Miért van az, hogy sok küzdősportokhoz semmit sem értő embere Bruce Leet legyőzhetetlennek tartják?
Miért van az, hogy ha előkerül Bruce Lee, akkor a küzdősportokhoz semmit sem értő emberek egyből elkezdik, hogy "Bruce Lee legyőzhetetlen volt!" Meg akarják magyarázni, hogy végigverte volna az egész box, K1, MMA, thai box, stb. mezőnyt, pehelysúlytól a nehézsúlyig, miközben életükben nem űztek semmilyen küzdősportot, boxmeccset is évente ha egyszer látnak, az is az rtl klubbon van, és az Erdei Zsolt meccse. Annyira imádok ilyen emberekkel vitatkozni! Játszák az eszüket, közben ha megkérem, hogy pl. sorolja fel az összes boxolót, akit ismer, akkor a Klitschkókon(az a legjobb, hogy ilyenkor azt mondják, hogy Klicskó, miközben kettő is van), Muhammad Alin, Mike Tysonon, És Erdei Zsolton kívül egyet sem tudnak felsorolni(egy-egy ember megemlíti Papp Lászlót, esetleg Balzsay Károlyt is)! Ja, és még én vagyok a hülye, hogy meg akarom győzni őket az ellenkezőjéről!
Miért van ez?
Tévedés, Hogy Bruce Lee nem értett a földharchoz, ő volt az első, aki karfeszítést mutatott be filmen. Enter The Dragon Sammo Hung ellen. A földharcot tudatosan fejlesztette, ma az MMA-ban UFC-ben számos olyan fogást, feszítést alkalmaznak, amit Lee fejlesztett tökéletesre. Dana White a megmondhatója, nála jobban meg senki ne akarjon hozzá érteni.
Lee kiváló földharcos volt, és nagyon jó komplett harcos, ez volt a célja, és meg is csinálta.
Az, hogy ki, kit ver meg és további gyerekes hülyeségek, abba nem mennék most bele. Btw Mike Tyson óriási Lee rajongó, anno a meccsei előtt Lee és Norris filmeket nézett.
Erre egyszerű a válasz. Mert Bruce Lee egy ideál akire minden férfi felnézhet. Amit elért rövid élete alatt az szinte embertelen.
Magam is Judoztam illetve Kungfuztam is még a kardforgatáshoz is értek egy keveset. De nem tudnám megmondani, hogy ő volt e a legjobb.
De had tegyem hozzá, hogy szerintem nem maga a győzelem a legfontosabb egy harcosnak hanem maga a küzdelem és az abból való tanulás. Legalább is én e filozófia szerint űztem ezeket a sportokat igaz sajnos a hátam szétment és azóta nem nagyon tudok ezzel foglalkozni :S
"Egy embert mondanék aki meg tudná szorongatni az pedig Jean-Claude van Damme."
Pont ő az, aki nemhogy nem szorítaná meg, de talán fél percet sem állt volna végig. Van Damme erősen túlértékelt.
Amúgy kezdjük ott, hogy összefüggéstelen még a kérdésed is..most akkor mi is a problémád? Az, hogy a te sportodat nem istenítik úgy, és nem ismerik? vagy az, hogy mások legyőzhetetlennek tartják Bruce Lee-t?:/:D
Egyébként nyilván kb 50 éve egy kínai csávó amerikában csak úgy a semmi miatt lett híres és azóta is nagy ember..ugye?:) a videóit meg már akkor a legmodernebb technikákkal turbózták fel, és minden amit csinál az kamu és meg lett csinálva....
na szóval, ha Bruce Lee annyira szar, akkor mondj egy normális érvet, hogy miért..ne a boxolókat sorold(de figyi kis segítség: létezik más küzdősport is)
Bruce Lee hatalmas harcos volt az igaz,bár én nagyon kedvelem és én szememben ö a legjobb . :)
És a saját megszokott pályáján szabályok nélkül biztos sok harcost letudna gyözni.Persze azt azért hozzáteszem hogy biztos nem legyözhetetlen.Mivel nem él ezért nem tudjuk az eredményt bár tuti nem legyözhetetlen.Mike Tyson Vs Bruce Lee erre az a válaszom ha Bruce Lee ténleg olyan harcos ahogy mesélték akkor talán képes lenné legyözni,na de ugyebár Mike Tyson ellen küzd egy tapasztalt gyors teknikás profi bokszolo ellen.Az már sohasem tudjuk meg ki gyözött volna a lényeg ne veszekedjünk ezzen mindenki ugyis a saját kedvencét teszi ki gyöztesnek.Persze találgatni lehet.
Aki kicsit is ért a küzdősportokhoz az egy kis ésszel belátja, hogy Bruce Lee hatalmas erővel rendelkezett. 50 egykezes húzódzkodás, 35 kiló bicepsz egykezezés, kétujjas egykezes fekvőtámaszok csak, hogy a híreseket említsem + gyors volt és erős, mindemellett a technikája is bőven magas szintű volt.
Értelmetlen boxolókkal összehasonlítani, hiszen BL volt annyira gyors h lábon rúg 2-3-szor egy boxolót mire egyáltalán egy ütést bemérne legyen az akárki. A boxolók meg alapból nem szoktak hozzá a combrúgásokhoz..
Nem ok nélkül lett híres a srác amerikában kínaiként...
Döbbenetes, hogy ilyet írnak egyesek h nem értett volna a földharchoz, amikor a mai MMA technikák nagy része tőle származik...
Nem volt tapasztalata? Emberek, bunyót oktatott.. Több önvédelmi iskolát is nyitott.. Jópárszor kikapott, de amikor még fejlesztés alatt voltak a technikái.. A visszavágón mindig nyert, mindig... Ugyan ali-nak nem a legerősebb az ütőereje, de közel hasonló szinten voltak, ami ezzel a gyorsasággal elképesztő, gyakorlatilag egy fegyver a keze.. Kijelentette, hogy Ali megverné, hozzáteszem ringre gondolt és nagy rajongója volt.. Hány ilyen kommentet hallunk most is a mai sportvilágban h ez meg az jobb pusztán a tisztelet és a pozitív média miatt.
Nem véletlenül lett híres az 1 inches hüvelykujjas ütése.. Vágjátok h 1 inch = 2,54 centi? A rúgása meg halálos volt..
Az gondolom vágjátok h a film az film, tehát ott nemigazán látszik az ereje, tudása, csak amolyan bemutató szinten.
Ha nem halt volna meg ilyen fiatalon, szinte biztos vagyok benne, hogy senki se kételkedne az erejében. Az biztos h letudnák győzni, hiszen akkoriban is legyőzték, igaz a visszavágón mindig simán nyert, de könyörgöm ismerjük már el, hogy egy legenda és ennyire ne becsüljük már le Bruce Lee-t, hogy bármelyik UFC MMA-s könnyűszerrel legyőzi.. Mellesleg senki nem említette még meg, hogy elég komoly sérülése volt a hátában és felépült belőle.. A halála meg tényleg tragikus, allergiás volt a gyógyszerre, akkoriban meg nem tudtak nagyon mit csinálni ilyenkor..
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!