Nem tudok müvelődni, sosem olvastam el egy könyvet sem, teljesen elbutultam, van ebből kiút?
Régi sebet téptem fel, elindítottam a számítógépem ami az első volt még általános suliba, sok-sok okosságot tartalmazott, írtam politikai véleményeket irónikus formába, Puzsért hallgattam, Mandinert, Indexet olvastam, töri és magyar tanáraimmal skypeon veséztük ki ezeket a dolgokat. Aztán középiskolába kerültem ott meg sok-sok szakkörre , versenyre jártam. Nem voltam egy okos gyerek, de érdekelt.
Sosem olvastam el egy könyvet sem. Erre most volt egy próbám a "Emberi tényező ,,Polgár Tamás" mivel még a tolvajkergetők nagy kedvenceim voltak és gondoltam most év elején elolvasom.. hát kérem, nem bírom a kezembe venni, inkább filmet nézek a könyvekkel nem tudok mit kezdeni, sosem tudtam. Írni szerettem irónikus,szarkasztikus politikai dolgokat , de ez sosem fogott meg.
Nagy törés volt az életemben az,hogy töri érettségin Trianont húztam, hozzátesze harmadik osztálytól ismertem, és mindig én soroltam fel az országokat ahová csatolták a területeinket, sokan Ukrajnát mondták, én javítottam, "akkor Szovjetunió volt " felkiáltással gyakorlatilag a kedvenc témám aztán úgy kezdtem, hogy " ugye Ausztria, Csehszlovákia, Ukrajna " uhh az akkor még nem volt önálló.. na izé.. és ott megfagytam ennek 6 éve és még mindig nem tértem magamhoz, ott elvesztem azóta ott vagyok és abban a teremben hagytam a történelem tudásom, ami talán sosem volt csak hazudtam magamnak.
Össze vissza írok, tudom, nem értem mi van velem, képzeljétek beszéltünk a holokausztról így haverokkal, és azt sem jutott eszbe ki volt akkor Magyarországon a miniszterelnök.. ennek egy hete, nem tudom mi van velem, 27 leszek és szerintem 27 lepke több értelemmel jeleskedik mint én tájékozottsággal.. Sosem felejtem el, tanárnőnek nem jutott eszébe.. nem jutott hírtelen eszébe.. mi volt a neve a német hadseregnek, mondta " Laci, mondjad mi volt hírtelen akartam.. mondtam.. Jó érzés volt.. most meg egy amöba többet tud mint én.. Akaraterőm fogyott el, nem akartam erre gondolni soha.
Most buszsofőr lettem, nem akarom magam fényezni, de megyébe nagyjából mindent tudok, ki mikor kezd, végez, milyen busszal dolgozik, hol telephelyes az a busz, aki dolgozik vele hol lakik.. engem hívnak a kollégák, hogy x busz hogyan indul,ha le kell adni szervizbe a buszt és lehet választani mit ajánlok melyik a jobb.. 2 éve vagyok itt, de nem tudnának munkából adódóan megfogni semmivel,úgy érzem. Csak ez így nem egészséges, szerintem.
Tehát kultúrálódnék, nos azért írtam ebbe a topikba.

Nehéz ügy, mert a "szenzitív korszakodban" Puzsér- meg Tomcat-féle szemetekkel tömted magad, a politikai vêleménynyilvánítás legostobább módjára kondícionáltad magad stb.
Persze sokaknak ez elég, Te viszont kilépnél ebből. Kérdés, lehetséges-e.
Én inkább más forrásokat keresnék. Nem biztos, hogy tetszeni fog, ami régen tetszett. És egyébként vannak videó formában is komoly tartalmak.

Persze, van kiút. Először is, teljesen normális, ha elfelejtetted a középiskolai anyagot, ha azóta nem foglalkoztál vele. Ezzel a legtöbben így vannak, ebben nincs semmi szégyen. De ha van ami érdekel, vissza lehet hozni azt a tudást. Ha a könyv nem köt le eléggé, tudsz nézni dokumentumfilmeket, videókat vagy akár tudsz podcast-eket is hallgatni. Arra figyelj, hogy milyen forrásból szerzed be az infókat. Sok tudást fel lehet szedni így is, nem kell leülni könyvből megtanulni, már nincs erre szükség.
Ha meg szeretnél olvasni is, vagy olyan ismeretterjesztő könyvet ajánlanék elsőre, ami olvasmányos és olyan témájú, ami igazán érdekel és az alapokat már tudod vagy próbálkozhatsz szórakoztató irodalommal is. Attól, hogy pl. fantasy és nem tanulsz belőle tényeket, maga az olvasás ugyanúgy hasznos és egy jó hobbi lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!