A 'Ne ölj! ' parancsolat a szúnyogokra is vonatkozik?
szerintem akkor már én is a pokol tüzé fogok égni ha a szunyogokat se lehet ölni
most is ugy megycsípett mint állat
én kinyírom az összeset, van konnektoros szunyogirtó, Chematox, meg itt a kezem és ütögetek meg fújok meg ütögetek és fújok
"Isten az allatokat es novenyeket az ember segitsegere adta. Ok ertunk vannak, nem mi ertunk. Ez nem "oles"."
na például ez a bajom a keresztényekkel. úgy gondolják,felsőbbrendű faj vagyunk,pedig csak egy a sok közül,akinek sikerült felemelkedni. akkor nyugodtan vágjuk agyon a gyerekeink kutyáját,macskáját,hörcsögét mert az nem ölés.
egy esetben tudom elfogadni a gyilkosságot mind ember és állat felé: ha felénk olyan szintű ártó szándékkal közelednek,hogy másképp már nem tudnánk kivédeni,illetve ha az életben maradáshoz szükséges a dolog.(ezt teszi pl tigris,krokodil: nem öl feleslegesen,csak ha muszáj) láttatok már pl csirkegyárat? az már túl megy a határokon,mert feleslegesen szenvednek az állatok.érdekes módon nagyanyáink még megéltek a házi baromfitartásból.
a szúnyogok is ide tartoznak,ártó szándék. de én is csak akkor ütöm le,ha sok van és már tíz sebből vérzek. nem használok még irtót sem,csak riasztó füstölőt.
tudatosan ne ölj, szerintem azt jelenti. és az teljesen mindegy, hogy mit. növény nem számít. állat viszont igen, tehát az sem jó, hogy az embereket nem bántod ugye, de direktbe ölöd a szúnyogot. én pl. ellegyezgetem csak, de nem lecsapom. és szúnyogháló bejön. :)
üdv
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!