Ez így mennyire jó tömegnövelő étrend?
Először is ektomorf vagyok hájra egyáltalán nem jön rám egy gramm sem. Beszéltem már jó sok személyi edzővel mindegyik azt mondta, hogy csak zabáljak, zabáljak amennyit csak bírok, mint az állat! Persze olyanokat eszem amiben jó sok fehérje van szóval itt van kb így szoktam enni:
- 1. 200g párizsi kenyérrel
- 2. 125g túró + 100g zabpehely tejjel felöntve megízesítve
- 3. egy nagy adag kiadós mézes-mustáros csirke pörkölt rízzsel (persze minden nap más fajta )
- 4. fehérje turmix (100% whey pro scitec kék)edzés után
- 5. 6 tojásos rántotta bele rántva 50-100g felvágottal vagy 250g felvágott + 150g fehér szeletelt kenyér
- 6. Ismét 125g túró + 100g zabpehely VAGY 200g felöntve tejjel + ízesítés
Semennyire.
Párizsi, kenyér, tej?
Reggel túró?
Nagy adag? Az milyen mértékegység?
Este zabpehely?
Alapismeretek sürgős elolvasása, mert ez így úgy szar ahogy van!!
Parizsi...az a husipar szemete...
Tej...ha van macskad akkor add neki, ha nincs akkor masra koltsd a penzed.
Feher kenyer...no komment
Este zab...
Először is fontos lenne tudni, hogy hány kiló vagy azért az alkatodtól függetlenül. Az alaptétel jó, hogy sok fehérjét eszel, de kell hozzá szénhidrát is!
Az én véleményem:
1. Párizsi nagyon zsíros, jobb lenne sovány csirke/pulykasonka, esetleg ha nincs pénz, akkor a virsli egy árnyalattal jobb, mint a párizsi. A kenyér pedig jobb lenne, ha teljes kiőrlésű kenyér lenne.
2. A túrót én ilyen "korán" feleslegesnek tartom, a zabpehely viszont nem rossz, de csinálj mellé tükörtojást inkább. (gondolom itt is anyagi megfontolások vannak)
3. Ez így nagyjából rendben van, a hús legyen legalább 120-150g, a rizs (szárazon mérve) olyan 100g szintén.
4. Fehérjéhez valami gyorsan felszívódó szénhidrát, mondjuk 40-50g dextróz, vagyis szőlőcukor! Ez fontos.
5. Jobb lenne megint valami csirke vagy hal, de nyilván ismét anyagi dolgok, úgyhogy ez tulajdonképpen megteszi, bár itt már nem kellene hozzá kenyér igazság szerint, ha csak nem teljes kiőrlésű, de nap vége felé már nem nagyon szoktunk szénhidrátot bevinni. Bár edzés után kell a dextrózón kívül az is, de mindenképp a fehér kenyértől jobb minőségű szénhidrát kéne.
6. A túró nagyon jó választás, de zabpehely már nem kell, mint említettem alvás előtt nem jó a szénhidrát.
Ja, és remélem a 3. és 4. pont között van az edzésed! :)
5-ödik!
Sonka? Virsli? Ne mondjál már hülyeségeket, felvágottakat meg ilyeneket nem eszünk tömegnövelő étrendben!!
Csirkemell, pulykamell, hal, sovány túró és protein táp.kieg. Ezek a fehérje források, minden más szar!
Csirkét meg nem lehet megmondani, hogy mennyi legyen egy étkezésnél (egyrész még nem is tudtad hány kg, másrészt nem tudhatod hány része lesz elosztva az egész napos adag).
És ilyenek adnak tanácsokat... fejem verem a falba lassan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!