Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Földharcra melyik a jobb, a...

Földharcra melyik a jobb, a szabadfogású birkózás, a judo, a ju-jitsu, a kempo vagy az aikido?

Figyelt kérdés
Már bokszolok 3 éve, és szeretnék valami földharc stílust is tanulni. Amiket felsoroltam azok közül melyik a jobb és miért? Tudom, hogy a BJJ a legjobb, de arra nincs lehetőségem, csak a felsoroltak közül.
2011. máj. 7. 16:06
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

A birkózás.

Ökölvívással kombinálva eléggé ütős kombó.

2011. máj. 7. 17:12
 2/14 fjps ***** válasza:
100%

A ju-jitsuban, kempoban és aikidoban sok a nem földharc elem, ezért a helyedben én a birkózás és a judo közül választanék. Sok dologban különbözik a két stílus, de mindkettő nagyon hatékony. Sok múlik az edzőn, és fontos, hogy melyik stílus illik jobban a személyiségedhez. Talán a birkózás közelebb állhat egy boxolóhoz.

Azt javaslom, hogy nézz le több edzésre is, és akkor könnyebben el tudod majd dönteni, hogy melyik lenne a legjobb választás.

2011. máj. 7. 17:23
 3/14 anonim válasza:
100%
én már 7éve judo-zom és 2 éve jiu-jitsu-zom szóval ezért a judo-t ajánlanám! ;)
2011. máj. 7. 17:53
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
bírkózás, vagy judo, a többi felejtős. Talán egy kicsit a bírkózás felé hajlanék.
2011. máj. 7. 18:27
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
szerintem is egyértelműen birkózás, vagy judo.
2011. máj. 7. 22:17
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Az aikido-t sztem. húzd ki a listádról, mert ott a földön leszorítások és dobások vannak, kifejezett földharc tudtommal nincsen (legalábbis nem találkoztam még vele, se edzéseken, se szemináriumokon), emiatt nem azt adná, amit elvársz tőle :S
2011. máj. 8. 00:21
 7/14 anonim válasza:
100%
Én 8 évig judoztam és 1 évig ju-jitsuztam. Ha kifejezetten csak földharcot akarsz tanulni akkor inkább a ju-jitsu-t javasolnám,de a judo szerintem sokkal jobb ott több elem van az állasharchoz , de a földharc is elég komoly ha kitanulod:D
2011. máj. 9. 14:56
 8/14 Roland3 válasza:
100%
Én 3éve kempozok.Szerintem ha külön azt kéred,hogy csak földharcot tanítson neked leginkább,akkor nagyon jó lehetsz.
2011. máj. 9. 17:01
 9/14 anonim válasza:
50%

Ez attól is függ mi a célod .

Szerintem a BJJ ! az a legkomplexebb mind közül az tartalmazza a legtöbb levitelt a befejezésekkel stb.

2011. máj. 15. 12:19
 10/14 anonim ***** válasza:
Igazából ez nagyrészt edzőtől függ, nem pedig edzéstől. Az aikido-ban eleve nincsen földharc, szóval az felejtős. A ju jitsu és a kempo elég közel áll egymáshoz, mindkettő nagyon komplex és kemény. Ott lényegesen kevesebb földharc van mint a judo-ban vagy a birkózásban, de harcművészet lévén 'amit a bíró nem lát, az szabályos' elven dolgozunk. A judo és a bikrózás jó sok földharcot alkalmaz, még hozzá küzdelem szinten (nem úgy mint a hm-ben ahol sok a 'piszkos' és veszélyes technika). Én a judo-t ajánlanám, ha csak a földharcra akarsz koncentrálni (a bjj is ebből fejlett ki). Azt javaslom nézd meg mindet, és akkor a mellett dönts, ahol legjobban belön az edzés
2011. máj. 25. 07:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!