Miért mossák össze a tűzoltók és rendőrök nyugdíjazásának ügyét?
Figyelt kérdés
A következő SzemPont témája a tűzoltók korkedvezményes nyugdíja lesz.
Kevesen gondolják, hogy a tűzoltói munka könnyű lenne, de a rendőrölnek nem kellene olyan fiatalon nyugdíjba vonulniuk.
2011. márc. 11. 15:20
1/18 zoli79 válasza:
Szerintem egyiknek sem kellene elmenni korkedvezményesen!Nem éri őket nagyobb stressz mint aki önhibáján kívül munkanélküli lesz. Nem kap munkát nem tudja eltartani családját és sorolhatnám a hétköznapi emberek sorsát.
2/18 A kérdező kommentje:
Zoli teljesen igazad van.
Tűzoltóból lényegesen kevesebb van és megítélésem szerint hasznosabb és veszélyesebb munkát végeznek. Kevesebbe lenne a társadalomnak az ő nyugdíjazásuk. A rendőröket egy bizonyos koruk felett el lehetne helyezni más munkakörökbe.
Még sokkal több veszélyes, egészségre, pszichére ártalmasabb szakma létezik, akik inkább megérdemelnék a korkedvezményt, már csak azért is, mert az ő várható élettartamuk sokkal rövidebb.
2011. márc. 11. 17:00
3/18 anonim válasza:
Én egyetértek a korkedvezmény megszüntetésével, a rendőröknél és a katonáknál legalábbis biztosan. Ha terepi munkát nem is, de irodait egy továbbképzés után biztos el tudnának látni. A tűzoltókról azért nem nyilatkozom, mert nem tudom, nekik milyenféle irodai munkájuk lehet, de biztos van nekik is lehetőségük erre.
4/18 BlackSword válasza:
Egyáltalán nem értek egyet azzal, hogy ne vonulhassanak vissza korábban... Te örülnél neki, ha egy olyan 60 éves tűzoltó jönne téged kimenteni egy égő házból, akit a végén neked kéne kimenteni??? Tényleg szuper lenne...
5/18 A kérdező kommentje:
A tűzoltókéval egyetértek, de a rendőrökével nem.
Még soha nem láttam rendőrt betörő után futni, se fiatalt, se öreget.
2011. márc. 11. 19:06
6/18 A kérdező kommentje:
Se sebtolvaj után, se semmilyen bűnöző után.
2011. márc. 11. 19:10
7/18 anonim válasza:
Viszont láttunk már rendőrt szolgálat közben meghalni, lelőttek nem egyet, mást elgázoltak. Láttunk már olyat,hogy ha AKÁRMILYEN katasztrófa van, a rendőrt biztosan odaviszik és nem mondhatja, hogy bocsi, a vörösiszapba nem megyek védőöltözék nélkül, vagy nem megyek oda az árvízhez, mert parancs értettem van, ha meg nem, akkor katonai bcs-t követ el. Az állampolgárok el is várják, hogy akármi van, a rendőrökre számíthassanak. Cserébe ezt így honorálta nekik az állam - eddig.
8/18 anonim válasza:
én sem örülnék ,ha 60éves tűzoltók vagy rendőrök látnák el a munkájukat,mert pl. bűnözök átlagéletkora sem 60 körüli ,és már amugy sincs tisztelete a rendőrnek,és ha majd egy 60éves rendőr majd igazoltatni szeretne pl.egy30éves jóképességűt szerintetek mi lenne a végkifejlet? nem véletlen ,hogy más országokban is az a gyakorlat,hogy bizonyos kor után már el kell menniü nyugdiba.és ezzel csak nrkünk állampolgároknak tesznek jót,mert csakis fiatal és jó fizikai állapotban lévő állomány ér valamit,akárcsak a hadseregben.mert a hadserg is csak fiatal katonákkal mködik akárcsak a rendőrség vagy tűzoltoság
9/18 anonim válasza:
Az a legnagyobb probléma, hogy irigyek az emberek! A korkedvezményes nyugdíj nem egy magyar "találmány". Ez világszerte így működik. Sajnos az általunk megválasztott politikusoknak ez szúrja leginkább a szemét, minthogy belegondolnának abba, hogy ők négy év után miért kapnak többmilliós végkielégítéseket amikor már a legelején tudják, hogy az amit vállalnak és foggal-körömmel harcolnak érte, nem biztos, hogy négy évnél tovább tart! Azon is elkellene gondolkodniuk, hogy a semmiért minek fizetnek ki milliárdokat, teljesen haszontalan dolgokra!
10/18 homo ludensz válasza:
Azért nonszensz hogy itt a neten olvasom hogy egy kommandós 36 évesen 15 év után nyugdíjba ment. Majd elsétál egy pénzintézetbe és az előélete alapján biztos hogy felveszik őrnek vagy pénzszállítónak s nem bagóért.A nyugdíjából meg amit ott keres nem lesz problémája a gázszámlával gondolom én.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!