra és újra gyakoroltatják, és a végén már csukott szemmel is megcsinálod.
Régebben én is így hittem és a kravot nagyra tartottam voltam pár bemutatón és edzésen. Minden szép volt meg jó amíg el nem mentem egy harcművészeti edzésre. Sokkal kifinomultabb (nem szépségére értem), rendszerbe szedett technikák. Én ott kiábrándultam a krav magából illetve a defendóból is. Krav sem a nyers erőre épít, egy önvédelmi rendszertől furcsa lenne, mert mindenkinél van erősebb ellenfél és egy 4kg-osnak is meg kell tudni magát védeni.
Egy szóval sem beszéltem arról, hogy egy krav magás nem lehet méltó ellenfél. Félreérteted én annyit mondtam, hogy egy jól képzett harcművésznek sokkal kifinomultabb a mozgásvilága, ezért nem szabad, hogy meglepetést okozzon neki egy kravos.
Alapvetően a kravnak nagyon nagy a reklámja és eddig csak olyan kravosal találkoztam aki megvolt győződve, hogy csak ő lehet helikopter és minden más semmit nem ér ami alapvetően hazugság.
De bírom mikor valaki feltesz egy kérdést, hogy "XY hacművészet/küzdősport jó-e önvédelemre" akkor valakinek mindig jön a Krav-ot isteníteni...
Kérdező: Ha a Máday féle Wing Tsun-ra mész akkor vigyázz, mert tán elég pénzéhesek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!