Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Érvénybe juthat egyszer 100...

Érvénybe juthat egyszer 100 %-ig a a női emancipáció vagy férfidominanciájú marad a világ?

Figyelt kérdés

2012. aug. 30. 03:50
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
Már most is egyenlőként kezelik őket, ennél többet ne akarjanak.
2012. aug. 30. 04:09
 2/7 anonim válasza:
61%
Jaj maradj már te feminista p*csa...
2012. aug. 30. 04:42
 3/7 anonim ***** válasza:
55%

Nő vagyok, még csak nem is a hülyébbik részéről, aki orvosnak készül, és pont ezért tudom, hogy a természet rendje, hogy a nő szül, a férfi véd. MIvel a férfi nem tud szülni, ez a szerep nem cserélődhet fel! Ok, egy nő dolgozhat, lehet karrierje, de az a normális, ha mellette szül is gyereket. Hiszen milyen világ is volna, ahol senki vállal gyereket, mert: ,,Jaj, hát a férfiaknak olyan jó, hogy nem kell ezzel a 9 hónappal szenvedni, legyünk egyenlőek! Egy férfinek lehet karrierje, nekem meg nem? Hát mert őket nem kötik le a háztarsási teendők, hát akkor engem sem fog!" EZ már beteges és kihaláshoz vezet...

Nő vagyok. Igen. És örülök neki, ha kinyitják előttem az ajtót, ha segítenek bevinni a kb olyan nehéz TV-t, mint én, és szeretek nőkétn viselkedni. Ez hozzátartozik egy normális személy identitásához. Ha felborul, lelki porbléma áll a háttérben. És igen, szeretem a domináns férfiakat! :D Miért? Mert egyszer volt egy olyan fiúbarátom, aki tényleg szolgai módon minden szavamat leste, semmi egyéniség nem volt benne és unalmas volt. Mondom: elég! Nekem igazi pasi kell, aki meg képes hívni igazán randizni, aki lefoglalja a mozijegyet és aki tudja, mit akar. Amúgy is sokkal jobban megbíznék egy férfiban, ha megtámadnak az utcán, vagy baleset történik.

Mivel orvos leszek, és mindneki, aki odafigyelt biológiaórán tudhatja, hogy a nemi jellegek a génjeinkbe vannak kódolva. Sosem fogjuk tudni teljesen kiirtani a társadalomból a hímsovinizmust, mert ez az emberiséggel jár. Még szép!

18/L

2012. aug. 30. 06:25
 4/7 anonim ***** válasza:
61%
Előző vagyok: amúgy tényleg egyenlőként kezelnek minket, észre kéne venni! Én is jó helyzetben vagyok, régen elfogadhatatlan volt, ha egy nő tanult. Így megvalósíthatom az álmaimat, kell ennél több? Vagy mi a baj, kedves kérdező?
2012. aug. 30. 06:26
 5/7 anonim ***** válasza:
78%
Ha egyenlőség van, akkor miért vannak a férfiak jobban megfizetve ugyanazon munkáért mint egy nő? És ha egyenlőek vagyunk, akkor miért olyan nehéz a már szült nők helyzete a munkaerőpiacon? Orvosként téged ez a probléma nem nagyon fog érinteni, de mást attól még igen. Egyébként bár okosnak tartod magad, az egyebjogúságról látom fogalmad sincs. Az egyenjogúság nem egyformaságot jelent, valamit nagyon keversz. Nem a szülésről van itt szó, hanem például az egyenlő esélyekről. Ha elválok a férjemtől mondjuk, akkor nekem is lehessen annyi jövedelmem, hogy biztonságban fel tudjam nevelni a gyermekem mi közben ő éli világát. Én pont nem, de rengeteg nő van kiszolgáltatott helyzetben, úgyhogy kérlek ne papolj olyasmiről amiről fogalmad sem lehet 18 évesen. Ezért sem lehet szó soha egyenjogúságról, mert sokan nincsenek tisztában a fogalmakkal, és elhiszik hogy ez már az, örüljön és fogja be mindenki.
2012. aug. 30. 07:43
 6/7 anonim ***** válasza:
55%
a nők így is el vannak eresztve,nem véletlenül nincs sok joguk egy-két országban! a mai fiatal női társadalomból hiányzik az alkalmazkodás,a megértés,a hűség..stb.a férfiak elnőiesednek és elnyomottnak érzhetik magukat,mert már a nők átlépték az árnyékukat és férfias viselkedést vettek fel! gusztustalan az egész!
2012. aug. 31. 15:28
 7/7 anonim ***** válasza:
44%

100 % ot akarsz? Menj hát el bányásznak, esztergálj, legyél kovács, vagy lakatos, esetleg sorkatona, vagy rohamrendőr.

Soroljam még?...

Én a magam részéről hiányolom a tanár bácsit...

2012. szept. 2. 22:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!