Kezdőoldal » Sport, mozgás » Egyéb kérdések » Mennyire károsak a fehérje...

Mennyire károsak a fehérje porok a szervezetre?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Az lenne a kérdésem, hogy a fehérje porok mennyire károsítják az arcbőrt, mert sajnos elég sok mindentől kijönnek rajtam a pattanások?

Mert ha jól tudom, az ilyen porok / szerek a hormonrendszerre is kihatnak.

Előre is köszi.:)

18/F

2012. júl. 23. 23:58
1 2 3 4
 11/34 natural88 ***** válasza:
58%

felnyitom hugom orvosi tankönyveit, fejezetek vannak a magas protein bevitel káros hatásairól.

Montez, azért mert Neked szuper a laborértéked, egyszerűen azért van, mert mázlista vagy.

Nekem szteoridok nélkül, pusztán a natur kajától és napi 2 turmixtól olyan magas volt a májenzimem és a kreatinin szintem, hogy rendszeresen kórházba jártam laborvizsgálatokra.

Mikor abbahagytam a tápkiegetket, kezdett normalizálódni a dolog. Tudod, ha egyszer átélsz egy ilyet, hogy akkor 21 voltam, és az orvos azt mondja, ezek az értékek azt jelzik, a májad és a veséd túl van terhelve, kezdi felmondani a szolgálatot, Te is megijedsz.

Számtalan orvossal beszéltem, és mindegyik egyöntetűen állítja, hogy a túlzott fehérjebevittel sajnos nagyon keveset foglalkoznak, nagyon kevesen ismerik ezt a problémát. Ez nem egy lárifári, ne megy orvosok által kitalál hülyeség.

Ugyanis egy átlag embernek van egy optimális fehérjebevitele. Ennyit tud lebontani a szervezet, ez az a mennyiség ami nem károsítja a belső szerveidet. ez minimum 54g naponta, de 1g körül normáls testúlykilogrammonként. Sportolóknak 1,6-2g.

Ha megnézed, főleg testépítők, elkezdték fejjebb nyomni ezt az értéket sokszor tök random, hasra ütésre, mert biztos jó. 2,5g, 3g, láttam már 4-5g-ot is. Úgy zabálják, mint a cukrot.

Egy probléma van ezzel. Míg a vázizomzatodat 40-50 kilókkal is meg tudod növelni (doppinggal), addig a belső szerveid méretét nem. Magyarán szegény vese, máj totál haza lesz vágva.

Természetesen nem mindenkinél, mivel ez differenciál, mennyit bír a szervezeted. Nekem már pár év tápkieg fogyasztástól kikészült ,míg látod Monteznek elveb 26 év után sincs baja. Ez nem szentírás.

De jelen pillanatban az orvostudomány állása szerint a túlzott fehérjefogyasztás ismert jelenség, és igenis káros tevékenység.

Amiket írtam, azok valós kutatásokon alapulnak, több cikk is van a neten. A fehérje, mint fölös kalória, ha nem tud elégni, mindenképp zsírként rakódik le, ez tiszta sor.

2012. júl. 24. 10:57
 12/34 natural88 ***** válasza:
56%

ja és az aszpartámos dologra:

a Biotech cégnek amikor 20 éves voltam kb, azza 4 éve még volt egy terméke, a neve Hidrotech és egy tejsavó izolátum volt. Aszpartámmal ízesítették még akkoriban. Attól a szartól pár hét után maradandó fejfájásom lett.

Nagyon drága termék volt, 10k körül vettem 900g fehérjét.

Azóta már a legtöbb termék aszpartámmentes. De ne rajtam kísérletezzenek, mű az egész, ilyen problémák normáls kajálásból nem adódnak.

Nem tudom mit védítek ennyire a tápkieg iparágat, mintha érdekeltségeitek lenne benne, világosan látható ez üzlet, ahogy pumpálják fel a protein bevitel értékeket, Neked nem lesz jobb, de ő meggazdagodik rajtad.

Pedig csak picit kéne hozzá gondolkozni, és láthatod fölösleges, káros és értemelmetlen.

2012. júl. 24. 11:03
 13/34 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem innen kár is folytatni a vitát. Azért érdekes, hogy a végén már te is ajánlod a 2g*ttkg-ot. Na mindegy. engem nem tudsz meggyőzni, mert évtizedek bizonyítják, hogy jól kajálok és így nézek ki valamennyire elfogadhatóan.

Mindenki annyit eszik tőlem, amennyit kar, én ezentúl is azt ajánlom, amit jónak gondolok.:)

2012. júl. 24. 11:03
 14/34 natural88 ***** válasza:
49%

itt van ezt, egy amerikai orvos irta a proteinporokról:

[link]

2012. júl. 24. 11:15
 15/34 anonim ***** válasza:
66%
Ők is tévedhetnek. Eddig a vitaminokról is alacsony bevitel volt az ajánlást, most meg pár hónapja az ajánlott D-vitamin értékét is megtízszerezték. C-vitamint is fokozatosan emelik.
2012. júl. 24. 11:20
 16/34 Zakathol ***** válasza:
74%

#14: A cikk végén a 64-es Német olimpiai csapat kicsit fail a fehérjék káros hatásait vizsgálva...

A szteroidok által okozott egészségkárosítás nem egyenlő a fehérjefogyasztáséval... :D

Ezek után a cikk számomra hiteltelenné vált. Nem mintha bármi konkrétum lenne benne egyébként is... :D

2012. júl. 24. 12:30
 17/34 anonim ***** válasza:
még az aszpartámról annyit hogy a Scitec 100%whey protein is aszpartámmal ízesített
2012. júl. 24. 13:42
 18/34 anonim ***** válasza:
76%
A professional az nem.:)
2012. júl. 24. 13:51
 19/34 A kérdező kommentje:

Huha! :))

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a normális, korrekt válaszokat!! :)

Sokat segítettetek.:)

2012. júl. 24. 15:09
 20/34 anonim ***** válasza:
50%
Azért kíváncsi lennék, hogy mit raktál össze a válaszokból. mire jutottál?:)
2012. júl. 24. 15:14
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!