Egy elméleti kérdés:az interneten olvastam:ha létezik földönkívüli értelmes élet (ek), ez milyen hatással lesz a kereszténységre? Az ingyen kegyelem Jézus Krisztus által őrájuk is vonatkozik? Náluk is hirdetni kellene az evangéliumot?
Ahonnan ezt a témát vettem, őszerintük a földönkívüli élet veszélyeztetné a kereszténységet, hiszen akkor oda is el kellene mennie Jézus Krisztusnak, minden egyes értelmes lények által lakott bolygóra, és feláldoznia magát ÚJRA ÉS ÚJRA, hogy megváltsa őket is. Ez a kérdés nem egy "kereszténység elleni támadás", hanem érdekelnének a rájuk adott válaszok!
A választ, ami eddig a legjobban tetszett, a Római levélben találtam meg:"semmilyen más teremtmény nem választhat el Isten szeretetétől". Fenti választ egy lelkész adta. Várom a válaszaitokat!
De,igen.
És?
Amelyik marslakó nem volt itt amikor kellett volna,
az majd letölti a Youtube-ról...
Ha az idegen lények is keresztények lennének akkor csak bizonyosságot nyerne ha viszont náluk nem ütötte fel ilyesmi a fejét az nem hatna pozitívan a kereszténységre mert ügye elvileg ott is meg kellett volna születnie a megváltónak.
Én amúgy nem vagyok az.
Vree:ez teljesen így van,én is így látom.
De ha tényleg kapcsolatba tudnánk velük lépni,nem tudom,mit szólna hozzá az Egyház...
22.24:
arra lennék kíváncsi,mi lenne a hatása az emberekre/egyházra?
"nem hatna pozitívan a kereszténységre"
egyesek szerint még a kereszténység is megszűnne,mint olyan
mert kész átverés az egész szerintük
Érdekes hogy keresztények sosem számolnak be földönkívüliekről, mások meg nemi életet is élnek velük :DD
Az egyház pedig mitől rendülne meg? Max jópár képmutató eltünne belőle...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!