Miért van az, hogy sok küzdősportokhoz semmit sem értő embere Bruce Leet legyőzhetetlennek tartják?
Miért van az, hogy ha előkerül Bruce Lee, akkor a küzdősportokhoz semmit sem értő emberek egyből elkezdik, hogy "Bruce Lee legyőzhetetlen volt!" Meg akarják magyarázni, hogy végigverte volna az egész box, K1, MMA, thai box, stb. mezőnyt, pehelysúlytól a nehézsúlyig, miközben életükben nem űztek semmilyen küzdősportot, boxmeccset is évente ha egyszer látnak, az is az rtl klubbon van, és az Erdei Zsolt meccse. Annyira imádok ilyen emberekkel vitatkozni! Játszák az eszüket, közben ha megkérem, hogy pl. sorolja fel az összes boxolót, akit ismer, akkor a Klitschkókon(az a legjobb, hogy ilyenkor azt mondják, hogy Klicskó, miközben kettő is van), Muhammad Alin, Mike Tysonon, És Erdei Zsolton kívül egyet sem tudnak felsorolni(egy-egy ember megemlíti Papp Lászlót, esetleg Balzsay Károlyt is)! Ja, és még én vagyok a hülye, hogy meg akarom győzni őket az ellenkezőjéről!
Miért van ez?
Xázszorszép: Jólvan, az anyázást azért nem kellett volna, ezért bocsánatot kérek.
Amúgy szerintet a boxot mióta dojóban tanítják? Csak úgy kérdezem. Mellesleg olyan sokáig nem karatéztam. Engem nem dojóban tanítottak meg verekedni, hanem a testvéreim, és a nálam idősebb haverjaim. Sokat erősítettünk, sparringoltunk, stb. Úgyhogy ne gyere nekem ezzel a dojo, meg karatemester dumával. Azután mentem el karatézni, hogy már valamennyire tudtam verekedni. Egyébként lányt nem vertem soha életemben, soha nem tudnék kezet emelni lányra. És nemcsak amatőr focidrukkereket vertem már meg, hanem olyanokat is, akik több éve küzdősportoltak. Mellesleg ha akarod, akkor küldjed rám a sátánista haverjeidat, beszéljük meg a helyet, és az időt, és akkor jöhettek is.
Bruce Leere visszatérve: Már leírtam, hogy én tisztelem, mert sokmindent letett az asztalra. Olvastam az életrajzát is. És azt is olvastam, hogy egyszer azt mondta, hogy Muhammad Ali megverné Őt(ezt előttem is leírták). Tehát Ő maga is beismeri, hogy nem legyőzhetetlen.
Csak hogy tisztába tegyem itt a kételyeket.
Bruce Lee volt a világ leggyorsabb és a legnagyobb ütőerőt képviselő ember. Nem a legerősebb. MMA! Tudjátok ti mi ez? Csak megsúgom, hogy a Bruce Lee által kifejlesztett Jeet Kune Do (A feltartóztatott ököl útja) stílusból alakult ki.
Állóképesség meg szívósság? Senki, ismétlem SENKI nem tudta legyőzni és most se tudnák, főleg, hogy ha még mindig élne és folytatná az edzéseit, már olyan gyors és erős lenne, hogy egy ütéssel megölne bárkit, mielőtt az pislogni tudna félelmében. Bruce Lee meghalt ez tény. De ki azaz ember aki megmeri kérdőjelezni az ő isteni erejét és gyorsaságát?..Ja és ha valaki leállna velem vitázni, csak szólok, hogy kb 20 éve tanulmányozom Brucee Lee életét és edzéseit.
Nézd... Az, hogy valaki az egyik legjobb, az nem feltétlenül jelenti, hogy a legjobb. Tulajdonképpen olyan, hogy a legjobb, nem létezik. Mindenki legyőzhető. Egyszerűen nem létezik olyan, hogy legyőzhetetlen ember, soha nem volt és soha nem lesz. Igen, Bruce Lee képességei egyedülállóak a maguk nemében, és nagyon kevesen voltak, vannak és lesznek, akik valaha is a nyomába érnek. Igen nagy valószínűséggel, ha még élne, legyőzné a legtöbb világklasszis küzdősportolót és harcművészt, simán elképzelhető, hogy azokat is, akiket a Kérdező felsorolt. Viszont biztos, ismétlem, BIZTOS, hogy lehetne találni olyan embert, aki legyőzné. Lehet, hogy valami kenyai parasztgyerek lenne, aki négy évesen nekiállt egy homokzsákot püfölni, és ezzel töltött húsz évet, de az is lehet, hogy egy modern módszerekkel felkészített, különleges tehetségű MMA-s lenne. Nem tudni. Viszont a történelem legjobb harcosainak nagy része legyőzetett életében, aki pedig veretlenül halt meg, az pusztán nem találkozott a neki való ellenféllel, de abban biztos lehetsz, hogy éltek velük együtt is azok, akiknek meglett volna a képességük arra, hogy vereséget mérjenek rájuk.
Viszont még mindig értetlenül állok a felett, hogy mi értelme minderről ilyen élesen vitatkozni (mert ez csak vitatkozás), amikor nulla az esélye bármelyik ezzel kapcsolatos állítás bizonyításának, mivel Bruce Lee már nem él!
Igen, Bruce Lee egyike a világtörténelem harcművész elitjét adó igen szűk rétegnek, és extrém képességei folytán méltán lett világhírű. Viszont voltak, vannak és lesznek nála jobbak is.
Az pedig, hogy húsz éve tanulmányozod az edzéseit és az életét, még semmi alapot nem ad annak eldöntésére, hogy legyőzhetetlen volt-e. Feltételezem, hogy nem tanulmányoztad ezzel párhuzamosan szintén húsz évig Lee összes kortársának edzéseit és életét is.
Végül Bruce Lee képességei tényleg meghökkentően kiugróak, elképesztőek voltak. Viszont egyik sem volt isteni.
Amit a Stomp Dani mond, abban van valami!
Kemény gyerek volt a Bruce Lee, ez tény. De az is 100%, hogy voltak nála nagyobb harcművészek. Szerintem az O'Sensei letudta volna győzni. Annak idején jóval régebben, simán voltak Lee-nél ötször keményebbek is. És ne feledjük Lee harcMŰVÉSZ volt! Na most sokaknak a pusztakezes bunyót nem csak művészi cicomákkal oktatják, hanem a tényleges reális valóságot, a túlélést pl.: kommandósoknak. Egy képzett orosz Spetsnaz tiszt ellen, aki igazából és részt vett háborúban, egy ilyen ellen mit csinálna Lee. Valószínűleg a tiszt kitörné a nyakát Lee-nek könnyen.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!