Vajon miért mehetnek a nők öt ével hamarabb nyuhdijba? Érdekes ilyenkor hol van a női egyenjoguság? HIsz kevesebb férfi éri meg a nyugdijat mint nő
Nem tudom, mennyi idős vagy, de biztos nincs gyereked. Lehet, hogy 12-15 órát dolgozik a férfi, de az tuti, hogy otthon nem főz/takarít és ha éjjel felkel a gyerek, nem ő kel fel hozzá, hanem a nő úgy, hogy másnap mehet dolgozni.
Ha kamasz vagy, remélem felnősz majd és úgy fogsz viselkedni, mint egy férfi. Ha meg már felnőttél, akkor elég szomorú ez a hozzáállás. Az nem bosszant, hogy a nők ugyanolyan munkáért jóval kevesebbet keresnek? Vagy hogy alapból hátrányból indul egy nő álláskeresésnél, ha van gyereke akkor azért, ha nincs akkor meg azért. Míg egy férfinél rá sem kérdeznek.
A hatályos szabályozás alapján 22 éves kora előtt kellett elkezdenie dolgozni, hogy a nőt most megillesse az előrehozott nyugdíj. Egyéb esetekben pont annyi idősen megy nyugdíjba, mint egy hasonló korú férfi.
Ezt lassan 65 évre növelik, így ha 25 éves kora előtt kezd dolgozni valaki, megszakítás nélkül (!!), akkor tehet előnyre szert egy nő.
Amúgy a gyerekkel otthon töltött időt, mint kiesett szolgálati idő, kompenzálják ezzel.
Ha elterjed lesz, hogy a férfiak maradnak otthon, akkor szerintem idővel eltörlik a jelenlegi kedvezményt.
nyugdij az mindig van és lesz, nem idegesitem magam csak érdekes ez és a tisztelt hölgyeket se szeretném megbántani hisz imádom öket.
csak azt nem értem hogy egy trogyos 65 éves férfi ol tud elhelyzkedni ,??
köszönöm a kedves hosszu hozászolást szerintem több iskolám van mint nekked. amugy sötétbe irok a gyerek a karomon mert sir hagyom a nejemet pihenni.a "bunkó férfi"
Láttom nem sok jó tapasztalatod van a férfiak terén.
gondolom nekked mid büdöslábbu sörgözös sajnos tévec
az én ismerösem nem isznak ápoltakés igényesek családcentrikusak. én ccsak a száraz tényt kérdeztem hogy mi az oka hisz a férfiak65 százaléka nemélvezi a nyugdijas éveit.
Ó, hát persze!
Kedves kérdező, neked bármit el is hinnék. :)
Mélységesen tudom sajnálni az összes nőt, aki itt írogat, hogy ők azért érdemlik ki a korai nyugdíjat, mert otthon is csak ők dolgoznak, a férjük még a tányért sem teszi a mosogatóba, a gyerekhez nem kel, a porszívóról nem tudja, hogy működik, pirítóst sem tud magának készíteni, a koszos ruháját sem viszi el a szennyesig, csak sörözni tud.
Az ilyen nőtől kérdem: mi jó búbánatnak vagytok férjnél?
Mert én csak annyit mondok, hogy egy férfi, aki szereti a nejét, igenis ágyba viszi neki a kávét reggel, friss péksütivel, ha úgy tartja kedve, közösen végzi vele a házimunkát, felkel a gyerekhez, gondoskodik róla, stb. Vagy csak nekem van ilyen tapasztalatom? Mert én a büdös életben nem mentem volna hozzá olyan emberhez, aki házicselédnek néz engem - csak olyanhoz, akivel együtt végezzük az otthoni teendőket is, egyformán foglalkozunk a gyerekekkel és kölcsönösen törődünk egymással!
Ha a ti életetek ne így alakult, ne mást, és főleg ne általánosságban a férfiakat hibáztassátok, mert a hiba bennetek is van! Ti tűrtök, ti csináljátok szó nélkül, vagy szóval, de változás nélkül. Szánlak benneteket, mert a saját sorsotok a ti kezetekben van, de ti ezt választottátok.
Aztán meg itt rinyáltok felháborodva, hogy nektek jár a korai nyugdíj, mert szolgává alacsonyítottátok le magatokat. Gratulálok...
imádlak kösönöm végre egy értelmes nő
amit le irtál ezt hivják Családnak.
remélem ezt rajtad és rajtamkivül sokan megtapastalják.
én csak egy kérdést tettem fel nem gondoltam hogy ilyen ellenszenvet vált ki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!