Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Muay Thai + Capoeira kombináci...

Muay Thai + Capoeira kombináció az mennyire hatékony?

Figyelt kérdés

Szeretnék tudni egyszerre hatékonyan és valamennyire látványosan is bunyózni. Persze nem úgy látványosan, mint a filmekben, csak egy-két szép mozgást is belevegyíteni a "fegyvertárba".

Mind a két stílus nagyon tetszik! Más stílust ne írjatok!

2011. aug. 4. 14:25
 1/8 anonim ***** válasza:
Teljesen felesleges.
2011. aug. 4. 18:48
 2/8 anonim ***** válasza:
MIned2 nagy divat, amit magyarországon elég silányul oktatnak. Itthon capoeira-anak csak a táncikűlós részét tanítják, a tájbox pedig csak agyatlan erőbunyó a ringben. Sem önvédelmi capoeira technikákat, sem tradicionális Muay Boran-t nem találsz magyarországon
2011. aug. 5. 12:51
 3/8 anonim ***** válasza:

ennyi.

bunyózni viszont bunyózhatsz "látványosan". táncikálva meg akárhogy.

szerintem még örülj is neki, hogy az erőszakból ennyit keresel, és nincs olyan rossz tapasztalatod, ami miatt csak a gyilkolás művészete érdeke.

mert ugye a harc arról szól, ezen kívül minden mást meg úgy csinálsz, koreografálsz ahogy jólesik.

2011. szept. 1. 20:51
 4/8 anonim ***** válasza:

egyébként.. asszem Komáromban van komoly Capoeira edzés, amit tudni fogsz használni, és a Muay Boran technikái halálosak, pont.

ha tudsz könyökölni, és valakit halántékon, nyakon vágsz vele akkor az meghal vagy eszméletet veszít, mindegy hogy tájboxos könyöklés vagy wudang kungfus-s. annyi a különbség, hogy mi azért gyakoroljuk a könyöklést, hogy elpusztítsuk az ellenségünket, míg ha tájozni mész ott nem fejre fogod ütni. de lényegében mindegy.

a nagy különbség ott van, hogy ha a tájboxolókat pl. nem tanítják meg jól elmozogni, lépni akkor le fogják késelni utcán őket, mert véletlen sem fognak tudni kimozogni. illetve nem ezt gyakorolták.

remélem érthető amit írni akartam, tehát a sima tájos technikák brutálisak lehetnek, ha megtanulod jól és gyilkos szándékkal használod, de még így is sokszor probléma lehet az edzésen megszokott harcmodor, mert utcán nem úgy fognak zajlani a dolgok.

2011. nov. 20. 17:59
 5/8 Erdi222 ***** válasza:

Mind a kettő nagyon jó és ha jól tanítják hatékony fegyver..

azt írtad látványosan akarsz bunyózni..azt azonban ne felejtsd el, hogy az utcán nincs látvány, se közönség mint a filmekbe..ott egy-két jólirányzot gyors ütés mindent eldönthet!

Amúgy a kombinálás elég nehéz, de véleményem szerint jól kiegészítenék egymást sok sikert és jó edzést ;)

(értesíts az eredményekről)

2011. nov. 20. 21:56
 6/8 anonim ***** válasza:
még most sincs látványos harc. a halál mindig szomorú és lehangoló, valaki mindig sírni fog a megdöglött fia/lánya után.. senki sem nyerhet igazán, max. életben maradhat. ez az a győzelem, amiért egy harcművész gyakorolhat. nincs látvány, csak brutális hatékonyság, és a tudás, a békeszeretet ha megérti ezt.
2012. jan. 1. 00:14
 7/8 anonim ***** válasza:
Aczél, neked sincs jobb dolgod szilveszterkor, mint a GyIK-ra írogatni!XD
2012. jan. 1. 23:02
 8/8 anonim ***** válasza:
az mindig érdekes kérdés kinek mi a jó. most éppen kiürítettem a vaníliafagylaltos medencét, szóval nem tudtam fagyiban fürdeni, gondoltam jöjjön akkor egy kis szilveszteri GYIK.
2012. jan. 2. 10:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!