Van itt olyan, aki (bővebben lent)?
... nem vagy csak ritkán néz tv-t, nem facebook-ozik, nem foglalkoztatják különösképpen a divatok, a mobiljára és egyéb kütyükre csak mint hasznos eszközre tekint, nem mint szerelme tárgyára?
Nem panaszkodni akarok, hanem gyakorlati megoldást találni arra, hogy a "mai világban" (ez kicsit öregesen hangzott :)) hogyan kell beilleszkedni a környezetünkbe, főleg, ahol nem nagyon lehet válogatni, pl munkahely. Van-e valami stratégiája az efféle csodabogaraknak, vagy úgy kell leélnünk az életünket, mint a homoszexuálisoknak, azzal a tudattal, hogy mi "mások" vagyunk (és ahogy az őrület terjed, egyre másabbnak számítunk majd)?
De, valóban van némi ellentmondás, hogy itt várom a választ, de ha 1000 emberből 1 érti, miről írok, akkor már megérte.
Egyébként meg nem vagyok a net, facebook, mobil stb ellen, élek velük én is, és hasznos dolognak tartom ezeket, de csak a helyükön kezelve.
Semmi különös nincs abban, amit írsz. Hiszen az ember maga dönti el, hogyan akar élni.
25 éves vagyok, a feleségemmel élek.
Nekünk nincs tévénk és nem is lesz. Egyszerűen nem hiányzik. Annyira primitívek a műsorok benne, és annyi időt elvenne, hogy inkább nem vettünk. Tehát tévét nem nézünk.
Facebook nem hoz lázba. Őrültségnek tartom, hogy virtuálisan böködjek valakit, akit át is hívhatok egy sörre, vagy egy bográcsozásra, ahol jót beszélgetünk. Ezért nem is jelöltek ismerősnek 10000-en, de aki barátaim vannak, azokkal nem felszínes a kapcsolatunk. A szomszédoknak ezzel szemben köszönök, és néha beszélgetek velük a buszmegállóban.
Mobilom egy két-három éves Nokia, agyon van karcolva, munkás telefonnak jó. Építőmérnökként dolgozom egyébként, de csak nevetni tudok azon, ha a melósok csilivili telefonokat karcolgatnak, mert azzal villognak. Én nem érzem szükségét a villogásnak. Minek? Nem túlzottan érdekel, ki mit gondol rólam. Ettől függetlenül igényes vagyok, de nem mások miatt, hanem magam miatt. Továbbá az embereket embernek tekintem és ezt ki is fejezem feléjük.
Persze, van netünk. Nézünk filmeket is. Nem vagyunk remeték. De ha választani kell, hogy Győzikét nézzek a tévében, vagy a feleségemmel töltsem az időt, esetleg áthívjak pár barátot, akikkel egy jót beszélgetünk, akkor egyértelmű, mit választok. Ráadásul olyan kevés az idő, miért pazaroljam felesleges dolgokra? Ezek az idők sohasem jönnek vissza, nem lehet kétszer kihasználni. Ennyi idő van, ennyit kaptunk: el kell dönteni, hogy értékesen használjuk a drága időt, vagy baromsággal töltjük.
én értem, amit írsz
nekem sincsen tv-m, kértem a facebook-fiókom törlését, mivel nem túl sok értelme van a használatának
vallalom önmagamat, a birkaságot nem szeretem, mivel a csorda (bármelyik csorda) az egyén kihasználásáról szól (lényegében)
facebook: a birkák azért kattintgatnak és linkelnek, hogy zuckerberg-ék a facebook-ot kivihessék a tőzsdére
(egy újabb derivátum, egy újabb (semmiből) származtatott "érték"
a világ erről szól
az, hogy lassan szétrohad a bolygó, (valójában) senkit nem érdekel
(kitalálnak legfeljebb egy újabb álvallást vagy valami mást (pl. egy újabb felesleges szolgáltatást), amire a birka (keresztény szóval: "bárány") elköltheti az adózások után megmaradt pénzét
az őrület az terjed és el fog jönni az idő, amikor a birkanyájat (pásztorok és nyájak) felzabálja
mit számít? minden megy tovább. az élet nem áll meg
nincsen semmi új a nap alatt
nem az első emberiség, ami megy a kukába
istentelen dinamó
Kocka! ebben senki sem lesz kocka, mert ez maga a Kocka
a Mátrix-univerzum félig-meddig "népmese"
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!