Az Ökölvívás + Taekwondo az jó kombináció?
Megszeretnék tanulni ütni és rúgni. Az a baj, hogy az ökölvívás az csak kéz, a TKD jóformán csak láb. Na most egyszerre kellene nekem a kettő, viszont ahol lakom, nincs se kick-box, se muay thai, se savate, se kung-fu, se semmi. Shotokan karate ugyan van, de voltam megnézni két edzést is, nagyon gagyi, se sparring, se zsákolás se semmi, az erőnléti edzések ugyan kemények, de nincs kesztyűzés, csak sok formagyakorlat. Egyszerűen nem tetszik és kész. Kyokushin vagy ashihara karate pedig nincs.
Szóval ha eljárok bokszra és ITF taekwondo-ra akkor a kettőből "összegyúrhatok" valamit? Voltam megnézni a boksz és a TKD edzéseket is, mindkettő jó, van mindkettőnél zsákolás és sparring is.
Viszont az zavar engem, hogy oké, hogy külön-külön jó mindkettő, de hogyan fogom a kettőt együtt ötvözni, mármint az ütéseket a rúgásokkal kombinálni?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Ha mindkét helyen jó az edzés akkor simán mehet a kettő egyszerre. Hogy hogyan oldod meg az ütés-rúgás kombinációk egyhangú működését? Sok-sok gyakorlással, otthon. Amúgy kár, hogy nincs a lakóhelyed közelében savate, vagy valami normálisabb karate vagy kung-fu. Amúgy savate kizárólag csak Budapesten van, sajnos.
Késes Krisz
persze,jó lesz az.
egyébként ha most tervezed,hogy belevágsz,akkor inkább egyre koncentrálj.
járj egy héten 5x ökölvívó edzésre,aztán egy év múlva meg berakhatod mellé tkd-t.
Az összekombinálás meg tényleg nem a legegyszerűbb dolog,ütő-rúgó távok bemérése,zónázás stb,de semmi nem akadályoz abban,hogy a tkd edzésen a szabályokat betartva,de egyéni stílusban küzdj,vagyis te leszel az egyetlen tkd-ós,aki lezsákolja az ellenfelét és csak aztán rúgja agyon.
"Viszont az zavar engem, hogy oké, hogy külön-külön jó mindkettő, de hogyan fogom a kettőt együtt ötvözni, mármint az ütéseket a rúgásokkal kombinálni? "
Bezony itt a gond ,hogy sparringokon tudni fogod mire számíts mindíg , mert tudni fogod , hogy kb mire számíts míg egy kevertebbnél elgondolkodtató , hogy rugni vagy ütni fog . Ha megtudod oldani ,hogy olyanokkal sparringolj akik benne vannak kevertbe akkor egye fene , bár lehet a két stílus akadni fog sajnos Taek won do ról annyit tudok , hogy rugnak :D szóval az tudja megmondani , hogy ritmusra mennyire van összhangba a két stílus aki csinálja . Nagyon fontos , hogy jól jöjjön ki a lépés , mert egyébként szar az egész nagyon nehéz úgy eredményes Combot összerakni . de egy próbát mindenféleképpen megér , én szerintem viszont ne egyszerre kezd el előbb ökölvívás az olyan alapműveltség utána már belecifrázhatsz . Sajnos így az írásból nem tudjuk mennyire vagy tehetséges vagy mennyi tapasztalatod van bunyóban ha kezdő vagy akkor bőven elég 1 stílus jó pár hónapig még ha nagyon türelmetlen vagy is , mert megkell szokni a mozgást
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!