Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Nem véletlen a házasságtörés...

Nem véletlen a házasságtörés a bűn és nem a paráznaság?

Figyelt kérdés
A 3 éves unokahúgomról jut eszembe, aki mindig villogtatja a nuniját: "Nézd meg a p*ncimat..." mondattal. Ha ugye a gyermek még bűntelen nem-e rá nem érvényes a paráznaság bűne? És miért lenne az a felnőtteknél? Pl. fiatalok, akik nagyon szerelmesek és tényleg szívvel szeretik egymást, amiben nincs hamisság, miért követnének el bűnt? Rájöttem, hogy a hazugsággal egybeszőtt bűnök az igazi bűnök. Tehát egy házasságban az álcázott szeretet a bűn, mert hazudik egyik fél a másiknak és utána követi el a paráznaságot. Tehát nem a szexen van a hangsúly, hanem a rossz hazugságon. Nem véletlenül hívja az ördögöt Jézus a hazugság atyjának.
2012. okt. 2. 20:58
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Szia!

Mind a kettő bűn. A házasságtörés is paráznaság. A héber nyelvben nincsen különbség elméleti és gyakorlati igazság közt. Akkor is házasságot törsz, ha olyan emberrel létesítesz szexuális kapcsolatot, aki nem a házastársad.

Üdv. Péter

2012. okt. 3. 11:53
 12/15 anonim ***** válasza:

"A mamám mesélte, hogy egy régi postán dolgozó a pénzszámolás után nem mindig mosta meg a kezét és úgy evett. Valami olyan bélbetegséget kapott, hogy 1-2 hónap alatt meghalt. Így tanultam meg kezet mosni.

A másik, hogy boncolás után nem mostak kezet a régi orvosok és utána így vezették le a szülést, ezt már mindenki ismeri.

"

Ezt a példát Jézus nem azért mondta, hogy azt bizonygassa, hogy nem fogsz meghalni, ha mocskos kézzel turkálsz egy betegben. Csak elég hitednek kell lenni...

A példának az volt a lényege, hogy az számít, ami belül van és nem az ami kívül. Nem az számít, hogy eszel-e disznó húst vagy sem. Gazdag vagy, vagy szegény. Hanem az ami benned van.

2012. okt. 3. 15:54
 13/15 anonim ***** válasza:

A zsidóknál a házasság úgy nézett ki, hogy megegyeztek, és lefeküdtek egymással. Tehát amikor szexuális kapcsolatba lépsz valakivel, gyakorlatilag házasságot kötsz vele.

Innentől pedig teljesen mindegy, minek nevezed, ha életed során bárki mással is lefekszel: házasságtörésnek, vagy paráznaságnak.

De mi van, ha lefekszel valakivel elsőként, egész életedben csak egyetlen emberrel? Amit Péter ír, az igaz.

2012. okt. 4. 12:59
 14/15 Hazardteam ***** válasza:

"A zsidóknál a házasság úgy nézett ki, hogy megegyeztek, és lefeküdtek egymással"

Ja meg lánykérés, jegyajándék a lány apjának, jegyességi időszak, külön megjelölés (ruha) házasságkötés, sokszor napokig tartó ünnepség stb.

2012. okt. 4. 14:55
 15/15 anonim ***** válasza:

Na ilyen szempontból vagyok én liberális.

Tehát azzal, hogy bevezették az óvszert én úgy gondolom, hogy nem a használata a bűn, hanem már nem kell annyira parázni, ha megtörténik két ember akaratából az aktus, kockázatok nélkül....

A házasság lényege a család.

Viszont Jézusnak kik is a testvérei?

Tényleg nem tudom felfogni, hogy mit ítéltek el a szexen.

Miben más, mint házasság alatt?

Persze szerelem, család. Miért ne lehetne szerelmes két ember, akik még nem biztosak a családban? Vagy hárman szerelmesek?

A házasság egyedüli lényege a gyerek csinálás?

Mert akkor lehet két apa és két anya is.

Nyílván én is ilyen nem tudom mi a jó szó rá felfogásban élek, hogy 1 nő és 1 férfi örök életen át.

De ti emberek alkalmasok vagytok erre?

Nem fogom elnyomni a vágyaim egyik vallás kedvéért sem, mert ez nem Isten akarata. Ő minket akart védeni, hogy minél kevesebb fájdalom érjen minket, a családot stb...

Ezek a szabályok útmutató jellegűek, nem pedig dogmák.

Akkor van értelme betartani őket, ha tudjuk miért rossz, mi a következménye a dolognak és egyetértünk velük. Különben nem ok értelme Aki belül szennyes, ha van alkalma kibontakozni, ha nincs, az sajnos bűnös marad ígyis úgyis. De nem a perverz szexuális vágyak miatt.

2012. okt. 4. 15:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!