Van kiút a blaszfémiából?
Sajnos miután, megismertem az igazságot, illetve részesültem a Szentlélek ajándékában nagyon rondán viselkedtem. Haragudtam Istenre, úgy gondoltam képes vagyok nélküle is a szeretetre, ezért próbáltam elfordulni tőle.
Sajnos ez egy idő után úgymond sikerült is, hisz már nem éreztem a Szentlélek intéseit, hogy térjek meg. Borzasztó érzés volt. Ezt követően olyan kárhoztatás uralkodott a szívemben hosszú ideig ami egyszerűen elviselhetetlen volt. Éreztem hogy a kőszívem képtelen befogadni Istent. Úgy éreztem nincs többé kegyelem. Vár rám a halál. A Bibliában leírtak alapján biztosra vettem hogy megbocsáthatatlan bűnt követtem el, hisz miután megismertem az igazságot ismét elbuktam a bűneim miatt. Sokat gondolkodtam, hogy választom inkább a bűnös életet és kiélvezem amíg csak lehet. Hiszen már úgy is mindegy. Így legalább élvezhetem még egy kicsit az életet. De valami mindig azt súgta, hogy ezt azért mégsem kéne, s jobb megpróbálkozni jobb útra térni, mintsem örökké megesküdni a bünnel. Elkezdtem imádkozni. Kezdetben nehezen ment, de aztán egyre jobban. A Bibliát is elkezdtem olvasni és az is nagyon sokat segített. A bűneimtől is igyekeztem szabadulni és egy idő után újra éreztem a Szentlélek jelenlétet az életemben. Csodás érzés volt, éreztem hogy Isten szeret engem és valóban nem kárhoztat. Úgy éreztem a szívem az ő szeretetével van tele és semmi másra nincs szükségem. Viszont úgyérzem ismét elestem, már megint nem érzem, hogy a Szentlélek vezetne engem. És folyton olyan gondolataim támadnak hogy Isten haragszik rám és nem kellek neki. Hogyan tudnék ettől végleg megszabadulni? Van kiút ebből? Hogyan álljak ellent a bűnös gondolatoknak? Gondolok itt arra, hogy pl:Isten nem bocsájt meg, nekem már nincs visszaút, Isten haragja örökké rajtam marad
2-es
Hát pedig nem keverem.
Tisztázzuk. Ha esetleg valaki nem hinné el, hogy nem kaptam meg a Szentlelket. De.
Aki már részesült ebben, az tudja, hogy milyen csodálatos dolog. Amikor már nem csak hiszed, az igazságot, hanem már tudod is, hogy Isten valóban szeret. Amikor a Szentlélek felismerteti veled a bűneidet és bűnbánatra szólít fel. És a szíved annyira csordultig van szeretettel, hogy tudod semmi másra nincs szükséged.
Érdekes, erről sok-sok évszázad keresztényei nem számoltak be.
Szektás tévtanítás, hogy az üdvösség feltétele a Szentlélek keresztség.
Itt görgess le a PÜNKÖSDISTÁK fejezethez
De ha a tűzzel akarsz játszani, és keresed az élményeket, magad tehetsz róla.
9-es
Előbbit elfogadom, utóbbi nem igaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!