Ha az Aikido mellet elkezdem a wing tsunt, akkor a kettő együtt hatékonyabb?
a magamódján mind2 hatékony, annyiból lesz hatékonyabb a 2 együtt, hogy több technikát fogsz ismerni...
De nem leszólni akarom egyik hmüvészetet se, de 8 évet aikodoztam, sokat nem érek vele a mai napig, fél éve mmazok... az mmaval sokkal többet ér az ember, de kinek mi a stílusa, én speckó szeretem a kicsit brutálisabb sportokat.
Aikidóban is vannak ütéstechnikák, bár nem sok. Inkább dobások, feszítések, ízület manipulációk vannak. Ha jó mestertől tanulsz, akkor hatékony önvédelem, bár minimum 5 év, hogy megtanuld az alapokat.
A wing chun vagy wing tsun sem rossz, ott főként az ütéseken van a hangsúly, van benne rúgás is, de csak 3-4 fajta és ritkán gyakorolják. Inkább ütésekről szól.
Egyébként a wing chun és az aikido jól kiegészíti egymást, ha mindkettőt elszántan és komolyan csinálod.
Én régebben az aikidót és a wing chun kung-fut egyszerre űztem, az aikidót 4 évig, a wing chun-t 3 évig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!