Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ezért kaphatok letöltendőt?

Ezért kaphatok letöltendőt?

Figyelt kérdés
Rendeltem cseh webshopból CBD kendert (Parkinsonos vagyok, egyedül ez enyhíti a tüneteket, semmi más gyógyszer, mielőtt valaki ledrogosozna, mellesleg nem pszichoaktív) amit FB hirdetésben láttam. (Jóval olcsóbb volt mint a hazai webshopos olajak, én idióta meg spórolni akartam) Határon megfogták, valami átvilágításon pozitív lett kannabisz tesztre. Jöttek házkutatásra, bevittek kapitányságra, ujj és tenyérlenyomatokat vettek, körbefotóztak, elkobozták az elektronikus eszközeimet, felvették a vallomásomat. Mikor elmondtam hogy honnan rendeltem, miért rendeltem illetve hogy azt írták a weboldalon hogy 0,2% THC alatt legális az egész EU területén, körberöhögtek, azt mondták a nyomozók hogy nincs ilyen törvény, a kender az kender. Azóta eltelt 1,5 hónap, semmi hír. Mire számíthatok?

nov. 14. 20:11
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/72 A kérdező kommentje:

Tudnád linkelni azt a jogszabályt ami megmondja hogy mennyi cbd lehet nálam? Azért rendeltem ennyit mert csak dupla annyiba került mint a 10g-s kiszerelés.

Esetleg zsebkendőből van akkora mennyiség amiért lecsukhatnak? Akciós volt így abból is betáraztam...

nov. 26. 10:10
 52/72 anonim ***** válasza:
Azt mondták neked a nyomozók, hogy a 100g az már cbd virágzatból is illegális? Pedig ez ipari kender virágzat ami tudtommal nincs mennyiségi korlátozás alá vetve mert a thc tartalma annyira alacsony, hogy teljesen életszerűtlen, hogy bárki ezáltal érne el bódult állapotot. Ipari kendernek nevezünk minden olyan cannabis fajtát melynek a thc tartalma nem haladja meg a 0,2%-ot. Tudomásom szerint a thc ami illegális, thc tartalom függvényében vizsgálják a lefoglalt mintákat. A kender önmagában nem illegális, hiszen akkor a kenderből készült köteleket, vásznakat is büntetni kéne, a cbd olajokat meg pláne.
nov. 26. 15:55
 53/72 anonim ***** válasza:
Én rengetegszer rendeltem cbd virágot és soha semmi probléma nem volt belőle. Igaz én csak 6-9 grammot szoktam rendelni. Egyszer rendeltem 25 grammot, az volt eddig a legtöbb. Soha fel sem merült, hogy ebből bármi baj lehet.
nov. 26. 15:57
 54/72 A kérdező kommentje:

Ne rendelgessetek, mert úgy végzitek mint én!

Azt mondták a nyomozók mikor rámrúgták az ajtót hogy idióta vagyok mert minden egyes csomagot átvilágítanak reptéren és a gépben egyetlen g is ragyog, bármibe csomagolod.

nov. 26. 16:30
 55/72 A kérdező kommentje:
Vágjátok, az országba be se jutott, az Interpol már külföldön megfogta, zár alá vette majd csörgött a helyi kapitányság gyorsreagálású csoportjának akik mint a filmekben, csak úgy bejöttek miközben aludtam. Nehogy eltűntessem a bizonyítékokat. Arra keltem hogy az ágy mellett állnak és határozottan köszönnek.
nov. 26. 16:33
 56/72 anonim ***** válasza:
Megáll az eszem! Ezek szerint nem is a magyarok találták meg. Ekkora cirkuszt csinálni abból, ami nem is kábítószer, épp ezért szinte biztos, hogy legális!
nov. 26. 17:33
 57/72 A kérdező kommentje:
Még csak meg se nézték az összetételét hogy milyen hatóanyag van benne, kannabiszteszten pozitívan reagált csomagbontáskor és ennyi. Persze egy percig se tagadtam hogy igen, kender, de viccmentes. A második felét meg se hallották.
nov. 26. 17:56
 58/72 anonim ***** válasza:
Na itt már végképp nem értem. Korábban azt írtad, hogy cseh webshopból rendelted. Azokat közúti fuvarozók hozzák általában packeta, semmiképpen sem repülőgép. Aztán az interpol ilyen pitiáner ügyekkel nem foglalkozik, az nemzetközi körözés alatt álló bűnözőkkel foglalkozik. Harmadrész, mi az a cannabis teszt? Thc teszt van, mert a thc illegális.
nov. 27. 13:56
 59/72 A kérdező kommentje:

Pedig repülővel jött, az UPS szállította volna ki.

Pedig a kékek azt mondták hogy az Interpoltól kapták a fülest .

Nem tudom milyen kannabiszteszt volt, de a papíron is amit kaptam az állt hogy zár alá vették mert kannabisztesztre pozitívan reagált.

Nem értek hozzá, csak azt mondom amit mondtak és ami a papírokon szerepel.

nov. 27. 18:13
 60/72 anonim ***** válasza:
100%
Kizártnak tartom, hogy ez vádemelésig eljutna. Azt el tudom képzelni, hogy az interpol lefülelt egy olyan bűnszervezetet aki cbd kender néven illegális hatóanyaggal bíró kedert terjesztett, de szerintem a te részedről eléggé bizonyítható a vétlenség és a jóhiszeműség, hiszen amit te rendeltél az egy legális termék, nem tehetsz arról, hogy mit csomagoltak bele. Ez kb olyan mintha rendelnél egy kiló barna cukrot és a feladó heroint csomagol helyette. Lehet, hogy a nyomozati szakasz elején te is vizsgálat alá kerülsz de később tisztázódik a vétlen szereped.
nov. 29. 09:14
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!