Aikido vagy Thai Box?
Az Aikido valóban nem féléves projekt. Ha katonasághoz kell akkor tényleg a Krav Maga lenne a legjobb.
Magyarországon a krav maga egy vicc, nem jó semmire csak pénzlehúzás.
Minden hadseregben amit oktatnak, az a tradicionális japán ju-jitsu. Mellette kiegészítésnek pedig igen jó a wing tsun kung-fu. De még a savate (savate=francia box) sem rossz.
Én azt mondom, hogy:
Ju-Jitsu + Wing Tsun Kung-Fu
vagy
Ju-Jitsu + Savate
Ha egyik sincs a környékeden, és csak thai box és aikido van, akkor viszont csináld mind a kettőt egyszerre.
Szerintem választ a Thai Box-ot. Könnyebb megtanulni és közelebb áll egy valóságos küzdelemhez, mint az aikido. Én jártam Aikido-ra és azért is hagytam abba, mert igaz vannak benne jó fogások, de ott inkább ilyen bűvészkedések voltak. A másik dolog pedig: ha utcán használod az aikidot és nem sikerül megcsinálnod az elég necces fogásokat/technikákat(ami elég valószínű, mert edzésen rálépéssel lendületesen ütnek![ami elől nagyon könnyű kitérni]-->ezért is tudják megcsinálni a nehéz fogásokat/technikákat), akkor kinevetnek és feltörölhetik veled a betont. Sok mindenkitől hallani, hogy a thai box "csak" a ringben jó. Ez nem így van, a Thai-Box jó ringben és utcán egyaránt(jó, azért utcán farmerban nem tanácsos fejre rúgni, úgy mint a ringben, de combra, bordára nyugodtam:) Egyszóval szerintem a Thai-Box jobban megéri( heti 3 2,5 órás edzés!) [legalábbis nekem még ennyi volt:]
Remélem segíthettem.
17:16 vagyok. Itt egy kis videó a Thai-Box ösztönzésre:
http://www.youtube.com/watch?v=I9H-AZ_zfpA&feature=share
Ezek elől a támadások elől amiket itt a videóban csinálnak egy Aikidos nem tudná megcsinálni a bonyolult technikáit :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!