Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van kiút a blaszfémiából?

Van kiút a blaszfémiából?

Figyelt kérdés

Sajnos miután, megismertem az igazságot, illetve részesültem a Szentlélek ajándékában nagyon rondán viselkedtem. Haragudtam Istenre, úgy gondoltam képes vagyok nélküle is a szeretetre, ezért próbáltam elfordulni tőle.

Sajnos ez egy idő után úgymond sikerült is, hisz már nem éreztem a Szentlélek intéseit, hogy térjek meg. Borzasztó érzés volt. Ezt követően olyan kárhoztatás uralkodott a szívemben hosszú ideig ami egyszerűen elviselhetetlen volt. Éreztem hogy a kőszívem képtelen befogadni Istent. Úgy éreztem nincs többé kegyelem. Vár rám a halál. A Bibliában leírtak alapján biztosra vettem hogy megbocsáthatatlan bűnt követtem el, hisz miután megismertem az igazságot ismét elbuktam a bűneim miatt. Sokat gondolkodtam, hogy választom inkább a bűnös életet és kiélvezem amíg csak lehet. Hiszen már úgy is mindegy. Így legalább élvezhetem még egy kicsit az életet. De valami mindig azt súgta, hogy ezt azért mégsem kéne, s jobb megpróbálkozni jobb útra térni, mintsem örökké megesküdni a bünnel. Elkezdtem imádkozni. Kezdetben nehezen ment, de aztán egyre jobban. A Bibliát is elkezdtem olvasni és az is nagyon sokat segített. A bűneimtől is igyekeztem szabadulni és egy idő után újra éreztem a Szentlélek jelenlétet az életemben. Csodás érzés volt, éreztem hogy Isten szeret engem és valóban nem kárhoztat. Úgy éreztem a szívem az ő szeretetével van tele és semmi másra nincs szükségem. Viszont úgyérzem ismét elestem, már megint nem érzem, hogy a Szentlélek vezetne engem. És folyton olyan gondolataim támadnak hogy Isten haragszik rám és nem kellek neki. Hogyan tudnék ettől végleg megszabadulni? Van kiút ebből? Hogyan álljak ellent a bűnös gondolatoknak? Gondolok itt arra, hogy pl:Isten nem bocsájt meg, nekem már nincs visszaút, Isten haragja örökké rajtam marad

2021. dec. 31. 22:27
 1/10 anonim ***** válasza:
92%
Szia, kissé kórosan hangzik amit írsz. A Szenlelket nem kell "érezni". Ha blaszfémiára érzed magad kísértve, az nem normális dolog. Vizsgáltasd ki magad, lehet gyógyszer kell. Nem magad vagy a forrása a blaszfémikus gondolatoknak, hanem vagy agyi probléma (skizofrénia) vagy ördög (démon) kísért, ez a kevésbé valószínű, akkor meg küldd el melegebb éghajlatra, Jézus nevének segítségül hívásával.
2021. dec. 31. 23:07
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Amit te Szentléleknek vélsz, az valószínűleg az un. lelkiismeret. Ne keverd a kettőt. Isten egyébként minden bűnös embernek megbocsájt, aki megbánja és megvallja bűneit.
2021. dec. 31. 23:37
 3/10 A kérdező kommentje:

2-es

Hát pedig nem keverem.

2021. dec. 31. 23:39
 4/10 A kérdező kommentje:

Tisztázzuk. Ha esetleg valaki nem hinné el, hogy nem kaptam meg a Szentlelket. De.

Aki már részesült ebben, az tudja, hogy milyen csodálatos dolog. Amikor már nem csak hiszed, az igazságot, hanem már tudod is, hogy Isten valóban szeret. Amikor a Szentlélek felismerteti veled a bűneidet és bűnbánatra szólít fel. És a szíved annyira csordultig van szeretettel, hogy tudod semmi másra nincs szükséged.

2021. dec. 31. 23:55
 5/10 anonim ***** válasza:
61%

Érdekes, erről sok-sok évszázad keresztényei nem számoltak be.

Szektás tévtanítás, hogy az üdvösség feltétele a Szentlélek keresztség.

[link]

Itt görgess le a PÜNKÖSDISTÁK fejezethez

De ha a tűzzel akarsz játszani, és keresed az élményeket, magad tehetsz róla.

2021. dec. 31. 23:59
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
BÚÉK!
2022. jan. 1. 00:00
 7/10 anonim ***** válasza:
31%
Igazat mond a kérdező, ezért is csodálkozom hogy akik itt írkálnak valójában megtértek vagy csak ateista módon eljátszák a hívőt?
2022. jan. 1. 10:53
 8/10 anonim ***** válasza:
40%
$5 bemeritkezessel kapod meg a szent lelket ruach ha kodesh, ez nem kitaláció tényleg igy van
2022. jan. 1. 10:54
 9/10 anonim ***** válasza:
73%
Gyenge a hited és az érzéseid vezetnek.
2022. jan. 1. 13:14
 10/10 A kérdező kommentje:

9-es

Előbbit elfogadom, utóbbi nem igaz.

2022. jan. 1. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!