Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy értessem meg velük, nem...

Hogy értessem meg velük, nem loptam meg őket?

Figyelt kérdés

A család egyik fele örök haragra esküdött fel ellenem a napokban, mert hogy "elloptam az örökségüket".

Annyi történt, hogy a dédipapám még él az apám oldaláról, most ment otthonba, augusztus elején. Magától, mert hiába tudta még úgy, ahogy ellátni magát, mondta, hogy már a mindennapok is nagyon fárasztóak neki, nem jó egyedül és így nem akar nekimenni a rossz időnek, télnek. Viszont az volt a kérése, hogy ha ő elköltözik, a háza legyen az enyém. A szerződéskötés meg is történt, rendben ment minden, viszont a többiek (az apám, testvérei) elkezdtek érdeklődni papámnál (dédimnek a fia, tehát az én nagypapám, remélem érthető még:D). Hogy akkor a házzal így mi lesz, mi is lesz a sorsa? Pénzt akartak belőle, hogy legyen eladva, aztán a vételárat papám ossza szét hármuk között (apa és a két testvére között), mert hogy nekik nincs semmijük, anno nem lettek támogatva lakással, házzal, ma meg már lehetetlen önerőből boldogulni... Ő erre mondta, hogy ne fájjon a foguk arra a házra, megvan annak a tulajdonosa és nem ők azok. Meg neki az is a baja, hogy apám és a testvérei a dédim felé sem néznek már több, mint 10 éve, egyszer nem látogatták meg. Most is, nem az volt a kérdés, hogy segítsenek-e valamit, hogy érzi magát bent, hanem, hogy akkor a házával mi lesz?

Mióta tudják, hogy az enyém, engem hívogatnak, üzengetnek, néha már fenyegetnek kb. Hogy én megloptam őket, az a ház az ő örökségük, ők lennének a jogos tulajdonosai. Mondtam, hogy nem, a jogos tulajdonos a dédipapám volt, aki saját akaratából döntött úgy, hogy legyen az enyém. Ha éppen idegennek akarta volna odaadni, ahhoz sem lenne semmi közük, mert ez a ház MÉG NEM VOLT ÖRÖKSÉG. És ha az is lett volna, akkor sem ők öröklik meg, hanem a nagypapám (az ő apjuk).

Nem értik, csak ezt fújják, hogy én megloptam a családot, nekem már van lakásom, minek kellett ez a ház és hogy meglátom, majd utolér a karma, meg ha nem engedek a szép szóra, akkor majd a bíróságon találkozunk... Találkozhatunk felőlem, de elveszítik a pert, aztán még a perköltséget is fizethetik úgy, hogy egyiknek sincs egy lyukas garasa sem.

Legutóbb már törvényszövegeket másoltam ki a Ptk.-ból a nagybátyámnak, hogy ugyan, értelmezze már és fejezze be az írogatást, mocskolódást. És nem fogják fel.

A nagyim (apa anyukája) meg az ő pártjukat fogja, eleinte még érdeklődve, kedvesen hívott fel, hogy meséljem már el, mi történt, mert ő már hallott otthon mindenféle variációt. Elmondtam, majd ő mondta, hogy hát azért ez tőlem nem volt szép, dehát "vissza lehet ezt csinálni valahogy, nem?"... Mondtam, hogy ha lehetne is, akkor sem akarnám, mert a ház nekem lett szánva, 68-70 millióról beszélünk, ez nem olyan összeg, hogy csak úgy lemondjak róla és puszira adjam olyanoknak, akik egész életemben szinte semmibe néztek (nagyon rossz kapcsolatom volt az apámmal mindig).

És 50+ éves emberek jönnek azzal, hogy semmijük nincs, meg a hitelnek az önerejét sem tudják összerakni? Nagyon kellemetlen nekem az egész, de főleg ez, hogy állítják, megloptam őket és a háznak ők a jogos tulajdonosai.

2023. aug. 16. 18:59
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 A kérdező kommentje:

Nem, azt írtam, hogy az ÖRÖKÖS lesz a dédim halála után a papám.

Törvényes öröklési rend, nézz utána.

2023. aug. 16. 20:15
 22/64 anonim ***** válasza:
5%
Osszátok el a pépnzt 3 felé és nincs semmi balhét azt kész!
2023. aug. 16. 20:17
 23/64 A kérdező kommentje:
Az élet sajnos nem így működik.
2023. aug. 16. 20:19
 24/64 anonim ***** válasza:
67%
Az örökös a dédim halála után a nagypapám lesz,
2023. aug. 16. 20:20
 25/64 anonim ***** válasza:
79%
Hogyne. A fizetéséből ne adjon a kérdező a rokonságnak? Hiszen olyan igazságtalan, hogy neki több van.
2023. aug. 16. 20:20
 26/64 anonim ***** válasza:
18%

25.

De abból sem ártana!

Ha valaki keresett 70 millió ft-ot biztosra veszem, hogy nem tisztességesen kereste, szóval csöpögtessen csak vissza nyugodtan a tisztességes emberek felé!

2023. aug. 16. 20:22
 27/64 A kérdező kommentje:

Oké, feladom. :D

Az értelmes válaszokat köszönöm szépen, de a mocskolódáshoz semmi kedvem itt is, elég leépítenem a rokonságot.

2023. aug. 16. 20:28
 28/64 anonim ***** válasza:
86%

Nem értitek a lényeget.

Ha megvette, az övé, még annyira sem lehetne megtámadni, mint az ajándékozást. Persze a nagypapa állítja, hogy a dédpapa halála esetén neki ez így jó, nem akarna örökölni, tehát nincs ki megtámadja sem. Max ha a papa hamarabb hal meg, mint a dédi, és a 3 unoka örökölne (kérdező apja és testvérei).

Na de. Tegyük túl, nem ajándékozás volt, “nem támadhatják meg, mert törvényes adásvétel volt”.

Na most, azt mondod a ház 70 millát ér.

Te kifizetted ezt az összeget a dédidnek? Vagy kötöttetek valami kamu adásvételit és adtál érte 1-2 millát? Nyomon követhető a pénzmozgás?

Ha nem is támadja meg soha senki, abban az esetben ha te tényleg nem 70 millát fizettél ki érte, azt közönséges csalásnak hívják. :) De baromi nagynak.

Szóval csak reméld, hogy nem erről van szó, mert ezért viszont bárki feljelenthet. Főleg ha az illetéket a Nav-nak nem 70 misi után adózod le.

2023. aug. 16. 20:28
 29/64 A kérdező kommentje:
Illetékmentesség, mint olyan, mond valamit? :)
2023. aug. 16. 20:44
 30/64 anonim ***** válasza:
61%

Tuti az történt, hogy papíron megvette 60-70 Milláért, kp-mozgás nem történt, de azért leírták, hogy igen. A szerződést egyedül a törvényes örökös - a nagypapa - támadhatná meg; ő nem fogja megtámadni, mert neki ez rendben van.

De azért a kislányka az erkölcsi fölényének a birtokában kiosztja azokat, akik 50 éves korukig nem tudtak felmutatni semmit, mert "se nem dolgoztak, se nem tanultak".

Kérdező, te ezt a pénzt tanulással vagy munkával szerezted meg..?

2023. aug. 16. 20:45
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!