Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » A túl sok telített zsír...

A túl sok telített zsír fogyasztása miért/hogyan gátolja a szénhidrátok izmokban való felszívódását?

Figyelt kérdés
2012. júl. 23. 09:45
 1/7 dirtboy ***** válasza:

nem tudom hogy gátolja e de a baj a telített zsírral hogy a szervezet nem használja fel energiának hanem könnyen elraktározza, azaz zsírosodsz tőle.

a telítetlen zsírból pedig energiát nyersz és nem fogsz zsírosodni,tovább hasznos dolgok vannak benne pl omega család.

2012. júl. 23. 11:24
 2/7 Zakathol ***** válasza:
Ha jól tudom, akkor csökkenti a sejtek inzulin-érzékenységét. Az inzulin segít a sejteknek "kinyílni", hogy a tápanyagokat (aminosavak, glikogén) fel tudják venni.
2012. júl. 23. 11:28
 3/7 anonim ***** válasza:
Mindkét zsírra szüksége van a szervezetnek, a telített zsírt sokkal tovább tart bontani, hosszú távon ad energiát, fokozatosan. Testépítőnek nem jó, mert neki a teremben hirtelen kell a táp, a terhelés nem állandó. Ezért tudtak régen emberek fél oldal szalonnától egész nap kapálni, mégsem híztak el, szóval ez így ebben a formában, hogy zsírosodsz tőle, nem feltétlenül igaz, csak olyan mozgás kell hozzá. A legjobb, ha egyensúlyban van a szénhidrát és zsírbevitel, normál vegyes táplálkozás, ne legyen egyoldalú. A testépítő étrend eléggé a fehérje és egyszerű szénhidrát irányba van eltolva az előbb említett ok miatt, hirtelen kell sok energia.
2012. júl. 23. 11:47
 4/7 A kérdező kommentje:
Ezeket tudom, csak mikor a telített zsírról van szó, akkor megemlíti pl a Sárga Kapszula is a tesztoszteronfokozó hatása mellett.
2012. júl. 23. 13:41
 5/7 anonim ***** válasza:
Inkább orvosi szaklapokat olvass, labororvosokat, belgyógyászokat, endokrinológusokat kérdezz, mi milyen hormonra hogy hat és mi hogy szabályozza a felszívódását, hamarabb kapsz biztos választ, mint egy olyan könyvből, amit megírt egy testépítő, nem pedig orvos.
2012. júl. 23. 13:48
 6/7 A kérdező kommentje:

Ezzel tisztában vagyok. Keresek is ilyen könyveket, de nem járok túl sok sikerrel. Múltkor találtam egyet ami a doppingról szólt, de szinte az egész csak különböző idézetekből állt más könyvekből, alig volt összefüggő, bár nem célom a kokszolás, azért nem árt mindennek utánanézni.

Ezt egyébként úgy szokták említeni, hogy néha kell fogyasztani telített zsírt is mert jó hatással van a tesztoszteron termelésére.

2012. júl. 23. 14:04
 7/7 anonim ***** válasza:
Telített zsírt amúgy is kell fogyasztani, mert a szervezetnek szüksége van rá. Elsőnek azt nézd, a szervezetednek mire van szüksége, ha az megvan, akkor tedd hozzá azt a pluszt, ami kell a testépítéshez és kész.
2012. júl. 23. 14:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!