Ökölvívás+Szabadfogású Birkózás vagy a Brazil Jiu-Jitsu+Muay Thai kombináció a jobb?
Nézőpont kérdése. Attól függ mire. Mert mondjuk ha MMA-zni akarsz, akkor a BJJ-muay thai a legjobb kombináció, mert ott ketrecben szabályok között megfelelő ruhában ás előtte nyújtással bemelegítéssel, sokkal hatékonyabb mint a boksz-birkózás kombináció.
Utcai verekedésre, viszont az első kombináció az üzembiztos, ugyanis utcán ütni kell és test-test ellen küzdeni. Betonon nem lehet BJJ-zni, és a rúgás-centrikus thai box sem hatékony farmernadrágban, cipőben és kabátban. A BJJ inkább speciális földharc, a birkózás pedig kevésbé földharc inkább test-test elleni küzdelem, amit állóhelyzetben is lehet hatékonyan alkalmazni. Az ökölvívásban pedig az ütéseken van a hangsúly, tehát utcára az a jó.
Az egyik verzió két hatalmas (MMA-ban bevált aláírom), utcán majdnem hasztalan és pluszba itthon rosszul oktatott divatbunyó.
A másik meg egy itthon nagy hagyományokkal rendelkező, jól bevált és remekül oktatott küzdősport. Szerinted?
Én az utcára tuti a box-birkózást választanám. Ringben meg egyértelműen BJJ+TB divatbunyó ide-vagy oda...
Válasz a kérdésedre: Ökölvívás+Szabadfogású Birkózás
Megtanulsz ütni és a test-test elleni harcban is jeleskedni fogsz!
Jó magam kombinációja: Kyokushin Karate+Wing Tsun Kung Fu
Egyik sem, szerintem inkább a Muay Thai + Szabadfogású birkózás lenne a nyerő szerintem.
Az egyetlen gond a BJJ -vel van, mivel utcán nemigazán használható.
A muay thai az pont nem jó utcára egyáltalán, mert rúgni nem lehet utcán, pláne farmergatyában és cipőben, térdelni sem jó mert alulról térdhajlatnál elkapják a lábadat és már a földön vagy. Kocsmában székek között, vagy utcán szűk kis sikátorban hol akarsz rugdosni? A thai boxolók is csak meccsen tudnak rúgni hatékonyan, mert előtte nyújtógyakorlatokat végeznek és thai box nadrágban vannak mezítláb, utcán erre nincs lehetőség. A thai boxolók kézzel gyengék, ugyanis a muay thai az rúgás-centrikus stílus. Utcán nem rugdosni kell, hanem ütni. Rúgásközben egy lábon állsz ami instabil állapot, ha utcán meglöknek miközben rúgsz, akkor borulsz (meccsen nem, mert K1-ben tilos lökni, ezért is tudnak hatékonyan rúgni.) Az utca az nem ring!
Szóval: Ökölvívás+Szabadfogású birkózás.
A taekwondo, az a rúgás centrikus, a thai boxban az ütések is rendkívül fontosak, tulajdonképpen a modern muay thai kéztechikái szinte teljes egészében a boxra épülnek, éppen ezért jó utcára is.
"térdelni sem jó mert alulról térdhajlatnál elkapják a lábadat és már a földön vagy"
Én erre rohadt kiváncsi vagyok. Ez annyira kivitelezhető kb, mintha azt mondanám, hogy nem érdemes felütést használni, mert könyökhajlatnál elkapják a kezed és földre visznek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!