Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Az Aikido+Wing Tsun kung-fu...

Az Aikido+Wing Tsun kung-fu kombináció az jó utcai önvédelemre?

Figyelt kérdés
Gondoltam, hogy elkezdem egyszerre a kettőt. (Régebben kick-boxoltam 1 évet és a BJJ-t is kipróbáltam, de utcán betonon nem akarok földön hemperegni.)
2011. jún. 21. 09:09
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
Kérdező kialakult köztünk egy beszélgetés amiből sok mindent megtudhattál több szemszögből, de ha nem érdekel a te dolgod. A kérdésedre meg az elején válaszoltál. Annyiban igazad van, hogy néhány helyen sokat kérnek 2 edzés/hét-ért.
2011. jún. 21. 11:15
 22/36 anonim ***** válasza:

Tényleg nem a kravról kérdezett.

Egyébként te sok év múlva tervezed, hogy majd konfliktusba keveredsz, és ezért elkezdesz két tradicionális harcművészetet?

Lehet, hogy neked tényleg valamilyen nyugati iskola való, akkor is, ha ott nem áramlik a csí. És ezt most gúnyolódás nélkül mondom.

2011. jún. 21. 11:15
 23/36 A kérdező kommentje:
Egyébként hihetelen gondolok A+B-re, erről akarok infót kérdezni, és akkor beszélgetnek a C-ről és a D-ről.
2011. jún. 21. 11:23
 24/36 anonim ***** válasza:
Az igaz, hogy szétoffoltuk, de nem csak a krav-ról esett szó, hanem a harcművészetekről is így valamelyest témánál maradtunk. Illetve külön is választ adtam a kérdésére. Azt, hogy mit akar meg mi való neki majd eldönti.
2011. jún. 21. 11:23
 25/36 A kérdező kommentje:
Egyébként azért ezt a két harcművészetet választottam, mert harcművészetet akarok tanulni, és azért írtam azt, hogy "jó pár év", mert én is tudom, hogy 2 hónap aikido és 2 hónap wing tsun után nem leszek se Steven Segal, se Bruce Lee. Hova siessek? Majd, mindent idővel. Küzdősportotokat pedig nem szeretnék tanulni, mert az versenyzésre való, nem önvédelemre, én pedig nem akarok versenyezni. A krav maga-ról az ismerőseim beszéltek, akik csinálták, hát nem mondtak róla sok jót. Ráadásul mindegyik abbahagyta és visszamentek oda edzeni ahol előtte gyakoroltak.
2011. jún. 21. 11:31
 26/36 bix ***** válasza:

kérdező: igen évek alatt felszedhetsz annyit mind fizikális mind szellemi mind technikai téren hogy megvédhesd magad.

de számomra még mindig az az érzés mintha balettot, vagy latin táncokat akarnál tanulni hogy aztán lemehess és megálld a helyed egy füstös underground hiphop helyen ahol breakelnek egész este:) az utca teljesen más mint akár a kickbox, abból se sokat tudtam hasznosítani eddig, elég ha annyit mondok hogy 8, kerületbe jártam főiskolába és ott is volt az albérletem, a gettó közepén kb. szóval ha utcai bunyóról van szó akkor sajnos engem is kaptak el, bár általában jól jöttem ki a szituációkból, viszont ott egy átlagos alapállásba nem érdemes lemenni mert olyan tökönrúgás jön a köv pillanatban mint a szél. célszerűbb a dupla fedezék mint a leengedett karok sajnos.

ennyi. remélem ez nem volt off számodra és kielégítő volt minden téren.

2011. jún. 21. 11:33
 27/36 anonim ***** válasza:
Menj boxolni. Egy jó boxoló úgy kiüti az aikidóst meg a chingchangcsu kungfust h öröm nézni. Persze ehhez is évek kellenek.
2011. jún. 21. 11:33
 28/36 anonim ***** válasza:

hehehee :)

én csak annyit fűznék hozzá urak, hogy öröm ilyen komoly témában olvasni amiket írtok.

Kérdező: nem fogsz találni sem jó WT mestert sem jó aikido mestert. aikido amúgy is jutsuból alakult ki, rengeteg kombatív technika alhagyásával, nem önvédelem vagy harcművészet!

a guminindzsának gondolom még nem törték be lágyan a szegycsontját.

2011. jún. 21. 11:35
 29/36 anonim ***** válasza:
Kezdetben nehéz lesz, mert két a nyugati kultúrától merőben más kultúrát kell megismerned amely egymástól is különbözik, de azért vannak átfedések. A két választott harcművészet is merőben más felfogással dolgozik. Szóval sok elszántságra lesz szükséged.
2011. jún. 21. 11:38
 30/36 anonim ***** válasza:

Figyelj, attól, hogy tanulsz majd Aikido+Wing Tsun-t nem biztos siker az önvédelemre. Mert tőled függ, hogy megtudod-e védeni magadat a tudással amit ott szerzel.

A box az akkor jó önvédelemre, ha "feledzed" a lábadat. Mivel box edzésen nem kapsz találatokat a lábra, így sebezhetőbb is lesz. De ha szólsz ismerősöknek, hogy "feledzék" a lábadat (rugdossák, hogy ott is szokd a fájdalmat), akkor lehet, hogy beválna az utcán.

Azonban az utcán nem csak két pofont kell adnod a támadónak, hanem ahogy .Aczél. szokta mondani meg kell semmisítened. Nem kell szó szerint meg semmisítened, hanem csak elég alaposan ellátni a baját.

2011. jún. 21. 11:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!