Miért engedi a jog, hogy kifosszon a feleségem?
Nem tudunk megegyezni, mert kitart amellett, hogy neki ez jár a semmiért. Nem volt itt semmi hátország, nem a kétév alatti fizetésünkről vitatkozunk. Gyerek nincs, se közös, se nem közös.
Nincs 16 autóm meg milliárdjaim. Annyit akar belőlem kiszedni, amennyi pénzem nincs is. Pusztán azért, mert a jog lehetővé teszi, pedig jól tudja, hogy egy fillért nem tett bele semmibe. Ha ez a törvény, rohanhatok én húsz ügyvédhez is.
Már csak kétségbe vagyok esve, mert nincs kiút. Inkább csak ki akarom magamból írni, hogy ezek aztán a szuper törvények, amik az ilyesmit lehetővé teszik. Vegyünk el attól, aki összekuporgatott valamit, és adjuk az ingyenélőknek.
Pedig a jog nem teszi lehetővé.
Hol lakott, mielőtt hozzád költözött? Semmi saját vagyona nincs, se ingatlan, se jármű?
A Te ingatlan(jaid)ba, járműveidbe, fenntartásába, felújításába tett bele pénzt ÉS/VAGY munkát?
Nincs semmi vagyona, előtte albérletben lakott. A rezsit természetesen feleztük, de nem hiszem, hogy ez feljogosítaná az általam felvázolt helyzetre. Az autónak is minden költsége az enyém volt, ő néha tankolt.
Komolyan nincs ez így? Ne higgyek az ügyvédnek? De akkor miért mondaná a saját ügyvédem is? Én már semmit sem értek.
Nem mondasz el minden releváns infót, csak úgy csöpögteted.
Egyrészt: mondtam, hogy nem a megfelelő topicban van a kérdésed, a jogi megközelítést a jogi rovatban fogod csak megkapni, ez ÉRZELMI jellegű topic.
Másrészt: dolgokat elhallgatsz, enélkül a fentieknél pontpsabbat nem lehet mondani.
Úgy látom, közben a kérdést egyébként is átkerült a jogi kategóriában.
Mi a releváns infó még? Nem vagyok jogász, fogalmam sincs róla, mi a lényeges. Amit annak tartottam, elmondtam. Kérdezz!
Kedves Kérdező, ezt találtam:
Értelmesen végigolvasva az áll benne, hogy ha van egy lakás ami az egyik fél különvagyona, akkor a lakáshasználat őt illeti meg. Tehát ő maradhat a lakásban. Viszont a lakáshasználatnak értéke van, az ellenértéket tehát ki kell fizetni a távozó házastársnak. Ennek az értéke is le van írva a fent linkelt oldalon.
Ez most engem is meglepett. Viszont alattam pont egy vagyoni peres ügyvéd dolgozik, szoktam vele dumálni, hát ezt esküszöm megkérdezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!