Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Elvesztem a szénhidrátok...

Elvesztem a szénhidrátok között. Most melyiket lehet és melyiket nem?

Figyelt kérdés
Azt hittem a rizs, zabpehely, abonett jó. AZ Update oldalon viszont egyenesen hízlalónak tartják mindegyiket, és azt írják, hogy csak tömegnöveléshez jók, szálkásításhoz nem... Most mi az igazság? Jobb az Update kenyér talán? (Egyébként heti 2x kondizok esténként, 3x futok éhgyomorra, tehát nem ettől akarok csak lefogyni). Csak jó lenne egy kis segítség a tapasztaltabbaktól. :)
2014. máj. 30. 10:49
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
A magyar lakosság 60%-a elhizott mert nem mozog semmit és elég sok kaloriat visz be.
2014. máj. 30. 22:09
 12/51 anonim ***** válasza:

A kaloriamodell nem idejétmúlt a tested betartja a fizika törvényeit.

Ellenben azt állitani hogy zsirbol és fehérjéből bármennyit lehet enni nem fogunk zsirosodni sőt még fogyni is fogunk elég nagy retardációt igényel.

2014. máj. 30. 22:11
 13/51 anonim ***** válasza:

Nem igényel retardációt, de te már komolyan kezdesz néha felhúzni.

Írnék úgy, hogy "fogd már fel" de már rég tudom hogy úgysem fogod fel.. az elhízás betegség, komolyan azt hiszed hogy az emberi test annyira a környezettől függ, hogy kicsit több kalóriát eszel és elkezdesz hájasodni? Önszabályozó rendszer ami homeosztázist tart fent, belső egyensúlyt, az nem borul fel ha egészség van. Kis éhezést és kis kalóriatöbbletet ki tud egyensúlyozni, ez egyáltalán nem ellenkezik az alap fizika termodinamikájával. Nyilván megvan hogy hol spórolható el energia, vagy hogy a fölösleg hova kerülhet, ürülhet stb.

A magyar lakosság egy része max. nem sportol, de a világ más tájain sem sportolnak, bennszülöttek sem sportolnak, ráadásul a nagydarab, hájas magyarok a méreteik miatt bármit csinálnak az kalóriaigényesebb. De sz.art esznek és ezért betegek, ezért hájasok. Ennyi.

Amit én írok az megoldás, a kalóriás szórakozás pedig csak játék. Sosem fog egy egész lakosság kalóriákat számolgatni meg nem is igen fognak ezek már aktívabb életet élni. De szénhidrátszegényen még ehetnek, és az is elég lenne!

2014. máj. 31. 09:00
 14/51 anonim ***** válasza:

Smit te irsz az nem mas mint egy korlatozas aminek eredmenyekent kevesebb kaloriat visznek majd be. Nem megoldas.

Az elhizas kaloriaplusztol van nem szemet kajatol.

2014. máj. 31. 09:36
 15/51 anonim ***** válasza:

Magad ellen beszélsz, ha az a korlátozás amit én mondok kevesebb kalória bevitelt jelent, akkor ott tartunk amit te is ajánlasz és jónak tartasz..

De nem erről van szó, aki nem eszik szénhidrátot az pótolja zsírral/fehérjével, nem eszik kevesebb kalóriát. Az elhízás a homeosztázis felborulásának egy jele, a test betegsége. Gyógyszerek vagy szemét kaja miatt történik meg.

Olyan mennyiségű zsírt és fehérjét meg senki sem eszik amennyitől hízna, ez irreális mennyiség lenne. Senkinek sincs pénze rá, nem is esne jól.

2014. máj. 31. 09:40
 16/51 anonim ***** válasza:

Nem de igy sem a feherje es zsirbeviteltol fogynsk le hanem a keves kaloriatol. Ha megennenek minden nap pont ugyanannyi kaloriat az emberek mint most akkor nem fogynanak semmit.

Nem a feherje es zsir hormonalis hatasaitolmfogy le valaki hanem hogy laktatoak es igy kevesebbet eszik.

A szenhidrat ettol nem lesz hizlalo.

Nem igazan tudod az ok okozat es az osszefugges kozotti kapcsolatot

2014. máj. 31. 09:50
 17/51 anonim ***** válasza:

Én tudom az összefüggést, hetek óta te vagy az akinek fogalma sincs a szénhidrátfogyasztás és a magas inzulinszint hatásáról.

Az emberek nem túl sok kalóriát esznek, hanem túl sok szemetet. A sok kalóriával elboldogulna a testük, a sok inzulinnal nem tud mit kezdeni, zsírosodnak. De krónikus betegségek is a magas inzulinszinttel függnek össze, ez pedig elsődlegesen a finomított szénhidrátfogyasztásnak köszönhető.

Meg kell fordítani a dolgot: nem én nem értem amit te mondasz, mert te egy rohadt egyszerű dolgot állítasz, ez általános iskolás, IQ90-es szintű példa, te primitív termodinamikai energia megmaradásról beszélsz.

Valójában te nem rendelkezel elég tudással ahhoz, hogy az én nézőpontomat megértsd, ami bonyolultabb összefüggéseken alapszik. Ezeket az összefüggéseket nem ismerd és nem vagy képes elfogadni.

2014. máj. 31. 10:12
 18/51 anonim ***** válasza:

Rendben akkor kerlek bizonyitsd be hogy kaloriapluszban zsir és fehérjeevessel lehet fogyni es lehetetlen hizni.

Te csak okos probalsz lenni de az az igazsag hogy semmit nem értesz az egészhez. Ha ilyet irsz hogy a ch-tol hizunk el akkor 0 tenyleges tudasod van.

50x leirtam neked egy alap dolgot amit keptelen vagy felfogni.

2014. máj. 31. 10:28
 19/51 anonim ***** válasza:

Nem bizonyítok semmit, ez a 0. szint a táplálkozástudományban. Svédországban már ez a táplálkozási ajánlás. Le vagy maradva öcsi.

50x leírtál már nekem egy fas.zságot, amivel nem értek egyet, mert már kb. 4 éve túlhaladtam azt a szintet.

Tudod kik vannak még úgy mint te? 1-2 orvos meg dietetikus ugyan így leírta már nekem a maga visszamaradott kamu elméletét 3-4-10 alkalommal, de ugyan úgy hülyeség volt, régi dogma, emberekre erőltetett baromság. És végig olyan 'debil' voltam hogy nem fogtam fel (= nem értettem egyet) a populáris hülyeségeikkel.

2014. máj. 31. 10:33
 20/51 anonim ***** válasza:

Svedorszagban ajanljak mert ezek laktato etelek. Es igy kaloriadeficit fog kialakulni.

Azt hiszed tulhaladtal mert elolvastal egy faszsagot amitol ugy erzed te vagy a nagyember aki ismeri az osszeeskuvest. Pedig a paleo meg inzulin okozta elhizas pont azok a tevhitek amiket mar reg megdontottek vagy 20 eve.

2014. máj. 31. 10:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!