Mit jelent a hazassagtörés pontosan?
Ha lazán vesszük, szexuális kapcsolatot jelent egy olyan személlyel, aki nem a házastársad, miközben házas vagy.
Ha szigorúan vesszük, akkor Jézus szavait tudom idézni, ami NEM szó szerint így hangzik: 'Ha valaki kitartóan néz asszonyra, hogy vágy fejlődik ki benne, már házasságtörést követett el szívében1.
Köszi. Én Jézusban hivő vagyok de most bűnt cselekedtem-ezt elis itélem magamban.
Az érdekel ha a feleségem most elvállhat-e tőllem jogosan, mert az van irva a bibliaban hogy a paráznaság okáért ha vki elválik az nem vétkezik.?
A Bibliában benne van, hogy már a bűnös nézés is házasságtörés!
Ez alapján igen, a csók is házasságtörés, nem is kicsi!
De hogy kérdezhetsz ilyet? Ha hiszel Jézusban, nem hiszem, hogy nem hallottál még erről a Bibliában!
És igen, joga lenne elválnia tőled, minden keresztény felekezet jogrendszere szerint!
Katolikus felfogás szerint ilyenkor ágytól-asztaltól való elválásnak kell következnie, de te nem vehetsz többé új feleséget magadnak, amíg a mostani él!
Protestánst felfogás szerint nősülhetsz újra!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!