Nem véletlen a házasságtörés a bűn és nem a paráznaság?
A parázna szó jelentése házasságtörő, vagy tágabb értelemben szövetségtörő.
Lásd a párhuzamot még a frigy szóval, ami egyaránt jelent házasságot és szövetséget: frigyláda = szövetség ládája.
Bibliai értelemben a házasság szövetség egy speciális formája.
Máté 15
6.
És erőtelenné tettétek az Isten parancsolatját a ti rendeléseitek által.
7.
Képmutatók, igazán prófétált felőletek Ésaiás, mondván:
8.
Ez a nép szájával közelget hozzám, és ajkával tisztel engemet; szíve pedig távol van tőlem.
9.
Pedig hiába tisztelnek engem, ha oly tudományokat tanítanak, a melyek embereknek parancsolatai.
10.
És előszólítván a sokaságot, monda nékik: Halljátok és értsétek meg:
11.
Nem az fertőzteti meg az embert, a mi a szájon bemegy, hanem a mi kijön a szájból, az fertőzteti meg az embert.
12.
Akkor hozzájárulván az ő tanítványai, mondának néki: Tudod-é, hogy a farizeusok e beszédet hallván, megbotránkoztak?
13.
Ő pedig felelvén, monda: Minden plánta, a melyet nem az én mennyei Atyám plántált, kitépetik.
14.
Hagyjátok őket; vakoknak vak vezetői ők: ha pedig vak vezeti a vakot, mind a ketten a verembe esnek.
15.
Péter pedig felelvén, monda néki: Magyarázd meg nékünk ezt a példázatot.
16.
Jézus pedig monda: Ti is értelem nélkül vagytok-é még?
17.
Mégsem értitek-é, hogy minden, a mi a szájon bemegy, a gyomorba jut, és az árnyékszékbe vettetik?
18.
A mik pedig a szájból jőnek ki, a szívből származnak, és azok fertőztetik meg az embert.
19.
Mert a szívből származnak a gonosz gondolatok, gyilkosságok, házasságtörések, paráznaságok, lopások, hamis tanubizonyságok, káromlások.
20.
Ezek fertőztetik meg az embert; de a mosdatlan kézzel való evés nem fertőzteti meg az embert.
Én úgy gondolom, hogy ez a szülök felelőssége, hogy a szemérem ajkakat a 3. éves gyermek sem mutogassa.
De persze a szavakkal itt problémák vannak.
MI A PARÁZNASÁG?
7 A bibliai szóhasználatban a „paráznaság” (görögül: por·nei′a) olyan meg nem engedett szexuális kapcsolatra utal, mely a szentírási, azaz a Szentírás szerint érvényes házasságon kívül jön létre. Ez magában foglalja a házasságtörést, a prostitúciót, a nem házas felek közti szexuális kapcsolatot, valamint a szájon, illetve a végbélen keresztül történő közösülést, és azt is, ha valaki egy olyan személy nemi szerveit izgatja, aki nem a házastársa. Ezenkívül ide tartozik még az azonos neműek közötti szexuális kapcsolat, és az állatokkal való fajtalankodás.
Házasság törés pedig az amikor két törvényesen összeházasodott fél közöl az egyik vagy mind a kettő mással él nemi életet nem a házastársával
"Pl. fiatalok, akik nagyon szerelmesek és tényleg szívvel szeretik egymást, amiben nincs hamisság, miért követnének el bűnt?"
Úgy érted hogy házasságon kívül szeretik egymást nagyon és együtt is élnek?
"Ezek fertőztetik meg az embert; de a mosdatlan kézzel való evés nem fertőzteti meg az embert."
A mamám mesélte, hogy egy régi postán dolgozó a pénzszámolás után nem mindig mosta meg a kezét és úgy evett. Valami olyan bélbetegséget kapott, hogy 1-2 hónap alatt meghalt. Így tanultam meg kezet mosni.
A másik, hogy boncolás után nem mostak kezet a régi orvosok és utána így vezették le a szülést, ezt már mindenki ismeri.
Lehet a "fertőzést" nem arra értette Jézus, amire mi gondolunk. Vagyis ha meghalunk egy bacitól az nem baj, mert nem kaptunk "fertőzést" és minek is olyan soká élni...
Szia!
Ezt a szót,hogy bűn,felejtsd el örökre!Temesd el,mert a bűntudat szétvágja az ember életét!A szerető isten szemében nincs bűn,azt magadnak csinálod!
Ha gond lenne a meztelenség,akkor ruhában születtél volna!Mi emberek tanítjuk úgy a gyerekeinket,hogy szégyellje,takargassa a testét!Természetesen az időjárás viszontagságaitól való védelem,más kategória,mert azt nem a szégyenérzet felébresztése miatt tesszük!
Te magad,ha soha nem vettél volna könyvet a kezedbe,akkor is tudod,hogy a szerelemben beteljesülő erotika számodra mit okoz!Egy egészséges ember azzal is tisztában van,hogy kijátszani más bizalmát,számára mit okoz!
Hidd el nem muszáj könyvből élni ahhoz,hogy harmóniát teremts az életedben!
Igen a bűn valóban megfertőzi a lelket és lelki halált okoz. Én évekkel ezelőtt meg voltam róla győződve hogy mindent jól csinálok, de házasságon kívül éltem együtt a barátnőmmel, horrorfilmeket néztem és éjjel-nappal video és kártyajátékokkal játszottam. Hiába voltam jóindulatú másokkal és hiába igyekeztem nem ártani senkinek, ezek a dolgok hatással voltak rám lelkileg és egy idő után ez már meg is látszott külsőleg is. Jöttek a betegségek, rémálmok, depresszió.
Szerencsére Isten később kisegített. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!