Szerintetek etikus dolog, hogy a rendőrök, katonák, tűzoltók elmehetnek nyugdíjba 25 év szolgálati viszony után?
Ha tehát valaki 20 évesen beáll, akkor 45 évesen elmehetek nyugdíjba.
Jól tudom?
Miaz , hogy nem tudott választadni?
Elmondta a véleményét..
Te kérdezö, te nagyon provokálod az embereket..
20:32
Kire gondoltál 10:14-nél,mert olyan nincs.
20:37
Nem írtad le egyértelműen, hogy te pontosan mivel foglalkozol.
válaszolt, énis válaszoltam egyszerűen Te nem érted meg, neharagudj, de innen már nincs értelme.
És én is befejezem, mert az elmúlt 48 órából 24- et melóztam és holnap megint 12-t fogok... :)ugyanannyi pénzért :)
20:43
Írt valamit, de nem adott választ.
De sajnos valami ilyesmit is vártam:(
Etikus akkor lenne, ha tényleg csak az mehetne idő előtt nyugdíjba, aki úgy dolgozik ( olyan munkakörben, életveszélyben). Jómagam ápolónő vagyok, több kolléganőm katonanő-ápolónő. Ugyanazt, ugyanannyi ideig, ugyanúgy dolgozunk, csak én jóval kevesebb bérért, kedvezmények nélkül. S hogy miért nem lettem akkor én is katona? Nem volt rá lehetőség ( betelt a "keret"), és mert meglátásom szerint sajnos a mondvacsinált rangok igen nagyképűvé teszik az embereket...
De: bizony a tüzet oltó tűzoltók, a veszélyben ( nem irodában ) dolgozó rendőrök és katonák megérdemlik. Szerintem. Kár, hogy nem tesznek különbséget.
Csak annyit tennék hozzá, hogy a tűzoltó, aki a nap 24 órájába, vigyázva áll, azért, hogy ha te bajba kerülsz, akkor tudjon menni és segíteni, ezek mellet komolyan figyelnek a fizikumukra, hiszen nagyon sokszor a 60 Kg-os slagot kell cipelni a vállán több kilométeren keresztül mert védelmi terült és nem mehetnek be tűzoltóautóval, és nem mondja azt, hogy jaj, én inkább nem! Sőt nagyon sokszor van olyan is, hogy nagyobb tűzeknél (amit akár hisz az ember akár nem, igen is sokszor van) 10-12 óráig kint vannak a tűznél, vagy még tovább és óltanak igen is keményen, ráadásul úgy, hogy enni sem tudnak, hiszen nincsenek a laktanyába, gondoljatok bele, ha ők is mint oly sok ember aki megteheti, azt mondaná, hogy áhh dél van ebédidő utána alszunk egyet, aztán majd oltunk tovább.
Vagy egész egyszerűen melyik nagyszájú szedné össze innét havi nettó 90 ezerért (járulékokkal együtt) a halott emberek és mosná le a vért az útról nap mint nap?
Melyikőtök szedné ki a halott gyereket az autóból ?
Vagy melyikőtök nézne olyan gyermek szemébe, akinek a szüleit az előbb vágták ki az autóból?
De szó se róla, az is kemény lehet, amikor a szemed előtt hal meg valakinek a fia!
Pedig nem nem keresnek sokat, mint mondtam, egyszerűen, szeretnek segíteni másokon(habár azt is elmondom, hogy olyan szinten kiszoktak készülni már a nyugdíjra, hogy meg is érdemlik a pihenést), azt meg ne is mondjátok kell
3-4 ember. Teszem hozzá, hogy a Szolgálat parancsnokok és a Laktanya parancsnok is ugyan úgy szokott menni tűzhöz! Arra is gondoljatok, hogy más amikor a napon fekszik, akkor a tűzoltó éppen erdőt ólt, vagy avart (mert láss csodát, ahhoz is rendszeresen kell vonulniuk, még így télen is, statisztikákat nézve!)
Tudjátok az a baj, hogy nem láttok bele a dolgokba és úgy ítélkeztek.
A Katonák és a rendőrök munkájába nem látok bele, viszont a tűzoltók munkájába belelátok, és tisztelem őket!
ÜDV.: Egy kívülálló, aki utána nézett a dolgoknak, és más lett a felfogása ezen a téren!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!