A CAPOEIRA mennyire hatékony utcai/kocsmai verekedésekben?
Magyarországon nagyon kevés helyen van komoly capoeira edzés. Viszont ha van a közeledben olyan capoeira edzés ahol brazil származású az edző, akkor ott azért lesz jó technikád és állóképességed és jó mozgás koordinációd a bunyóhoz, bár bunyózni nem fogsz megtanulni, csak táncolni, de a technikai tudás az nagyjából meg lesz. Na most ezeket a technikákat bokszzsákon, ütő-és rúgópajzsokon valamint egy partnerrel (aki szintén űz valamilyen küzdősportot vagy harcművészetet) be kellene gyakorolni (sparringolni kell). Sok idő kell hozzá de összejöhet. Mellette pedig űzzél egy olyan stílust is ami megtanít ütni (mert capoeira-n nem igazán vannak ütések, főleg ha csak ilyen táncikálós edzésre tudsz majd járni. Rúgni viszont jól megtanulhatsz).
Ütés elsajátításhoz a legjobb az ökölvívás vagy a wing chun kung-fu.
Ha mondjuk capoeirázol 5-6 évig és mellette 1-2 évig nyomod a bokszot vagy a wing chun-t, akkor akár elég jól elsajátíthatod az alapokat. Bár kocsmában asztalok és székek között nehéz lesz capoeira rúgásokat kivitelezni.
Komáromban van komoly kombinatív harci capoeira edzés! Na meg állítólag van Szegeden is ilyesmi. Ha egyik város közelében sem laksz akkor gáz van.
Késes Krisz
"Ütés elsajátításhoz a legjobb az ökölvívás vagy a wing chun kung-fu"
jaja, a fankadelit is megtanította a máday ütni...
http://www.youtube.com/watch?v=AzUg-IHGpPE
0:40-nél... LMFAO
Kedves mai 02:13-as válaszoló!
Én az ökölvíváson kívül a wing CHUN kung-fut ajánlottam, nem a Máday által képviselt wing TSUN-t! A wing chun az eredeti tradicionális, amit a Yip Man képviselt, ez hatékony. A wing tsun az a Leung Ting mester verziója (aki Yip Man egyik tanítványa volt), amit itthon nálunk a Máday képvisel. Nyugi én sem csípem a Máday-féle wing tsun-t, pláne azért mert egy pénzlehúzás az egész, irreálisan drága. 1 év ökölvívás edzéssel többre megy az ember, mint azzal aki lehúz 3 évet a Máday-nál.
Na de most ne menjünk bele a wing tsun-ba, mert nem ez a téma. A kérdés a capoeiráról szól.
Késes Krisz
Szóval akkor capoeira mellett járjak el bokszolni? Sajnos egyszerre a kettőre nincs időm, így hát marad a capoeira. De azért köszönöm a jó tanácsot!
Capoeirában egyébként vannak más technikák is a rúgásokon kívül? Például, ütések, dobások, vagy esetleg fegyveres harc?
Ha jó helyen tanul capoeirát egy jó igazi BRAZIL mestertől és sokáig elszántan csinálja, akkor simán lehet jó. Persze Magyarországon ilyen capoeira oktatás 2 (esetleg talán 3) helyen van összesen, a többi tényleg csak tánc. Na persze nem árt mellé egy kiegészítő ütés-centrikus stílust is űzni.
Késes Krisz
A válasz írója 65%-ban hasznos válaszokat ad.
A válasz megírásának időpontja: ma 02:13
csak szerintem fél a saját ütésétől deli ? mert nagyon mereven üt .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!