Vajon miért mehetnek a nők öt ével hamarabb nyuhdijba? Érdekes ilyenkor hol van a női egyenjoguság? HIsz kevesebb férfi éri meg a nyugdijat mint nő
A férjem többet keres. Az oka rém egyszerű: 10 évvel idősebb, ennyivel több a munkatapasztalata, azaz a munkaerőpiaci értéke. 10 évvel ezelőtt kevesebbet keresett reálbérben, mint most én. Szerintem ezzel nincs semmi gond, a 10 évvel idősebb kolleganőim is többet keresnek nálam.
Gyerek: van, valóban kiesett a munkából 8 hónap a szülés/szoptatás miatt. Utána visszamentem a dolgozni, a férjem meg maradt itthon. Ha nagyon akartam volna, 5-6 hónap után is mehettem volna dolgozni, önszántamból, kényelemből húztam rá még pár hónapot.
Igen, biológiailag ő nem tudott se szülni, se szoptatni (esküszöm átadtam volna a terhességet, bár azt meg ő nem vállalta volna :)). De ezen felül minden másra képes volt és meg is tette. Felkelt hozzá éjszaka, ha őt csapta meg a szag elsőként, ő pelenkázta, fürdette, mondókázott.
Házimunkát, amíg otthon voltam 90%-ban én csináltam, de ha kimaradt valami, szó nélkül megcsinálta este, hétvégén meg javarészt csak ő, cserébe én szunyálhattam. Most fordítva van, ő úszik, én segítek este romeltakarítani, a hétvége is az enyém, ő alhat délig.
Néha nagyszülők is besegítenek, ha el kell mennie, örömmel vigyáznak a gyerekre napközben. (Oké, ha rajtuk múlna, ideköltöznének és ki se engednék a kezükből :)).
Végzettségünk hasonló, munkatapasztalatot írtam fentebb. Nem érzem magam se elnyomva, se hátrányos helyzetben. A fizetésem nem marad el a hasonló tapasztalattal rendelkező férfikollégáktól.
Persze igaz csak mindenre van megoldás.
Evel ezt szeretem volna jelezni..
AKkor a többség szerint igy jó minden ahogy van.
Apa dolgozik anya gyereket nevwl föz mos tamarit a pasi után hisz mi igénytelen büdös aállatok vagyunk.akkor miért éltel velünk.? Ha még segiteni se tudunk.
71/72 végre egy pozitiv nő
Ezt hivják családnak
Amugy csajok ez a baj mindenböl elefántott csináltok.
"vajon hány pasi olvasta vagy válaszolt erre a lényegtelen kérdédre suerintem egyse"mert tslán nics rá idelyük vagy nem érdekli.
A fejekben van a gond.
Ha mindkét fél dolgozik.Akkor mindkettőnek ki kell vennie a részét a háztartásból és ha van gyerek,akkor annak a neveléséből is.
A szoptatás után,ami ha jól tudom pár hónapot jelent,szerencsések esetében talán 1 évet az apa is maradhat a gyerekekkel.
Szerintem hátrányos megkülönböztetés nemek bontani a nyugdíj korhatárt.
De a férfiakét levinni nem fogják,max a nőkét emelik meg,ha egyenlővé akarják tenni.
Ha engem kérdeztek szerintem a nyugdíj elavult dolog a 21.században.Teljesen buta dolog.
Az öngondoskodásra kellene megtanítani az embereket.
Persze ahhoz olyan fizetést is kellene adni az embereknek.
Sajnos sokan meg sem élik,nemhogy élveznék a nyugdíjas éveket.
Szerintem olyan 80 éves korig simán tud dolgozni az ember.Persze az idősebbek a maguk szintjén.
80+-t pedig kevesen élik meg.
Az ő ellátásuk nem lenne olyan nagy kiesés.
Az egészséges életmódra kellene nevelni az embereket,hogy 60 évesen ne lerobbant szerencsétlenek legyenek.
És 40 évesen ne kelljen már gyógyszereket szedniük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!