Keresztények! Én 20 éves vagyok, a barátom 22. Szerintetek jorai lenne a házasság? 3 éve vagyunk együtt.
Egyáltalán nem korai. Öröm látni, hogy vannak még fiatalok, akik úgy gondolkodnak még te! Látod, nincs veszve az a mai világ. Abszolút helyes a gondolatmeneted, mi ugyanígy csináltuk, és az idő minket igazolt, nem pedig azokat, akik ránk legyintettek, és finoman hülyének néztek minket (voltak egy páran).
Házasodjatok össze, ha így látjátok jónak! Ne költözzetek össze semmi szín alatt, mielőtt összeházasodnátok! Kötekedők és cikizők lesznek, de ha nyugodtan és egyszerűen megmondod nekik a frankót, le fognak állni. Mondd meg bátran, hogy nektek fontos a házasság, és az, hogy az Úrnak tetsző életet éljetek. Bizonyára sokan lesznek, akik furcsán fognak rátok nézni, de gondolj arra, hogy mi fontosabb: az, hogy mit gondolnak rólatok mások, vagy pedig az, hogy boldog és harmonikus életetek legyen?
Ők így csinálják, ti meg úgy. Ti boldogok lesznek, ők meg nem. Az én volt gimis osztálytársaim közül rajtam kívül egyetlenegy embernek van már gyereke, és ő is vallásos. A többi dolgozik, bulizik, piál, néha van kapcsolata, néha "depis". És még ők néztek hülyének engem. Köszönöm, de egy icipicikét sem bántam meg, hogy ezt az utat választottam, és nem azt, amelyet ők!
Hajrá, mindent bele, én támogatlak! :)
Szerintem nem korai, bárcsak többen találnák meg maguknak eddigre társukat, szóval ezt szerintem húsz éves korára már tudja az ember, mit akar, és mit nem. Ha mindketten így érzitek helyénvalónak, még szorgalmaznám is, ha lenne beleszólásom ( mint ahogy nincs :) ).
"Egy kicsit félek attól is, hogy ha elkezdem az egyetemet, és már első év végén megházasodok, akkor belémkötnek majd, meg cikiznek."
Egyetemre elvileg már felnőtt emberek járnak, én sosem tapasztaltam ilyesfajta éretlen viselkedést.
"Mit lehet az ilyen támadásokra egyáltalán mondani?"
Mondjuk:
"Öreg, veled ellentétben én legalább boldog vagyok, szóval nem bír más hülyesége érdekelni." ;) De mondom, szerintem előbb lesznek irigyek, mint lenézőek.
Egyetemen nem szokás kötekedni. Sokféle ember van ott, olyan is lesz akinek már gyereke is van.
Szerintem összeköltözés előtt elég egy eljegyzés is, meg egy folyamatos szándék, hogy lesz egyházi esküvő. Én diplomaosztó után raknám.
Szerencsére a normálisabb egyházak már nem akadnak fenn ilyeneken. A pap nálunk még örült is a jegyesoktatáson, hogy sok pár már szerzett tapasztalatot az együttélésről.
Szerintem sem korai, ha igazán szeretitek egymást, és mindketten ilyen fontosnak tartjátok a keresztény elveiteket, nagyon helyesen cselekedtek. Mi is viszonylag korán (23-23 évesen) házasodtunk össze, anyósom munkahelyén volt egy-két érdekes vélemény, teljesen ismeretlenül persze, hogy mi tuti egy év után el fogunk válni, meg hogy még nem is éltünk együtt, meg hasonló hülyeségekkel jöttek. Nem attól lesz jó egy házasság, hogy előtte már 10 évig együtt, SŐT!
Szóval sok boldogságot kívánok Nektek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!