Elvesztem a szénhidrátok között. Most melyiket lehet és melyiket nem?
Ismerősöd étrendje? Legtöbb ember nem tudja tartani a tiszta táplálkozást, csomó kamu paleós van.
Én is azért nem paleózok mert nem szeretek annyira odafigyelni, legtöbb ember szintén nem akar.
Zsír-fehérjeevők nem esznek kevés kalóriát, zsír 9kcal/gramm! :D
Kivéve a katósok akik nagy arányban esznek zsírt, de alapvetően tudatosan figyelnek a kalóriabevitel korlátozására.
De hogy te is belásd vegre. Holnap egyel annyit amennyit általánosságba szoktál csak mérj le g-ra pontosan mindent. Majd nézd meg ez hány kaloria.
Aztan szamold ki mennyit hasznalsz el egy nap kb egy kalkulator segitsegevel.
Meg fogsz lepodni.
Megpróbálom.
"Design:Twenty adults"
20 fazon alapján hatalmas következtetések levonása? Ne essünk túlzásokba.
De ott van a bizonyitek azt olvasd.
Lehet, de 100 g zsir sokkkal laktatobb mint 225 g ch
Igy végeredmenyben kevesebb kaloria lesz ha az ember akkor eszik mikor éhes. de neked magyarazhatok mert 0 logikával rendelkezel
During the 6-wk trial, participants were sedentary, and 24-h intakes were strictly controlled
Szoval ezek az emberek még csak nem is sportoltak és elég keményen nézték ki mennyi kaloriat visz be es mit csinal szoval ez egy olyan tanulmány ami rendesen lett megcsinalva es alapozni lehet rá.
1 tanulmányra sosem lehet alapozni, legfeljebb gyanítani lehet valamit az alapján.
Az pedig igaz hogy laktatóbb a zsír, de a 'laktatás' nem egy objektív, mérhető mennyiség.
A kalória bevitel az, na most kalóriában még mindig ott vagyunk, hogy nem látom megalapozottnak azt mondani hogy az átlag ember szénhidrátostul többet (túl sokat) enne mint az egészségesen táplálkozók hússal, zsírral és zöldségekkel.
Ezt nem belátni kell hanem megfigyelni.
Viszont amiket te álitasz azok 1 tanulmány által SE lettek bizonyitva.
Nézd meg ezt a videot es lathatod hogy tul sokat enni nagyon egyszeru magas ch-val mig magas/zsir feherjevel nehezebb [link]
Na de ma jutott eszembe.. várgyá már.
Most akkor szerinted összességében nekem van igazam? Mi a f.@sz? :D
Azt írtad ugye hogy ha a nyugati ch dús étrendről áttér valaki a hús (zsír-fehérje) + zöldség alapú ch szegény étrendre, akkor az könnyebben jóllakik, kevesebb kalóriát visz be.. én kiegészíteném azzal hogy javul a bélflóra összetétele, több hasznos tápanyagot és mikrotápanyagot visz be.
És összességében te is azt írtad hogy ez alacsonyabb kalória bevitelhez és összességében fogyáshoz vezet.
Szóval frankón úgy érzem hogy tökre igazam van és a sok kérdezőnek nem is írtam hülyeségeket :D
Nem. Hulyeseget irtal mert az az állítás hogy a ch-nak karos hatasai vannak es amiatt cukorbeteg mindenki meg elhizott az egy baromsag.
Mert ugyanugy le lehet szalkasitani magas ch-s etrenddel is es nem a szemt kajaktol hizik el valaki.
Viszont ha bevezet egy ételkorlatozast akkor kevesebbet fog enni.
De ez igaz az átmeneti bojtolesre is pl.
Tehat amit te gondolsz amagas zsir tartalmu etrend a hormonalis hatasok miatt fogyaszt le nem igaz. Annyi hogy a zsir az laktato es akinek gondja van az etvaggyal annak ez megoldas lehet.
De az hogy a ch zsirkent raktarozodik egy faszsag
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!