Kaphatok ezért letöltendőt?
Nem érvényes a diákom, viszont mindig diákjegyet kérek, és eddig sosem volt belőle gond, a buszsofőr sose nézi meg, ellenőr pedig sosem volt.
Tegnapelőtt viszont volt, viszont felajánlották, ha megveszem a teljes árú jegyet is, akkor nem leszek leszállítva se megbüntetve. Csakhogy nem volt nálam elég kp, erre egy magát viccesnek gondoló sörhasú fotelhuszár odakiabált, hogy ha a következő megállóban leszopom, akkor kisegít (fiú vagyok), ezen felhúztam magam és odamentem és elkezdtem izomból ütni az arcát, illetve meg is fejeltem, nem tudom hányszor találtam el, csak annyi rémlik, hogy nagyon sok ember kellett hogy letudjanak róla szedni, a kezem véres volt amikor a rendőrök rámrakták a bilincset, de mivel kisebesedett az ütések miatt, ez lehetett az én vérem is.
48 órát voltam a fogdán, most pedig szabadlábon védekezhetek.
Ezért kaphatok bármilyen letöltendőt? (23/f, büntetlen előélet)
Loptál (merthogy nem megfizetni a szolgáltatást amit igénybe veszel, az lopás), és bucira vered egy ember fejét.
Miért ne érdemelnéd meg?
Azért, mert ő beszólt egy tolvajnak?
Engem nem győztél meg:D
Okirattal visszaélés
(igen, a diákigazolvány közokirat, mert hivatal állítja ki)
346. § (...)
(2) Ha más bűncselekmény nem valósul meg, az (1) bekezdés szerint büntetendő, aki JOGTALAN HASZONSZERZÉS CÉLJÁBÓL közokiratot ÁTAD vagy átvesz.
(Vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!