Katolikusok! Ti szeretkeztek a párotokkal házasság előtt? Mit gondoltok a paráznaságról?
Na szóval. :)
Én is Római Katolikus vagyok, de bizony házasság nélkül is szeretkeztem a párommal, sőt, a lányunk is házasságon kívül született. Emiatt több helyen meg sem akarják keresztelni a katolikus papok. :(
Viszont, van egy barátnőm, 30-on felül van, ő református (de az igazi hívő fajta), a férje katolikus (szintén a nagyon hívők közül való). Az ő esküvőjüket mindkettejük papja celebrálta, nagyon szép és érdekes volt, és engedélyeztetniük kellett egymás papjával is, hogy egybekelhessenek.
Na ők nem szeretkeztek, csak az esküvő után! Mindketten szüzek voltak egészen a templomi esküvőig, ami azért is szép, mert polgári esküvőjük volt már előtte 2 vagy 3 héttel!
Az a szép, hogy nem is védekeznek, csak naptármódszerrel, meg ilyesmi, mert ugye azt is tiltja a vallás.
Na náluk szóba sem jöhet a paráználkodás, sőt a barátnőm nagyon szeret meg minden, de folyton nyaggat, hogy házasodjunk meg a párommal, mert hát mégis csak vad házasság a miénk. :)
Katolikusok szerint (is) tudtommal helytelen.
A "10 parancsolatban", eredeti nyelven az található, hogy ne törj házasságot és semmi paráználkodásos cuccc.
A tetteidnek viszont következménye van és a sex sem játék, ahogy néhány fiatal szokta gondolni.
Ha ésszel csináljátok, mindketten akarjátok, szerintem Isten szerint nem bűn. Az én véleményem, hogy a sex nem bűn. Semmilyen formában sem. Csak ha másnak fogsz vele ártani. De én ez ügyben nagyon liberális vagyok. Halgass inkább magadra!
Viszont a hazzaság utáni sexnek is megvan a maga szépsége...
Rajtatok múlik.
Valaki egyszer írta, hogy Ádám és Éva sem házasodtak össze. (csak úgy megjegyzem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!