Lehet, hogy csak a nőkre vonatkozik a házasságtörés?
Homérosz: Odüsszeia
Benne a főhős háromszor követett el házasságtörést, de mégis visszament a feleségéhez. A görögök nagy erénynek tartották, ha egy férfi megmutatta a férfiasságát, hogy minél több nőt tudott meghódítani és meghágni. Vajon béna férfi a keresztény férfi, ha nem tör házasságot?
az Odüsszeia tudtommal nem Isten szava,max irodalmi értéke van,szerintem ne alapozd rá az életedet.
A házasságtöréshez sem tudás sem ügyesség nem kell.Hogy béna-e az a férfi,aki nem tör házasságot?Sokkal ügyesebb,mert aki házasságtörő,az valamit nagyon elrontott a házasságában.Sokkal nehezebb egy jó házasságot fölépíteni és megtartani(ez férfias).Persze a jó feleségre is éppen ilyen nagy szükség van rá.
PEACE
egyrészt most keversz két kultúrkört.
Másrészt én régen olvastam az Odüsszeiát, de nem emlékszem benne házasságtörésre. Hol voltak benne?
Na itt egy megbízhatatlan, egoista,tutyimutyi, gyenge jellemű faszi ilyen érveket hoz fel a jellemtelenségére, gyengeségére:
"A férfiaknál ez természetes dolog. Erre az evolúció is bizonyíték rá. A nőknél nem természetes. De emberek vunk, mi tudunk megálljt parancsolni az ösztöneinknek."
Én azt tartom tutyimutyi férfinak, akit kihasznál a nő, más nőt meg sem bír i zélni. Ott áll a több gyerekkel mint egy szerencsétlen. Dehát nézőpont kérdése... A becsülettiprást mellőzzük, mert ne ítélj, hogy ne ítéltess.
Amúgy Jézus-nak sem volt gyereke, úgyhogy ebből hagyjuk ki őt.
A mai világban a kedves, szerető, hűséges, megbízható férfit jelölik melegnek, sajnos. Persze a boldog világban igen úgy van.
Visszatérve az Odüsszeiára kétszer biztos házasságot tört: KIRKÉ és Kalüpszó nimfa.
Akárki akármit mond ODÜSSZEUSZ férfi volt a javából.
Amúgy, lehet régen több felesége is volt egy férfinak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!