Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ebbol van kiut? Ha megbotranko...

Ebbol van kiut? Ha megbotrankozunk Istenben. Luk 7:23 "boldog, aki nem botrankozik meg en bennem. "

Figyelt kérdés

Az az ember,aki megbontrankozik mar soha sem lehet boldog.

Es ez gyakori?

2018. szept. 22. 11:20
 1/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:
a kifejtesed a fentibol miert kovetkezk?
2018. szept. 22. 11:32
 2/9 A kérdező kommentje:

Bonyolult!

Biztat valamelyik ige arra,hogy lehetek boldog?

2018. szept. 22. 11:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Pl: Máté ev. 5, fejezet első versei.

(Máté 5:3–12) 3 „Boldogok, akik tudatában vannak szellemi szükségletüknek, mivel övék az egek királysága. 4 Boldogok, akik keseregnek, mivel meg fognak vigasztaltatni. 5 Boldogok a szelídek, mivel örökölni fogják a földet. 6 Boldogok, akik éhezik és szomjazzák az igazságosságot, mivel megelégítik őket. 7 Boldogok az irgalmasok, mivel irgalmasságra fognak találni. 8 Boldogok a tiszta szívűek, mivel látni fogják az Istent. 9 Boldogok a békeszerzők, mivel »Isten fiainak« fogják őket hívni. 10 Boldogok, akiket üldöznek az igazságosságért, mivel övék az egek királysága. 11 Boldogok vagytok, amikor gyaláznak és üldöznek benneteket, és hazug módon mindenféle gonoszságot mondanak ellenetek énértem. 12 Örvendezzetek és ugrándozzatok örömötökben, mivel nagy a ti jutalmatok az egekben; hiszen így üldözték a prófétákat is, akik előttetek éltek.

2018. szept. 22. 12:38
 4/9 anonim ***** válasza:

(Zsoltárok 119:1, 2) 119 Boldogok, akik feddhetetlenek útjukon, Akik Jehova törvényében járnak.  2 Boldogok, akik megtartják emlékeztetőit; Teljes szívből keresik őt.

(Példabeszédek 8:32) . . .boldogok, akik megtartják útjaimat.

(Példabeszédek 20:7) 7 Az igazságos feddhetetlenül jár. Boldogok a fiai őutána.

(Róma 4:7, 8) 7 „Boldogok, akiknek elnézték törvénytelen tetteiket, és akiknek elfedték bűneiket; 8 boldog ember az, akinek bűnét Jehova semmiképpen nem fogja számításba venni.”

2018. szept. 22. 12:43
 5/9 anonim ***** válasza:
Miért botránkoztatott meg Jézus?
2018. szept. 22. 12:49
 6/9 A kérdező kommentje:

Halasan koszonom mindenkinek!

Sirtam oromomben!

Bunos vagyok es megitelt az Isten!

De ezekre az igekre nem talaltam volna hosszu ideo es most okosabb es boldogan lettem!

Az Isten aldja meg kezeiket!

2018. szept. 22. 12:57
 7/9 A kérdező kommentje:
Elnezest a hibakert.
2018. szept. 22. 12:59
 8/9 A kérdező kommentje:

Meg egy kerdes.

Tehat Isten nem eldobott engem,ugye.

Ha okosan felismerem mi tortent,akkor ujra kapcsolatba lephetek vele,mert meg mindig szeret?

2018. szept. 22. 13:35
 9/9 anonim ***** válasza:

Hallottál már a Tékozló fiu esetéről?

Olvasd el:(Lukács 15:11–24) 11 Azután ezt mondta: „Egy embernek volt két fia. 12 És a fiatalabbik így szólt az apjához: »Apám, add ki nekem a vagyon rám eső részét.« Erre az megosztotta köztük megélhetésre szánt javait. 13 Később, néhány nap múlva, a fiatalabb fiú mindent összeszedett, elutazott egy távoli vidékre, és ott kicsapongó életet élve eltékozolta vagyonát. 14 Amikor már mindent elköltött, súlyos éhínség támadt szerte azon a vidéken, és kezdett szükséget látni. 15 Sőt elment, elszegődött a vidék egyik polgárához, és az elküldte őt a mezőire disznókat őrizni. 16 Ő pedig szeretett volna jóllakni a hüvelytermésekkel, amelyeket a disznók ettek, de senki nem adott neki semmit. 17 Amikor észhez tért, így szólt: »Apámnak hány bérese bővelkedik kenyérben, én meg itt éhen veszek! 18 Fölkelek, elmegyek apámhoz, és azt mondom neki: ,Apám, vétkeztem az ég ellen és teellened. 19 Nem vagyok már méltó arra, hogy fiadnak hívjanak. Tégy engem olyanná, mint béreseid közül egy.’« 20 Fölkelt tehát, és elment az apjához. Még mikor távol volt, az apja meglátta őt, és szánalomra indult. Odafutott, a nyakába borult, és gyengéden megcsókolta. 21 Akkor a fiú ezt mondta neki: »Apám, vétkeztem az ég ellen és teellened. Nem vagyok már méltó arra, hogy fiadnak hívjanak. Tégy engem olyanná, mint béreseid közül egy.« 22 Az apa azonban így szólt rabszolgáihoz: »Gyorsan! Hozzatok ki egy köntöst, a legjobbat, és adjátok rá, húzzatok gyűrűt a kezére, és sarut a lábára. 23 Hozzátok a hizlalt, fiatal bikát, vágjátok le, és együnk és vigadozzunk, 24 mert ez az én fiam halott volt, és ismét életre kelt, elveszett, és megtaláltatott.« És vigadozni kezdtek.

A testvérek készítettek egy moderkori változatot film formájában:

[link]

2018. szept. 22. 19:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!