Támogatnátok, hogy a házasságtörés büntethető legyen? Indokokat is kérek!
Én támogatnám elméletileg.
Azért, mert szerintem a házasság "csak egy papír". Az engem ellenzők viszont mindig arról beszélnek, mennyivel több, mint egy sima kapcsolat. Kíváncsi vagyok, hogy ha büntethető lenne a megcsalás, mennyien vállalnák a házasságot. Én személy szerint börtönnel büntetném, mert a fizetés alól ki lehet bújni. Így mindenkinek a saját nemi szervéért kell felelősséget vállalnia.
Gyakorlatban nem támogatnám, mert szabadság, emberi jogok, blablabla. De akkor is megöl a kíváncsiság, hogy hányan mondanák ki az igent, ha igazi tétje is lenne.
8as válaszoló! Nem kényszerítenénk senkit sem hogy tartson fenn kapcsolatot, ha már nem akar, csak akkor zárja le a régit és ne kezdjen addig újat, amíg nem tisztázta, ha pedig mégis akkor valami enyhe büntetésre számítson.
Szerintetek nem lenne visszatartó erő, mint például a közlekedésben a zéró tolerancia?
Ha szereti a házastárást, akkor tartson ki mellette, ha nem, akkor lépjen tovább.
nem lenne visszatartó erő! mégis hogyan bizonyítod? És mi minősülne megcsalásnak, házasságtörésnek? A szex mással vagy már egy csók is? És a harmadik mit kap? Hiszen ő is házasságot tört! Mondom, nem véletlenül nem része a mai jogrendnek ez!
az 1800as évek végéig tettenéréssel bizonyították a házasságtörést
14es! Látszik, hogy még nem csalt meg a házastársad!
Egyrészt ez elméleti kérdés, nem a képviselőházban terjesztettem elő, másrészt rettenetesen sok kár is érheti az embert, igaz nem biztos, hogy anyagi, de aki átélt egy ilyen árulást, az tudja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!