Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Földharcra melyik a jobb, a...

Földharcra melyik a jobb, a szabadfogású birkózás, a judo, a ju-jitsu, a kempo vagy az aikido?

Figyelt kérdés
Már bokszolok 3 éve, és szeretnék valami földharc stílust is tanulni. Amiket felsoroltam azok közül melyik a jobb és miért? Tudom, hogy a BJJ a legjobb, de arra nincs lehetőségem, csak a felsoroltak közül.
2011. máj. 7. 16:06
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
50%
Ha csak földharcot akarsz tanulni akkor egyértelműen menj el BJJ-re , de én a birkózást ajánlanám.
2012. jan. 14. 10:14
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Az említettek közül bírkózás vagy judo. De azt tudnod kell, hogy egyik sem igazán a földharcra koncentrál. a birko nem tartalmaz befejezéseket, persze erősek, és "izomból" képesek kifojtani az embert, de alapvvetően elég gyengék és kiszámíthatóak a technikáik.

A judo némileg szofisztikáltabb, de mivel leszorítással nyerhetsz benne, nincs sok értelme kockáztatni egy submissionnal. Ezért itt is kevesebb hangsuly jut a földharcra.

A BJJ viszont nagyon jó földharc-rendszer. Nem véletlenül jár egy csomó kempós, Japán jitsus-s, bírkózó is bjj edzésre.

2012. jan. 14. 13:18
 13/14 Steve Vegas válasza:
Az utolsó kommentezőnek mondanám, h egy ideje judozok, és lehet, h én tudom rosszul, amit kétlek, de nem csak leszorítás van. fojtás karfeszítés egyaránt van. Én is Judo-t vagy birkózást mondanék, de mvel judozok, inkább a Judot pártolom :)
2012. jún. 3. 21:01
 14/14 anonim ***** válasza:
oksa. nézzük csak meg, hány judomeccs ér véget kopogással, és hány bjj meccs...
2012. jún. 3. 23:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!