Kifutottál már nagy Babilonból?
"És ezek után láték más angyalt leszállani a mennyből, a kinek nagy hatalma vala; és a föld fénylett annak dicsőségétől.
És kiálta teljes erejéből, nagy szóval mondván: Leomlott, leomlott a nagy Babilon, és lett ördögöknek lakhelyévé, minden tisztátalan léleknek tömlöczévé, és minden tisztátalan és gyűlölséges madárnak tömlöczévé.
Mert az ő paráznasága haragjának borából ivott valamennyi nép, és a földnek királyai ő vele paráználkodtak, és a földnek kalmárai az ő dobzódásának erejéből meggazdagodtak.
És hallék más szózatot a mennyből, a mely ezt mondja vala: Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból:
Mert az ő bűnei az égig hatottak, és megemlékezett az Isten az ő gonoszságairól." (Jelenések 18:1-5)
Vajon kik paráználkodtak szellemi értelemben a föld királyaival (pl. XX. században Mussolíni/Hitler), vajon melyik egyház? Ha nem futottál ki az ilyen és ehhez hasonló egyházszervezetek egyikéből sem, akkor hogyan engedelmeskedsz a fenti isteni parancsnak? Netán részes akarsz lenni az ő bűneiben, hogy közösséget vállalsz velük?
Nem hinném, hogy Babilon pusztán a Katolikus egyházat jelentené. Már az Ószövetség idején is létezett Babilon. Ez nem egy egyház vagy egy földi birodalom, hanem egy szellemi magaslat, egy szellemi birodalom. Ha megnézzük ennek az ószövetségi megnyilvánulását, a babiloni fogságot és átültetjük a mostani időkre, nem nagyon stimmel a párhuzam, ha a Katolikus egyházat azonosítjuk Babilonnal. Ekkor ugyanis a bűnben, szellemi paráznaságban élő hívőknek a Katolikus egyházban kellene mind lenniük. Persze, ha az asszír fogságnak is megadod a mostani megfelelőjét, akkor lehetek ott is, de szerintem sántít ez a példa. Nem egy konkrét egyházat jelöl Babilon, mint ahogyan Krisztus teste se egy-egy felekezethez kötött. Babilon egy szellemi birodalom, amiben jócskán lehetnek protestáns hívők is, sőt amit idéztél ("Fussatok ki belőle én népem") az minden hívőnek szól!
Olvasd el ezt a cikket Babilonról:
Ha a Jehova tanúi értelmezésben Babilon alatt a Katolikus Egyházra gondolsz, akkor nem fogok belőle kilépni, mivel nem is tudok, de nem is akarok.
De nyilván a Babilon alatt az erkölcstelen birodalmakat kell érteni.
„Nem hinném, hogy Babilon pusztán a Katolikus egyházat jelentené.”
Én sem gondoltam, hogy pusztán azt jelenti, hiszen ezt írtam: „Ha nem futottál ki az ilyen és ehhez hasonló egyházszervezetek egyikéből sem,”. Ilyen és ehhez hasonló.
„Ha megnézzük ennek az ószövetségi megnyilvánulását, a babiloni fogságot és átültetjük a mostani időkre, nem nagyon stimmel a párhuzam, ha a Katolikus egyházat azonosítjuk Babilonnal. Ekkor ugyanis a bűnben, szellemi paráznaságban élő hívőknek a Katolikus egyházban kellene mind lenniük.”
Nem nagyon stimmel a párhuzam? Nézőpont kérdése, hogy felismerjük-e a párhuzamot. Ami a kifutási késztetést illeti, van párhuzam: KI KELL FUTNI!
„Nem egy konkrét egyházat jelöl Babilon,” - én sem írtam ezt. De hogy része nagy Babilonnak a R.K.Egyház, az kétségtelen. Nézzünk néhány korrekt azonosítást:
„Egyedül Róma nevezhető olyan „nagy város”-nak, amely fogalommá lett, amely egyrészt nevet adott a történelem leghatalmasabb birodalmának, másrészt ennek a „nagy város”-nak a neve ma is fogalom a keresztény világban. A xx. század embere is egyre inkább a székhelyként választott város nevével emlékezik meg erről a hatalomról, egyszerűen csak azt mondja, hogy Róma, és eközben a Pápaság intézményére gondol. Mindezeken kívül még olyan felismerési támpontokat is ad erről az asszonyról, aminek alapján nem nehéz beazonosítani korunk vallás-politikai hatalmai közül azzal, akit János próféciája ismertetni akar...
János apostol azonban már olyan kijelentést ad erről a jelképes Babilonról: „amelynek királysága van a földnek királyain” (Jel. 17,18.), vagyis azt a hatalmat igényli magának, hogy a királyok csak az ő engedélyével és jóváhagyásával uralkodhatnak országuk trónján. A történelemből mindenki által ismerhető, hogy a keresztény Róma uralkodója, a mindenkori Pápa, miként gyakorolta Európa királyságai felett ezt a kierőszakolt hatalmát, és miként alázta meg vagy tette lehetetlenné azokat a királyokat, akik nem akartak előtte behódolni. Ha szükségesnek ítélte, akkor más királyok hadseregét vezényelte ellene és országa ellen...
A Pápaság intézményében a „Pontifex Maximus” cím is tovább öröklődött, így is érzékeltetve azt, hogy az előző pogány Római Birodalomban testetöltött Babilon-i hatalom, a Pápaság intézményében folytatódik tovább. I. Gergely pápa nevéhez fűződik ennek a pápai címnek a felvétele, akit 590 szeptember 3-án szenteltek fel Róma püspökévé, a Kelet-római Császár jóváhagyása alapján. Azóta ez a cím a római pápák megnevezéseként használt cím.” (forrás: [link]
Ha „a Katolikus Egyházra gondolsz, akkor nem fogok belőle kilépni, mivel nem is tudok, de nem is akarok.”
Egyértelmű, hogy a K.E. paráználkodott a föld királyaival, (pl. Mussolini/Hitler), úgy hogy ez nem kérdés. Tehát nem mondhatja senki, hogy a föld királyaival (politikai hatalmaival) való paráználkodásban nem vétkes a R.K. Egyház.
Aki úgy gondolja, hogy ettől függetlenül nem lép ki belőle, az tudatosan és szánt szándékkal nem engedelmeskedik ennek a felszólításnak: „Fussatok ki belőle én népem, hogy ne legyetek részesek az ő bűneiben, és ne kapjatok az ő csapásaiból: „ Tehát bűnrészes lesz és kapni fog annak ítéletéből, amikor megítéli őt az Isten:
„Ennekokáért egy nap jőnek ő reá az ő csapásai: a halál, a gyász és az éhség; és tűzzel égettetik meg; mert erős az Úr, az Isten, a ki megbünteti őt. (Jel 18:8)
Aki pedig nem tartozik Isten népéhez (hiszen nem engedelmeskedik az isteni parancsoknak), annak milyen jövője lesz??? (vö. Jel 22:14-15)
„# 3/3 Na és te elfogadtad már Jézus kegyelmét? „ Úgy gondolom elfogadtam, de hogy milyen mértékben, ez majd az ítéletkor kiderül. (De köszönöm, hogy figyelmeztetsz rá!)
"Egyértelmű, hogy a K.E. paráználkodott a föld királyaival, (pl. Mussolini/Hitler), úgy hogy ez nem kérdés. Tehát nem mondhatja senki, hogy a föld királyaival (politikai hatalmaival) való paráználkodásban nem vétkes a R.K. Egyház."
Na, ezt mivel tudod alátámasztani??
"Na, ezt mivel tudod alátámasztani??"
Mit kérdezel konkrétan?
"A történelmi egyházak többnyire az újonnan feltűnt gyülekezeteket tartják annak (Babilon), a karizmatikus ébredés pedig a katolikus egyházat."
A katolikus karizmatikusok nem tartják Babilonnak az egyházat.
"Nagy Babilon nem egy konkrét vallást foglal magában,"
Ha azt mondom, fájnak az ujjaim, az nem egy konkrét ujjat foglal magában, de ettől függetlenül benne van a hüvelykujjam is.
Hasonlóképpen nagy Babilon ha nem is konkrétan csak a R.K.E-at jelenti, de elsősorban azt, hiszen Isten megjövendöltette a hitehagyást (vö. Csel 20:29-30, stb.), azonkívül a R.K.E. tartja magát az egyedüli apostoli eredetű egyháznak, tehát ő maga teszi meg magát első számú favoritnak, közben meg egész történelme alatt mást sem csinált, csak alapjaiban megsértette a krisztusi egyház ismérveit, kezdve azzal, hogy Nagy Konstantintól kezdve Mussolíniig politikai kapcsolatokat épített ki, világhatalomra tett szert, földi kincseket harácsolt össze, és halálra adta azokat, akiket önkényesen eretnekeknek határozott meg. Vérbűn, prostitúció, hitehagyás, hamis tanítás, gyermekek megrontása (stb.), van itt minden, amit a Biblia a test cselekedeteinek nevez (vö. Galata 5:19-21). Ennélfogva bizony hogy nagy Babilon szajhája elsősorban az, amely legyilkoltatta Krisztus szentjeit, és nem csak úgy általában részeg a szentek vérétől a hamis vallás világbirodalma, hanem pontosan a R.K. E-tól!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!