Kezdőoldal » Sport, mozgás » Extrém sportok » Aikido vagy Thai Box?

Aikido vagy Thai Box?

Figyelt kérdés
Ki melyiket csinálja? Melyik jobb?
2011. jún. 26. 16:49
1 2 3 4 5
 11/42 A kérdező kommentje:
Az a baj az én körzetemben Thai box, Aikido van azis 30km-vel odébb...:s
2011. jún. 28. 12:18
 12/42 anonim ***** válasza:

Az Aikido valóban nem féléves projekt. Ha katonasághoz kell akkor tényleg a Krav Maga lenne a legjobb.

[link]

2011. jún. 28. 18:12
 13/42 anonim ***** válasza:

Magyarországon a krav maga egy vicc, nem jó semmire csak pénzlehúzás.

Minden hadseregben amit oktatnak, az a tradicionális japán ju-jitsu. Mellette kiegészítésnek pedig igen jó a wing tsun kung-fu. De még a savate (savate=francia box) sem rossz.

Én azt mondom, hogy:

Ju-Jitsu + Wing Tsun Kung-Fu

vagy

Ju-Jitsu + Savate

Ha egyik sincs a környékeden, és csak thai box és aikido van, akkor viszont csináld mind a kettőt egyszerre.

2011. jún. 29. 08:18
 14/42 A kérdező kommentje:
Heh ja mind2-őt is jólenne. De anyámék, meg énse fogok azert minden hónapban 10000-12000-ret el b@aszni. Szval csak egy lehetséges és szerintem a NEM TUDOM MELYIKKEL KEZDJEM:s
2011. jún. 29. 10:29
 15/42 anonim ***** válasza:
AIKIDO
2011. jún. 29. 13:02
 16/42 anonim ***** válasza:
Aikido. A Thai Box az egy kemény küzdősport, de sok benne a szabály, és inkább arra való, hogy versenyezzél vele ringben. Az Aikido pedig egy tradicionális japán harcművészet és önvédelem, aikidóban nincsenek szabályok se versenyek. Japánban az aikido a rendőrségi kiképzés tananyaga. Bár az aikidót sokáig tart megtanulni, minimum 4-5 év, hogy hatékonyan tudjad alkalmazni alapszinten. Viszont ha több mint 5 évig csinálod, akkor nagyon komolyan letudsz majd verni egy támadót. Az aikido megtanít arra is, hogy hogyan szereld le azt a támadót aki késsel támad meg.
2011. jún. 29. 13:12
 17/42 anonim ***** válasza:

Szerintem választ a Thai Box-ot. Könnyebb megtanulni és közelebb áll egy valóságos küzdelemhez, mint az aikido. Én jártam Aikido-ra és azért is hagytam abba, mert igaz vannak benne jó fogások, de ott inkább ilyen bűvészkedések voltak. A másik dolog pedig: ha utcán használod az aikidot és nem sikerül megcsinálnod az elég necces fogásokat/technikákat(ami elég valószínű, mert edzésen rálépéssel lendületesen ütnek![ami elől nagyon könnyű kitérni]-->ezért is tudják megcsinálni a nehéz fogásokat/technikákat), akkor kinevetnek és feltörölhetik veled a betont. Sok mindenkitől hallani, hogy a thai box "csak" a ringben jó. Ez nem így van, a Thai-Box jó ringben és utcán egyaránt(jó, azért utcán farmerban nem tanácsos fejre rúgni, úgy mint a ringben, de combra, bordára nyugodtam:) Egyszóval szerintem a Thai-Box jobban megéri( heti 3 2,5 órás edzés!) [legalábbis nekem még ennyi volt:]

Remélem segíthettem.

2011. júl. 1. 17:16
 18/42 A kérdező kommentje:
Köszi, majd meglátom még.:)
2011. júl. 2. 10:06
 19/42 anonim ***** válasza:

17:16 vagyok. Itt egy kis videó a Thai-Box ösztönzésre:

http://www.youtube.com/watch?v=I9H-AZ_zfpA&feature=share

Ezek elől a támadások elől amiket itt a videóban csinálnak egy Aikidos nem tudná megcsinálni a bonyolult technikáit :)

2011. júl. 3. 20:45
 20/42 anonim ***** válasza:
Az utsó válaszoló nagyott tévedet... ezek ütések,rugások az aikidoban pont ezt tanulják kivédeni,valamint szerintem ha komandora akarsz menni akkor aikidot válaszd,több szükséged lesz arra mint h. nekirohany és rugdosd,üsd de ez csak az én véleményem.
2011. szept. 25. 12:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!